Warmounts CN-1000W – a dobozba zárt erőmű

270 000 mAh kapacitással néhány telefont fel lehet tölteni.

warmounts-cn-1000w-15.jpg


Nézd meg rövid unboxing videómat is!

 

 

 

Bevezető

 

A nagyméretű energiatárolók tavaly törtek be a piacra, talán a háború okozta sokk miatt, talán csak azért, mert megfizethető lett az ár, nem tudom. Magam részéről azért vettem egy kisebb pakkot napelemmel, hogy tudjam vinni magammal, ha kempingezni megyünk, és nem titok, az is eszemben volt, hogy megoldhatom vele a gázkazán üzemeltetését télen, ha véletlenül több órás áramszünet lenne.

warmounts-cn-1000w-18.jpg

Szóval két cél vezérelt, a kényelem, hogy mindig tudok magammal vinni egy kettőhúszas konnektort, és a biztonság, hogy akkor is meg tudom oldani az otthoni fűtés működtetését (mert ugye a cirkó sem megy áram nélkül), ha beüt valami kicsit hosszabb áramszünet.

Tavaly óta lényegében semmi nem változott, talán csak annyi, hogy az emberek hozzászoktak a körülményekhez. Ahhoz, hogy háború dúl a szomszédunkban, ahhoz, hogy senki nem tudja jön-e elég gáz és olaj. Valahogy a bizonytalanság beépült az életünkbe, és kevesebben, kevesebbet stresszelnek miatta.

warmounts-cn-1000w-9.jpg

Pedig tényleg nem változott semmi tavaly óta, ám az érdeklődés a külső akkumulátorok iránt erősen megcsappant.

Pedig nem rosszak ezek most sem, az áruk lényegében folyamatosan esik, vagy mondjuk inkább úgy, hogy azonos árért egyre több és több kapacitást kapunk, azonos pénzért nagyobb teljesítményt adnak. A mai tesztben egy meglehetősen méretes (persze van ennél sokkal nagyobb is) áramforrást mutatok be nektek. Olyat, ami még cipelhető méret, de akár egy kisebb hősugárzó is működtethető róla.


 

Tartozékok és külső

 

warmounts-cn-1000w-1.jpg

A Warmounts készüléke fura szerzet abból a szempontból, hogy ezzel a dobozzal több márkanév alatt is találkozhatunk, sőt, van olyan is, ami másfélszeres kapacitást tud a tesztben szereplőhöz képest, kívülről pedig teljesen egyformák.

A termék neve, a Warmounts a mostani háborús időszakban talán nem cseng olyan jól, de persze lehet, hogy pont erre épített a forgalmazó. Ki tudja, a rossz reklám is reklám, ha megjegyzik az emberek a nevet. A lényeg persze nem a név, hanem ami mögötte van, a CN-1000W jelzésű szerkezet pedig elég jónak tűnik.

warmounts-cn-1000w-2.jpg

Tartozék sok nincs hozzá. Egy krokodilcsipeszes kábelen és a konnektoros töltésre alkalmas adapteren kívül más nincs. Illetve egy leírás, meg persze maga a táp, de tényleg csak ennyi. Itt rögtön élek is egy kritikai észrevétellel, ugyanis a tartozékok közé egy DC kábelt elhelyezhettek volna. Mondjuk nem nagy tétel árban, csak nem mindenhol lehet kapni. Persze netről beszerezhető, de azért egy ilyen árkategóriájú termék mellé járhatott volna.

warmounts-cn-1000w-3.jpg

A szerkezet maga viszont első látásra is meggyőző. A műanyag burkolati elemek elég vastagok, a narancsszín betétek jól néznek ki, olyan ipari formát kölcsönöznek a szerkezetnek. Maga a doboz viszont nem műanyag, hanem jó vastag alumínium, szóval némi ütődést kicsit nagyobb fizikai behatásokat azért kibírhat.

warmounts-cn-1000w-4.jpg

Persze, ha elejtjük törni nem az alumínium fog, hanem a műanyag, de amúgy se dobáld inkább, mert a tömege 10 kiló, és egy nagy akkupakk is van benne, annak sem tesz jót a dobálás.

A formát tekintve őrült érdekes dolgokat nem találunk. Kétoldalt ventilátor a rácsok mögött, fent egy telefontartó, elől pedig a kapcsolók és csatlakozók. Utóbbiakat gumifedelek védik. Ez megint egy olyan pont, ami nem nagyon tetszett. Elég vastag a gumi, de nem ül túl szorosan a helyén, így állandóan kifordul, ha rosszul nyúlok hozzá. Ennél frappánsabb megoldást is kitalálhattak volna.

warmounts-cn-1000w-5.jpg

Lássuk a csatlakozókat meg egyebeket. Az előlap tetején ott van a lámpa, nem is egy, rögtön kettő. Erős a fénye, villogni is tud meg folyamatosan világítani is. Nyilván szinte semmit nem fogyaszt, ha tele van töltve a tároló energiával, akkor sokáig használhatjuk „elemlámpának”.

A lámpa alatt a nagyméretű kijelző. Ezen a szükséges információk rajta vannak, vagyis látjuk a befelé menő wattok számát, ha a dobozt töltjük és látjuk a kifelé csordogáló wattokat, ha a dobozról használunk, töltünk más eszközöket. Természetesen az is látszik, hogy melyik kimenet vagy bemenet működik éppen.

warmounts-cn-1000w-21.jpg

A kijelző mellett jobbra a bemenetek, ezek alatt a két kettőhúszas kimenet, a kijelző alatt pedig a DC és az USB kimenetek. Két nyomógombot találunk. A baloldali szolgál a bekapcsolásra, illetve ezzel tudjuk a lámpát is működtetni, a jobboldali pedig az AC kimenetek be és kikapcsolására használható.

Egy dolog maradt még ki, ez pedig a fedlap, amire telefont tehetünk, ami, ha van benne vezeték nélküli töltés, akkor töltődik is.

warmounts-cn-1000w-6.jpg


 

Papírforma

 

A doboz méretei 319 x 270 x 207 milliméter, a tömeg, ahogy írtam 10- vagyis egészen pontosan 10,5 kilogramm.

Tölteni lehet a mellékelt adapterrel, ez 5 ampert tud (25,5 volt, vagyis ~ 130 wattos töltés), de ha tudunk szerezni 8 amperes kimenettel rendelkezőt az még jobb, sőt, elméletileg használhatunk gyorstöltést is 15 amperrel.

warmounts-cn-1000w-17.jpg

Ha napelemmel akarod tölteni, akkor erre is van mód, van beépített inverter. A gyári adatok szerint maximum 150 wattot tud felvenni a napelemes csatlakozón keresztül. A normál konnektoros töltés esetén 8,5 óra a teljes feltöltés, a napelem esetén valamivel kevesebb, persze csak papíron.

Kimenetek közül van szabványos színuszt tudó AC portunk, 220 voltos, sajnos nem EU dugós, de erről később még írok. Van DC kimenetünk is, illetve van USB A és USB C kimenet. Utóbbi használható notebookok töltésére is, hiszen 65 wattot tud. Előbbieknél a QC3.0 gyortöltés és 18 watt ami kijön a „csövön”.

warmounts-cn-1000w-20.jpg

A vezeték nélküli töltés, ami az aszköz tetején van 15 wattot tud.

Ezeket a töltési módokat egy 270 000 mAh kapacitású akkumulátorcsomag szolgálja ki. Hogy milyen cellákból van építve arról nincs információ, de azt sikerült kiderítenem, hogy az ezzel megegyező dobozban kapható 1500 wattos egységben CATL cellák vannak. Ezt csak tájékoztatásul írom, egyáltalán nem biztos, hogy ebben is.

warmounts-cn-1000w-19.jpg

A mini erőmű 1000 wattot tud leadni, a csúcs pedig 2000 watt a papírforma szerint. Fontos még, hogy a gyártó 999 Wh-át ad meg mellé, ami egyben azt is jelenti, hogy az 1000 wattot egy órán keresztül megkapjuk, és persze azt is jelenti, hogy ilyen teljesítményleadás mellett csak egy órát bír teljes töltöttségről indulva.

A gyártó leírja azt is, hogy töltés közben csak a DC kimeneteket lehet használni, valamint azt is, hogy lehetőség szerint ne lépjük túl a maximális teljesítményt (1000 watt), mert a készülék lekapcsol. Lényeges még, hogy természetszerűleg van BMS rendszer, ami ügyel az akku épségére, van túltöltés, túláram, rövidzár meg mindenféle elleni védelem.


 

Tapasztalatok

 

Kezdjük a külsővel. Látványra valóban jó, az alumínium ház is bizalomgerjesztő. A műanyagok ugyanakkor elég kopogósak, merevnek tűnnek, vagyis szerintem kicsit nagyobb erőhatás esetén tuti törni fognak. Szóval azt javaslom, hogy ne ejtsd le, ne csapd oda semmihez a műanyag részeket.

Amúgy a szerelés abszolút megfelelő, rendesen össze van csavarozva, az alu váz tart is, szóval a kivitelezésre mondjuk adok 10-ből 8 pontot. Vagy legyen 8,5.

warmounts-cn-1000w-12.jpg

A használattal nem volt különösebb problémám. Kipróbáltam a gyári töltővel és kipróbáltam napelemmel is. Előbbi esetén megkaptam a 130-135 wattot, utóbbinál viszont érdekes módon 35 watt fölé nem sikerült menni. Ezt egy papíron 100 wattos, 18 voltos, monocellás napelemmel sikerült elérni, olyannal, amivel más egységet tudtam 60 watt felett is tölteni.

warmounts-cn-1000w-8.jpg

A napsütés zavartalan volt, szóval nem tudom mi okozza a dolgot, de az biztos, hogy ezt a csomagot 100 wattos napelemmel még ragyogó napsütés esetén sem fogod egy nap alatt csurig tölteni. A gyári adat maximumnak 150 wattot ad meg a napelem esetén, szóval egy enyémnél nagyobb táblával elméletben meglehet a teljes töltés egy napon belül.

warmounts-cn-1000w-13.jpg

Érdekesség, hogy bár a gyártó azt mondja, hogy töltés közben az AC kimenet nem működik ez nem igaz, ugyanis napelemes töltés mellett működött, töltöttem rajta keresztül a rolleremet. Mondjuk a konnektoros töltés közben nem próbáltam, lehet, hogy ott tényleg nem megy.

Ha már AC töltés. Amikor bekapcsolom az AC üzemmódot a ventilátorok maximumra pörögnek 1-2 másodpercig, utána elhalkulnak. Kipróbáltam az akkut egy hősugárzóval, nagyjából 10 percig ment róla, közben 900 wattot evett belőle a ventik mégsem kapcsoltak magas fordulatra. Szóval jó eséllyel arra nem lesz senkinek panasza, hogy túl hangos a hűtés.

warmounts-cn-1000w-14.jpg

Lényeges még, hogy a gyártó azt mondja rendes szinuszt kapunk az AC kimeneten. Ezt mondjuk egy aszinkron motorral ellenőrizni tudjuk, mivel, ha nem valós szinuszt, hanem négyszögjelet ad az akkucsomag, akkor a motor vagy el sem indul vagy csúnya búgós hangon működik. Ennek a tesztjére is tökéletes volt a ventilátor, működött rendesen.

A gyártó azt mondja, hogy a maximális teljesítmény (csúcsteljesítmény) 2000 watt. Ez jól hangzik, de Te ne számolj ezzel, mert ez csak arra lehet elég (arra sem mindig), hogy pl. ha egy motor az induláskor 1-2 másodpercig nagyobb teljesítményt vesz fel, azt ki tudja szolgálni. A tesztben próbált hősugárzó esetén az egyes fokozat 900 wattját még kiszolgálta, de a kettes fokozat 1800 wattja esetén rögtön lekapcsolt az elektronika.

warmounts-cn-1000w-16.jpg

Az USB töltéseket is kipróbáltam természetesen. Telefon esetén az USB A porton 15 wattot adott le, míg az USB C porton PD töltéssel a notebookomat 60 watton töltötte. A névlegesen megadott a 65 watt, szóval itt rendben voltak az értékek, meg úgy minden.


 

Értékelés

 

Minden oké, mondhatjuk, hiszen a gyárilag megadott értékeket hozta a szerkezet. Ha valamit kifogásolnom kéne, akkor a következő dolgokba tudok belekötni:

Miért nincs DC kábel a csomagban? Miért volt alacsony a napelemes töltés hatásfoka? Miért nem használható szünetmentes áramforrásként az akkucsomag?

warmounts-cn-1000w-10.jpg

Az első két kérdésre nincs válaszom. Igazából a harmadikra sincs. Nem mondom, hogy ezen az árszinten már kötelezően elvárható lenne a szünetmentes mód, sőt, igazából inkább a prémium termékekre jellemző ez a képesség, de azért én már vágynék rá itt is. Mint a telefonoknál a vezeték nélküli töltésre. Azt sem értem, hogy a néhány forintos kis plusz hardvert miért nem tudják végre minden telefonba beépíteni. Ok, tudom az okát, de akkor is jó lenne.

A napelemes töltéssel kapcsolatban utólag jutott eszembe, hogy talán érdemes lett volna lemeríteni az egységet, mert a töltésnél a teljesítményt nagyban meghatározza az is, hogy az akku csomag mennyire van feltöltve. Szóval bőven bennevan a pakliban, hogy az utolsó 10 százaléknál lassul ennyit a töltés, így ezen a ponton szerintem el is engedhetjük a problémát.

Ezektől eltekintve a Warmounts CN-1000W egy tökéletes darab. Pont akkora, pont olyan tömegű, ami még majdnem kényelmesen cipelhető, nem foglal sok helyet az autó csomagtartójában sem. A bazi nagy kapacitás és az 1000 wattos teljesítmény, na meg a 220 voltos kimenet alkalmassá teszi arra, hogy akár hősugárzót működtess róla, de egy hűtőt is elvisz, ha arról van szó.

warmounts-cn-1000w-7.jpg

Fent említettem, hogy a nem EU szabványú AC portokra visszatérek. Nos ez most lesz. Alapvetően sokkal jobb lenne, ha EU szabványú aljzat lenne, de igazából ebbe a kínaiba is be lehet dugni minden EU dugót. Mondhatnánk, hogy oké, de a földelt dugókkal mi lesz! Hát, igazából semmi, mert ez egy műanyag dobozban lévő akkucsomag, ezen amúgy sincs földelés, vagyis semmit nem vesztünk.

A végére az ár. Kicsi, 200 wattos egységeket szerény kapacitással kapunk már 50 ezer forint alatt. a következő lépcső, a 300-400 watt és ~80 000 mAh óra már inkább 100-120 ezer forintos tétel. Az 500 wattosak jellemzőn valahol 160 ezer forint környékén indulnak, míg 900 Wh óra környékén már eljutunk a 260 ezres indulóárhoz.

warmounts-cn-1000w-11.jpg

A Warmounts CN-1000W a teljesítmény és a kapacitás terén szépen illeszkedett ebbe a sorba a maga kupon nélküli 280 ezer forintos árával, de ez az ár a hasonló készülékek ársávjának a legalja volt. Vagyis valahol itt kezdődik az 1000 watt vagy 1000 Wh. Ez  az ár természetesen alacsonyabb a hazai áraknál is, ezt a teljesítményt megtaláltam leértékelt terméknél az egyik hazai forgalmazónál 350 ezer forintért (70 ezer forint plusz), de a 380-400 ezres kategóriába is bele-bele csúsznak az ilyen képességű erőművek.

Most jön viszont a lényeg!

Az a helyzet ugyanis, hogy ehhez a cikkhez a forgalmazó adott egy kampányt, amiben levitte az alapárat 180 ezer forintra, plusz adott egy kuponkódot is, így a BGXIFD725 kódot használva a Warmounts CN-1000W ára 180 ezerről 163 800 forintra csökken, ami egészen lehetetlenül alacsony ár. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy még kínai árak mellett is, ezért a pénzért az 500 wattos készülékek játszanak csak, a hazai árak esetén meg a 300 wattosak. Szóval 163 800 forint egy 1000 wattos csomagért finoman szólva is ajándék kategória.

Ha kiszeretnéd használni ezt a lehetőséget, akkor tehát használd a BGXIFD725 kuponkódot az alábbi hivatkozáson. A szállítás a lengyel raktárból történik, így nem kell plusz áfát, vámkezelést vagy vámot fizetned, a forgalmazó ezeket már elintézte helyetted:

 

Warmounts CN-1000W energiatároló

.

.

.

..

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr7918136784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása