Xiaomi Mi Note 10 – az év meglepetés telefonja, a világ legjobb kamerájával

Hihetetlen képességek és gyönyörű külső, ez a Xiaomi új telefonja.

xiaomi-mi-note-10-cover.jpg


 

Bevezető

Ha nagyon őszinték akarunk lenni, akkor be kell vallani, hogy a Xiaomi nagyon sokáig egyáltalán nem remekelt kamerák terén. Évekig pont azt a dzsunka kínai minőséget kaptuk tőlük, mint a feltörekvő gyártóktól, és ez igaz volt még a Xiaomi MIX 2-re is, ami egyébként egy prémium készülék volt. A helyzet a MIX 2s, illetve a Xiaomi Mi 6 érkezésével kezdett változni, a mai napig egyik legjobb kamerás mobiljuknak mégsem ezeket, hanem a Xiaomi Mi A1 telefont tartom. Két évvel ezelőtt, hihetetlen jó áron kaptunk egy olyan kétkamerás rendszert, ami a mai napig megállja a helyét, olyannyira, hogy a párom nem is hajlandó megválni tőle, pedig, ha valaki, akkor ő, a munkám miatt elég sok telefont lát élőben.

xiaomi mi note 10 e1575463240674

Sokáig vártuk, hogy az Mi A1 méltó utódot kapjon. Tavaly jött az Mi A2 és az A2 Lite, idén az A3, de egyik sem folytatta a hagyományt. Aki olcsón szeretne jó kamerákat, annak idén már kínált alternatívát a Redmi sorozat, a Note 8 és Note 8 Pro telefonokkal. Eközben, ebben az olcsóbb árkategóriában a Xiaominál esetleg az Mi 9 Lite jöhet szóba, de ez utóbbi sem egy kimondottan fényképezésre kihegyezett telefon.

A drágább masinák között azért van választék, de valljuk be, a Xiaomi csúcskategóriája nem ért fel a konkurens Huawei, Samsung vagy Apple megoldásaihoz. Egészen mostanáig!

Idén ősszel aztán megérkeztek a hírek egy olyan 108 megapixeles szenzorról, amit a Xiaomi a Samsunggal együtt fejleszt. Sajnos, az első mobil, amiben ez a szenzor dolgozik, az új MIX Alpha koncepció telefon lett, amit, ha meg is lehetne vásárolni, a nagyjából 800 ezer forintos ár miatt kevesek számára válik elérhetővé.

Aztán, derült égből villámcsapásként érkezett meg a kínai boltok polcaira a CC9 Pro elnevezésű készülék, egy vérbeli kamera telefon, amiben mindent a fotózás, videózás szolgálatába állítottak. Tudtuk, hogy a szélesebb közönség számára, az öt hátlapi kamerát használó telefonban fog debütálni az új, 108 megapixeles szenzor, sejtettük, hogy jó lesz a kamerarendszer, de azt, hogy a világ legjobbja, remélni sem mertük, pedig így lett. A CC9 Pro időközben megjelent a nemzetközi piacon is, de már Xiaomi Mi Note 10 néven, nagyjából egy hónapja már meg is lehet vásárolni, mi pedig nem is vártunk túl sokat, kosárba tettük a telefont, hogy mielőbb kipróbálhassuk a kameráit.


 

Csomagolás

xiaomi mi note 10 10

A Xiaomi Mi Note 10 egy meglehetősen érdekes készülék lett, hiszen a kamerái és a kijelző miatt a prémium kategóriában játszik, ám a központi egység „csak” középkategóriás. A csomagolás is ezt a kettősséget tükrözi, mert formára, tartalomra egy átlagos Xiaomi, de a színe a MIX sorozatot idézi. A fekete doboz mindig a prémium kategória sajátja volt.

xiaomi mi note 10 9

Ránézésre a beltartalom is átlagos. Szilikon hátlap, SIM-kártya tű, töltőfej és kábel, valamint egy beüzemelési leírás vár minket. A látszat annyiban csal, hogy a töltőfej nem teljesen átlagos, de erről majd később szólok.


 

Külső

A Xiaomi Mi Note 10, ahogy a legtöbb Xiaomi telefon, csodás külsőt kapott, sőt, egy kicsit az eddigieknél is szebbet, hiszen a kijelző immár az oldalsó le van kerekítve. Mostanában ezt vízesés kijelzőnek hívják, de a lényegen ez nem változtat. A színek terén, az utóbbi időben a Xiaomi elég kreatív lett, csodás árnyalatokat kapunk tőlük. Ez a Note 10 esetén sincs másként. A normál fekete mellé kapunk egy fehéret és egy zöldet is. Előbbinél nem az Apple féle árnyalatra kell gondolni, a Xiaomi hátlapjai gyöngyházfehérek, ahogy forgatjuk a telefont úgy változik a szín. A zöld verzió, amit én is megvásároltam sem a szokásos, sőt, szerintem közelebb van a türkizkékhez, mint a zöldhöz. A lényegen, miszerint marha jól néz ki, ez nem változtat. Nem csajos tőle a telefon, inkább a minőség faktor dominál.

xiaomi mi note 10 1

Szemből nézve a Note 10 lényegében teljesen keret nélkülivé vált. A valós fémperem körben fél milliméteres lehet, persze, ha a kijelző bekapcsol, akkor azon lesz még egy vékony, fekete keret, amin nem jelenik meg kép. Nyugodtan mondhatjuk mérnöki csodának, hogy ebben a szinte nem is létező keretben képesek voltak elrejteni a beszédhangszórót és a szenzorokat. Az előlapi kamera az elhelyezés tekintetében nem lett extra, a szokásos csepp alakú kameraszigeten kapott helyet.

xiaomi mi note 10 3

A keret oldalain is találunk érdekességeket. Az egyik ilyen, hogy kapunk infra vezérlőt, ami jó ideje nem volt már Xiaomi telefonon, a Redmi sorozaton viszont igen. A másik, hogy hagyományos jack csatlakozó is került az alsó sávra, ez is ritkaság, jó ideje mindenki a Type-C keresztüli csatlakozást erőltette. A harmadik érdekesség, hogy a SIM-tálca a megszokott helyéről, vagyis szemből nézve a baloldal felső részéről a jobb oldal aljára került. Az ok érthető, a nagyméretű kamerarendszer miatt kellett költöznie a tálcának. A negyedik érdekesség, hogy alul csak egy hangszóró rácsot találunk, vagyis a Xiaomi meg sem próbál úgy tenni, mintha sztereó sugárzó lenne beépítve.

xiaomi mi note 10 2

A telefon legérdekesebb része a hátlap, ahol nem kevesebb, mint 5 darab kamera vár minket, mellettük pedig két dupla LED-es villanó, hogy a megvilágítás a legtermészetesebb színeket adja vissza a fotókon. A kamerák elrendezése a megszokott, vagyis az optikák egymás alatt helyezkednek el. Ujjlenyomat olvasó természetesen nincs, hiszen, ahol a Xiaomi AMOLED panelt használ a kijelzőhöz, ott már az üveg alá építi a biometrikus szenzort.

Összességében azt mondhatjuk, hogy a Note 10 kívülről egy igazi prémium telefon lett, sőt, a prémiumnál is prémiumabb, a jelenlegi Xiaomi kínálatból a legmutatósabb.


 

Hardver

Sajnos ezt a cikket sem tudom olyan alapossággal megírni, ahogy azt magamtól elvárnám, mert senki nem olvasná végig. Ráadásul itt a kamerák a lényegesek, így maradjunk annyiban, hogy a hardver, amúgy baromi érdekes egyéb komponenseiről, csak címszavakban szólok.

proci

A processzorról azt kell tudni, hogy a Qualcomm Snapdragon 7xx sorozatának tagja, konkrétan a 730G nevet viselő darab. A G ebben az esetben a Gamer szót jelöli, vagyis a 730G a normál Snapdragon 730 felturbózott verziója, magasabb grafikus teljesítménnyel. A 8 Kyro magot tartalmazó használó processzor, a modern képfeldolgozó egység, a dedikált mesterséges intelligencia processzor, és természetesen a vezeték nélküli kapcsolatokért felelős egységek is a legmodernebbek közé tartoznak, ezekben nagyon nehéz hibát találni.

A teljesítménnyel természetesen nincs hiba, de ezt az alábbi táblázat mutatja is!

Az táblázatban a megszokott szintetikus tesztprogramokkal végzett mérések eredményit láthatjátok:

 

Xiaomi Mi 9 Lite

Redmi Note 8 Pro

Xiaomi Mi Note 10

Processzor (SoC)

Qualcomm Snapdragon 710

MediaTek Helio G90T Qualcomm Snapdragon 730G
Tesztprogram      

AnTuTu Bench. 7.x

209577 pont

273390 pont 263723 pont
AnTuTu Bench CPU/GPU/UX/MEM 70944/54932/
36982/46719 pont
97167/79348/
45801/57074 pont
93442/70193/
49522/50566 pont

Geekbench 5.x (score/single/multi)

830/346/416 pont

854/3891 pont 1112/540/1716 pont

PC Mark Work 2.0

6564 pont 10247 pont 7355 pont

PC Mark Computer Vision

3473 pont 7927 pont 4455 pont

PC Mark Storage

7721 pont Hibával leáll 12969 pont

3DMark Sling shot /extreme opengl / Vulkan

2693 / 1841 / 1760 pont 2940 / 2382 / 2448 pont 3405 / 2387 / 2255

3D Mark Ice Storm/extreme

29626/ MAX pont 34595/MAX pont 39382/MAX

3D Mark API Overhead OpenGL/Vulkan

223689 / 183272 pont 84113/556938 pont  320272/297784 pont

 

Kijelző

kijelzo

A telefon kijelzője, ahogy feljebb olvashattátok igazán érdekes darab, hiszen mostanában hajlított szélű AMOLED panelt a Xiaominál nem láthattunk. Arról, hogy egy AMOLED-nek milyen a minősége felesleges is írni. Lenyűgöző színeket, csodás fényerőt, tűéles képet és 1080 x 2340 pixeles, vagyis FHD+ felbontást élvezhetünk. A képátló hatalmas, 6,47 colos. Nem csoda, hogy a Xiaomi kinyírja az Mi MAX sorozatot, ami hagyományosan az extra nagy kijelzőről volt híres, hiszen, ha már egy hagyományos telefon is eléri a 6 és fél colt, akkor a MAX-nak nem sok élettere marad. Ebbe a kijelzőbe képtelenség belekötni, talán annyi negatívumot tudok felhozni ellene, hogy bizonyos szögekből a lehajló panel fölött üvegen másképp törik meg a fény, mint a mellette lévő sima felületen. Nem kimondottan zavaró, de mégis látható. Tapasztalatom szerint ez nem a Note 10 sajátja, minden hasonló kijelző így viselkedik.

 

Egyéb képességek

A Xiaomi Mi Note 10 a központi egység kivételével mindenben prémium kategóriát képviseli. Igaz ez az összes képességre, a szenzorok sokaságára, a navigáció pontosságára és sebességére, és úgy általában minden komponensre. Azonban még ezek közül a kiemelkedő képességek közül is kimagaslik az akkumulátor, ami 5260 mAh kapacitású, amihez 30 wattos gyorstöltést kapunk, ezzel pedig kicsivel több, mint 1 óra alatt teljesen feltölthetjük a hatalmas telepet.


 

Kamerák

kamera1

Elérkeztünk a legfontosabb részhez, a kamerákhoz. Mielőtt beleugrunk a részletekbe, egy pici pontosítást kell tennem a cikk címével kapcsolatban. A lassan iparági standardnak számító DXOMARK pontszámot nem egy kamerára, hanem a telefon kamerarendszerére adják. A rendszer egy pontszámot a fotós, egyet a videós képességekre kap, de ezek is különböző mérések eredményeiből adódnak össze, így például a színvisszaadásra, a fehéregyensúlyra, az autófókuszra, és még ezer egyéb dologra adott pontokból. Ezekből áll össze aztán egy összpontszám, ami alapján meghatározzák a kamerarendszer minőségét. Ebben a sorban jelen pillanatban a Huawei Mate 30 Pro és az Mi Note 10 vezet 121-121 ponttal, maguk mögé utasítva olyan óriásokat, mint például az Apple iPhone 11 Pro Max vagy a Samsung Galaxy Note 10+ (117-117 pont). Ha a részletekbe is belenézünk kicsit, akkor kiderül, hogy a fotós képességek terén a Huawei Mate 30 Pro még mindig jobb 132 vs 130 pont), míg a videózásban minden más telefonnál jobb a Xiaomi Mi Note 10 (102 pont). Ami ebben a sorrendben a szép, hogy a felsorolt konkurensekhez képest a Xiaomi telefonja kimondottan olcsónak számít, de az árról majd a cikk végén.

kamera2

Visszatérve a kamerákra, az Mi Note 10 összesen hat darabot használ, ebből egy, a szelfikamera elől, további öt darab pedig a hátlapon található. Már az előlapi kamera sem piskóta a maga 32 megapixelével (4 az 1-ben szuperpixel), de természetesen a hátlapi ötös csoport az igazi nagy durranás. Itt találjuk a 108 megapixeles főkamerát, a 20 megapixeles széleslátószögű (117 fok) kamerát, a 12 megapixeles telefotót 2x hardveres zoommal, az 5 megapixeles telefotó kamerát hardveres 5x zoommal, és a makró kamerát 2 megapixellel, ez utóbbival akár 1 centiméterről is készíthetünk képeket. Szép csokor! A képességek közül mindenképpen kiemelkedik a főkamera a maga 1/1,33 colos szenzorméretével és az f/1.69-es rekeszértékével, ráadásként, videófelvételekhez kapunk optikai rezgéscsillapítást is. Nem megszokott a széleslátószögű kamera felbontása sem, általában ki szokták szúrni a szemünket 8 megapixellel, de itt húszat kapunk a 117 fokos látószöggel rendelkező objektív mögé.

szelfik

A képek minősége természetesen a kifogástalant közelíti. Pontos expozíció, rendkívüli részletgazdagság, és a zajszűrés is kiváló. Értendő ez a rossz fényviszonyok között készülő fotókra is, ahol a zajszűrés nem csökkenti szemmel látható mértékben a részletességet. A fehéregyensúly automata beállítás mellett is tökéletes, a színek is a helyükön vannak, a mélység elmosása is tökéletes. A 108 megapixeles főkamera azért nem hibátlan, a képeken a szélekhez közeledve veszítünk a részletességből, igaz, ezt maximum egy-egy képrészlet kinagyításánál vehetjük észre, és akkor is csak a középső terület valóban tűéles minőségéhez képest.

nappal1k nappal2k
nappal3-2k nappal4k
nappal5k nappal6k
nappal7k nappal8k

 

A színkezelésben van a Xiaomi Mi Note 10-nél jobb, mégpedig a Samsung Note 10+. Persze ezek olyan minimális eltérések, amiket szemmel nehéz kiszúrni. Ha az autofókusz képességet nézzük, akkor az Mi Note 10 mindössze egy ponttal marad le a legjobb, a Huawei Mate 30 Pro mögött, gyors is, pontos is, tökéletes. Ez már csak azért is érdekes, mert az ilyen funkciók esetén szokták mondani, hogy fontos a processzor teljesítménye, de mint látszik, itt is teljesen elegendő a kamera mögé egy középkategóriás központi egység.

 

Esti felvételek: 

nightmode1k nightmode2k
nightmode3k nightmode4k

 

A főkamerához tartozik még egy gondolat. Annak idején, amikor a Redmi Note 7 kameráján a 48 megapixeles (Samsung szenzor) fotózást teszteltem, rá kellett jönnöm, hogy teljesen értelmetlen a használata. A képek tárhelyigénye brutálisan megnő, a minőség pedig rosszabb lesz. Amikor a Redmi Note 8 Pro 64 megás, Sony szenzorral szerelt kameráját kipróbáltam kiderült, hogy bizonyos esetekben, ha nem is mindig, van értelme a 64 megás fotózásnak, mert a minőség egészen pazar. Ehhez képest a 108 megás Samsung szenzoros kamera csalódás, legalábbis olyan értelemben, hogy nagyon jól kell megválasztani a témát, hogy azt érezzük, ezt érdemes volt ilyen felbontásban fotózni. Alább, a második kép ilyen, a középpontban a szobor kinagyítva is egészen éles maradt, de körülötte a levelek textúráján már látszik, hogy a szélek felé haladva egyre több részlet tűnik el. A lényeg, hogy az esetek többségében jobban járunk, ha maradunk a pixelösszevonással elérhető 27 (!!!) megapixeles képnél, ami így is brutális felbontásnak számít.

 

108 megapixel:

108mp 1k 108mp 2k

 

Ahogy említettem, az ultraszéles látószögű kamera is jó. A felbontás a 20 megapixellel hibátlan, szinte nincs torzulás a kép geometriájában, annak ellenére sem, hogy a látószög a normál 90 fok helyett 117 fokos. Nagyon minimális a zaj, szóval akár rosszabb fényviszonyok melletti, beltéri fotózáshoz is tökéletes. Nagyon hiányoltam már egy ilyen képességű kamerát, az ingatlanosok kedvence lesz!

Az alábbi képeken a normál mód és a széleslátószög közötti különbség.

90fokk 117fokk

 

A zoom funkciók is hibátlanok. A két telefotó lencsével a hardveres kétszeres, illetve ötszörös zoom elképesztő egy telefontól, és a rengeteg kamerának hála a hibrid zoom funkció is jól teljesít, ezzel egészen tízszeres közelítésig mehetünk el. Ez utóbbi esetén az az alábbi, tízszeres zommal készült kép magáért beszél, meglepően jó lett. Szoftveresen az 50x zoom is elérhető, ez utóbbi azonban már látványos minőség romlással jár, így ez inkább érdekesség, használható, kicsit is minőséginek mondható eredményt nem érünk el vele.

Az alábbi összeállításban jól látható a nagyítás mértéke. Az első kép zoom nélküli, a másodikon a hardveres 2x zoom, a harmadikon a hardveres 5x zoom, a negyediken a hibrid 10x zoom, az ötödiken a szoftveres 50x zoom látható.

1xzoomk
2xzoomk 5xzoomk
10xzoomk 50xzoomk

 

A makró kamera az, amit kicsit feleslegesnek érzek. Jó dolog az 1 centi távolságról történő fényképezés, de a 2 megapixeles szenzor maximum arra elég, hogy a neten, Facebookon lájkokat szerezzünk vele. A minőségével alapvetően nincs probléma, nagyságrendekkel jobb, mint azok, amikkel egyes olcsó telefonokban találkozunk. A magam részéről, ha közeli felvételeket akarok készíteni, akkor inkább az ötszörös zoomot tudó kamerát fogom használni, legalább olyan részletes, és véleményem szerint jobb képeket lehet vele készíteni, bár tény, hogy kicsit melósabb a dolog, mint az erre a célra kitalálta makró kamerával.

 

Két kép makróval:

makro1k makro2k

 

A telefon fotós tulajdonságai tehát kitűnők. Ha ezt mondanánk a videózásról is, akkor is elégedettek lehetnénk, de az igazság az, hogy ezzel a minősítéssel alá lőnénk a valós képességeknek. Nem véletlen, hogy a DXOMARK mérései szerint a Xiaomi Mi Note 10 videós tudása jelenleg a világ legjobbja a telefonok között. A színek élénkek, nem túlszaturáltak, a kép nem torz a szélek felé sem, a részletesség pedig hibátlan. Ezzel együtt, azért nem szabad elfelejteni, hogy ez még mindig csak egy telefon, nem egy DSLR kamera, így, ha nagyon figyelünk felfedezhetünk apróbb színhibákat a nagy dinamika tartományú felvételeknél, illetve előfordulhatnak apróbb textúrahibák is.

Próbáltam a fényképezőgép minden funkcióját kihasználni, így elég sok tesztkép került fel a szerverre, amiket teljes felbontásban megtekinthettek. Kíváncsian várom a véleményeket a komment szekcióba

Végezetül a kedvenc képem a széleslátószögű objektívvel:

szeles1k


 

Valós használat

Ahogy a bevezetőben már írtam, a Xiaomi Mi Note 10 egy rendkívül ésszerű telefon lett, pont az ízlésem szerinti hardverekkel összerakva. Kimaradt készülékből a véleményem szerint tök felesleges csúcskategóriás központi lapka, kaptunk egy iszonyú jó kijelzőt, és a világ legjobb kamerarendszerét, mindezt a konkurens, hasonló minőségű kamerákkal rendelkező mobilok árának töredékéért.

xiaomi mi note 10 5

Ahogy feljebb írtam, azt gondolom, hogy a csúcsprocesszorokkal szemben, a kamerarendszer az, amit lényegében mindenki ki tud használni, hiszen fotózni mind szeretünk, a Xiaomi pedig minden segítséget megad ahhoz, hogy ezt élvezzük is. Profibbaknak rendelkezésre áll a Pro mód, ahol kézzel állíthatjuk fokozatmentesen a fókuszt, finom hangolhatjuk a fehéregyensúlyt és belenyúlhatunk a záridőbe is. Akik nem akarnak sokat pepecselni a beállításokkal, azoknak az automata módok is meg fognak felelni, az esetek többségében tényleg a legjobb beállítást találja meg a szoftver. Természetesen, ahogy azt már megszokhattuk, az Mi Note 10 esetén is segíti az automata beállításokat a mesterséges intelligencia, felismerve a fényképezendő jelenetet, ehhez hangolva a beállításokat.

A beépített effektek a fotózás terén is tökéletesek, de a gyártó segít kihasználni a videós képességeket is. Ennek okán került egy olyan funkció a telefonba, amivel eddig nem találkozhattunk, ez pedig a Vlog opció. Ez egy olyan funkció, amivel különböző effektek segítségével hozhatunk létre vágóképeket, rengeteg szoftveres munkát, és még több időt spórolva.

 

Vlog effektek:

Ezek fergetegesen jó dolgok, de még sem ez a legjobb a telefonban, hanem az, hogy ez a mobil az, ami a legközelebb áll használat tekintetében egy igazi fényképezőgéphez, sőt, sok esetben sokkal jobb, mint egy fényképezőgép. Miért?

Hagyományos fényképezőgépekből választhatjuk a marokgépeket, vagy olyanokat, amik nagyobb méretűek, nagy zoom átfogású, de nem cserélhető objektívvel készülnek. Előbbieknék, a korlátozott zoom funkció jelent korlátot, utóbbiaknál pedig az optika torzítása lesz, ami a közeli felvételeknél szemmel láthatóan is zavaró hordóhatást produkál. Erre egyetlen orvosság létezik, a komolyabb, cserélhető objektíves gépek. Ez azonban egyrészről nem olcsó mulatság, más részről nagyon macerás dolog fotós táskát cipelni magunkkal mindenhova.

xiaomi mi note 10 12

A Xiaomi Mi Note 10 pont ezért remek megoldás, mert minőségben már veri az olcsóbb marokmasinákat, ráadásul rendelkezésünkre áll több kamera, több objektívvel, amik a maguk terén mind kitűnő képek készítésére alkalmasak.

Az Mi Note 10 fényképezőgépe, kamerarendszere lehetővé teszi, hogy valóban úgy használjuk a telefont, mint egy rendes fotómasinát. Nincs olyan téma, ami túl messze lenne, hála a remek zoomnak, sőt, akkor sem kell pánikolnunk, ha egy beltéri fotónál nem fér elég részlet a fényképre, mert ilyenkor a széleslátószögű kamerára kapcsolva olyan érzésünk támad, mintha hátra léptünk volna egy lépést, és kitágulna a látómező.

xiaomi mi note 10 13

A fényképezés, videózás tehát hiba nélküli, sőt, annál még sokkal jobb is. Szerencsére más tekintetben sem szenvedünk hiányt.

Ha valaki meglátja a kezünkben a Note 10-et, az biztos lesz benne, hogy felsőkategóriás, prémium telefont lát. Szerencsére ez nem csak a látszat, mi, akik használjuk a telefont is így érezzük. A jól ismert Xiaomi minőség a hajlított AMOLED kijelző, az erős, gördülékeny használatot lehetővé tévő hardver olyan egységet alkot, ami miatt bárki megnyalná mind a tíz ujját. Ezen felül, már tényleg csak hab a tortán, hogy az óriási akkumulátor miatt, normál használat mellett a 3-4 napos akkumulátoros üzemidő garantált. Persze ne legyenek kétségeitek, az első időben, ahogy én is, örülni fogtok a két napnak is, mert nem fogjátok tudni abbahagyni a telefon nyomkodását, a fényképezőgépek tesztelését, próbálgatását.

xiaomi mi note 10 15

Az egyéb dolgok, mint a remek navigáció és a szenzorok tömkelege, már tényleg evidencia egy Xiaomi telefon esetén, szóval erről azt gondolom nincs mit írni. Feljebb írtam, hogy a hang csak mono, de ne legyenek kétségeink, ez a jelenleg forgalomban lévő telefonok minimum 90 százalékánál így van, a különbség mindössze annyi, hogy feltesznek a házra egy második hangszórórácsot is, mintha sztereó hangsugárzók lennének a készülékben. Ezzel együtt, a Xiaomi Mi Note 10 hangjára nem lehet panaszunk. A beépített, az átlagnál nagyobb hangsugárzó hangja a telefonos fronton kimondottan teltnek mondható, a hangerővel sincs gond. A hatalmas, csodás színekkel operáló kijelző miatt a mobil tökéletes multimédiás felhasználásra is, a Snapdragon 730G központi egység pedig, a megnövelt grafikus teljesítmény miatt játékok futtatására is megfelelővé teszi.


 

Összegzés

Szörnyű nehéz egy ilyen cikket befejezni. Folyton újabb és újabb dolgok jutnak eszembe, amit még bele kéne írni, de már így is kezd képtelenül hosszúra nyúlni a szöveg, szóval erőt kell vennem magamon, és megálljt parancsolni a kezemnek.

xiaomi mi note 10 16

Mit írhatok összegzésképpen? Egyrészről az egyetlen dolgot, ami számomra hiányzik ebből a mobilból, a vezeték nélküli töltést. Ezt kárpótolja némileg a hatalmas akkumulátor, aminek például meg sem kottyan néhány órányi Waze vagy videózás, de azért mégis hiányzik a kábelmentesség. De ez az egyetlen hiány, hiszen a brutálisan jó fényképezőgéptől, a pazar kijelzőn át az NFC-ig mindent megkapunk.

xiaomi mi note 10 6

Most, immár hetekben mérhető használat után az is eldőlt, hogy szegény Xiaomi MIX 3-nak kell mennie, és az Mi Note 10 marad nálam, mint elsődleges telefon. Ebben csak és kizárólag a fotós képességek döntöttek, amik levettek a lábamról, és meggyőztek, hogy a kerámia hátlap szépségénél (MIX 3), több hasznát veszem a fényképes és videós képességeknek.

xiaomi mi note 10 8

Amiről nem szóltam még, az a telefon ára. Említettem, hogy a hasonló képességű kamerával szerelt mobiloknál jóval olcsóbb, amit a központi egység teljesen ésszerű karcsúsításával sikerült megoldani. A telefon eredeti ára 599 dollár volt (182 217 Ft), legalábbis papíron, mert az első percektől volt hozzá 100 dolláros kupon, amivel 499,99 dollárért kosárba tehettük. Azonban, a 11.11-es akcióknak és a Fekete Pénteknek köszönhetően ez az ár tovább csökkent, egészen 427,99 dollárig, ami a mai dollár-forint árfolyam mellett 129 981 forintot jelent. Természetesen ez is kuponos ár, de ahogy mindig, most is eláruljuk azt a kódot, amivel ilyen áron megszerezhető a Xiaomi Note 10.

Abban csak reménykedni tudok, hogy minden kérdésre választ kaptatok a cikkből, de a téma sokrétegűsége miatt biztos volt, ami kimaradt. Nyugodtan kérdezzetek a hozzászólásoknál, megpróbálok minden kérdésre választ adni. Az biztos, hogy ha a világ legjobb kamerás telefonját keresed a lehető legalacsonyabb áron, akkor megtaláltad!

Ha szeretnéd magadénak tudni a világ legjobb kamerarendszerével szerelt telefonját, akkor a GBXMNT10BF kuponkódot felhasználva az alábbi hivatkozáson vehetitek meg (mind a három színhez használható a kupon):

Xiaomi Mi Note 10 6 GB RAM 128 GB ROM - Kuponkód: GBXMNT10BF - 182 217 Ft helyett 129 981 Ft

 Forrás: HOC.hu

 

 

.

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr3015348390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása