Kospet Hope teszt – Prémium óra, kínai módra

Lehet, hogy elég annyit tudni róla, hogy erre cseréltem le a Xiaomit!

kospet-hope-17.jpg

Lehúzható WC-papír guriga? Igen!

A napokban egy reklám kapcsán figyeltem fel a lehúzható WC-papír gurigára és rögtön felmerült bennem a kérdés, hogy ennek vajon mi értelme, mi haszna van? Legutóbb a LED lámpák kapcsán voltak kérdéseim és úgy döntöttem teszt lesz belőle, most sem lesz ez másképp...

aquatube.jpg

Beszereztem egy csomag Zewa Aqua Tube WC-papírt és gondoltam tesztelek... Igen ám, de hogyan? Illetve hogyan legyen ez érdekes? WC-papírt mindenki használ és mindenkinek vannak igényei, elvárásai ezzel szemben, csak kevesen merik kimondani. Maga a papír minősége nem hagy kívánni valót maga után, nem szakad szét, de nem is durva és maradjunk ennyiben, koncentráljunk inkább a feloldódó gurigára...

A legelső kérdésemre, hogy mégis mire jó ez, hamar ráébresztett egy jó barátom és párja között lezajlott rövid párbeszéd, amiből hamar kiderült: mi férfiak hajlamosak vagyunk az üres WC-papír gurigát egyszerűen ott hagyni a WC-ben, nem dobjuk ki... Ezt hölgyismerőseim megerősítettek, hogy ez bizony a lusta férfiak slágerterméke lesz, mert szimplán bele lehet dobni a WC-be és lehúzni, nincs kuka, nincs ott felejtett guriga...

A gyártó honlapjáról megtudtam, hogy a guriga anyaga biológiai úton lebomlik, vagy újrahasznosítható. Az alábbi videóból pedig elég látványosan kiderül, hogy a feloldódással sincs gond, tényleg könnyedén lehúzható az a guriga!

Koin - költségkövető alkalmazás

Veled is előfordult már, hogy fogy a pénzed, de nem tudod mire megy el? Szokták mondani, hogy sok kicsi sokra megy, és ez az app segít kézben tartani a kiadásaidat.

A Koin egy ingyenes magyar nyelvű kiadáskövető alkalmazás. Fel tudjuk venni mindennap, hogy mennyit fizettünk ki aznap vagy mennyit kaptunk mint fizetés, ajándék stb. Ennek a segítségével nyomon tudjuk követni, hogy hova lesz a pénzünk a hónap végére, amit egy ízléses grafikon is szemléltet nekünk, így talán tudni fogjuk, hogy min kellene spórolnunk, mert túl sok kiadást jelent.

Az állandó összegeket mint például az internet, lakbér vagy fizetés, fel tudjuk venni állandónak, így azt nem kell minden hónapban újra és újra hozzáadni a listához. A pénznemet is Te magad adhatod meg. Az app azt is megmutatja, hogy az előző hónaphoz képest mennyivel változtak a költségeink (pluszba vagy mínuszba mentünk-e).

koin_11.jpg

A fejlesztők nagyon lelkesek és viszonylag hamar reagálnak a bejelentett hibákra, vagy az új ötletekre.

Kipróbáltam már pár ilyen alkalmazást, de a Koin nyert nálam, mert:

  • szép és igényes
  • ingyenes
  • Androidra és iOS-re is elérhető
  • magyar fejlesztésű
  • egyszerű a használata

Az appot tudjuk jelszóval védeni, így nem kell attól tartani, hogy ha kölcsön adjuk a telefont akkor más turkálni tud ebben.
Van biztonsági mentés és Excelbe is tudjuk exportálni az adatokat, így könnyebb a szerkesztésük is.

koin_22.jpg

Amit nagyon hiányolok, az a webes felület, ahol szintén fel tudnám venni a kiadásaim. Néha összegyűlnek, és kényelmetlen tud lenni, hogy mobilon pötyögjem be őket egyszerre.

Hibával nagyon keveset találkoztam, Még az indulása idején néha kifagyott, de ezt gyorsan ki is javították.

Vízforraló drágáért

A teafőzés nagy múltra tekint vissza és sokféle hagyomány kötődik hozzá, kár is lenne belekezdeni a felsorolásukba. Minden teafűnek megvan a maga saját elkészítési metódusa, mégis sokszor nem vesszük figyelembe a hőfokot, az áztatási időt, a fogyasztási útmutatókat. A napokban alkalmam nyílt kipróbálni egy teafőzőgépet (név szerint a Catler TM 8010-et); engem meggyőzött. Mindjárt mondom azt is, miért, de előbb lássuk a működését:

A kezelése nagyon egyszerű: belekészítem a vizet, a videón is látható mozgó kosárba teszem a teafüvet (nem filtert!), majd beállítom a hőfokot és az időt, hogy meddig legyen a fű a vízben, majd hagyom dolgozni. Van 5 előre beállított lehetőségünk teánként (zöld, fekete, fehér, gyógy és oolong), illetve 3 erősségi fokozat közül választhatunk. Természetesen be lehet állítani ezektől eltérő értékeket is, én viszont hagytam a gyáriakat érvényesülni. Ahogy az a videón is látszik, először felmelegíti a vizet, majd beleengedi a füvet, és ha lejárt az idő, kiveszi. Melegedés közben figyelhetjük, hol tart épp a hőmérséklet, és a forráskor gyönyörködhetünk a sokasodó buborékokban is. Az így elkészült tea finom, aromadús, viszont nem sok eltérést találtam a normál vízforralóban melegített vízzel és teatojással készített változathoz képest, pedig több ízzel is próbálkoztam.

A gépnek három nagy előnye van viszont, ami megfogott, és egy pillanatra elgondolkodtam a vásárláson is. Először is van keep warm funkció, amit bekapcsolva egy órán át még meleg lesz a teánk. Másodszor be lehet állítani időpontot és automatikusan bekapcsol, így aki reggel a friss tea illatára szeretne kelni, nem találja akadályát. Harmadszor, ha mégis kihűlt az italunk, elég a vízforralás gombot megnyomni, és hamarosan ihatjuk is. Ezek mellett meg lehet említeni olyan "apróságokat", miszerint könnyen lehet takarítani, nincs konkrét mozgó alkatrész, aminél befolyna a tea/víz a készülékbe (egy mágnes fogja a rúdhoz a kosarat, és a rúd belsejében mozogva húzza maga után), és viszonylag nagy az űrtartalma (vízforraláshoz 1.5, teakészítéshez 1.2 liter).

Negatívumként leginkább az árát hoznám fel, ugyanis ez a csodamasina 80 ezer forintba kerül itthon. Oké, hogy szép kivitelezés, üveg és fém megfelelő párosítása, minimális műanyag felhasználásával, meg tud számtalan dolgot, mégis inkább úgy érzem, hogy ennyi pénzért lógatom a teatojást magam a poharamba. Utánanéztem, és lehet kisebb űrtartalmú, kevesebb tudású és kevésbé szép kivitelű darabokat lehet már 8-10 ezer forintokért is kapni, viszont ezért az árért már lehet nagyobb vízforralót kapni, azzal még jobban is járhatunk. Más negatívumot nem tudtam összeszedni az egy hetes tesztelésem alatt - sok teát ittam, sokat is csináltam, és meg is voltam elégedve az eredménnyel.

Mindezt összevetve én azt mondom, hogy ha egy kicsit emberibb ára lenne, vennék egyet itthonra. Praktikus és igazán lustáknak való megoldás, csak ajánlani tudom. 

Unatkozik? Vásároljon Maine Coont!

Felejtse el a mosómedvét. A Sörgyári capricciós szöveg simán működik a névrokon, ráadásul legális variációval is. Két és fél éve tesztelem, igazat beszélek. Ha valaha apróhirdetésben "hosszú szőrű, kedves macskát" próbálnak Önre sózni, fogjon gyanút. Ez egy Maine Coon lesz.


Tudja, ez az a macskatípus, amit látott az összes "Döbbenet! Borjúnagyságú óriásmacska!" féle képen, mióta csak létezik a net, és macskás fotók cirkulálnak rajta. A Maine Coon három-négy éves koráig nő. A miénk már gyönyörűen kitölti az ikeás egyendohányzóasztal, a Lack teljes felületét.

P1220541.jpg


A Maine Coon hiú, egyszersmind - nincs ezen mit szépíteni - elképesztően buta. Nehéz eldönteni, a kettő közül melyik tulajdonság okozza, hogy egyáltalán nem hajlandó tudomásul venni saját méreteit. A Maine Coon természetes élőhelye így hát a lakáson belül minden olyan zug, fiók, elöl hagyott zacskó, doboz, amibe nyilvánvalóan nem fér be.

IMG_9178.jpg

Valószínűleg ennek a természetellenesen kicsire összehajtogatott állapotnak a kényelmetlenségeit kompenzálja, amikor felveszi típusa jellegzetes, fókaszerű testhelyzetét, és a hozzá passzoló, a szokásosnál is butább arckifejezést.

IMG_4234.jpg

A Maine Coonnak nemcsak a teste, mindene nagy: a szeme, a szempillája, a bajusza, a mancsa és hát a szőre. Maine Coonnal élni egy háztartásban kicsit olyan, mintha az embert egy különösen makacs jótündér vette volna a pártfogásába, aki meg van arról győződve, hogy a tárgyak negatív energiájának leblokkolására az egyetlen megoldás, ha fél centis szőrréteggel vonunk be gondosan minden felületet. A porszívózás nem ér semmit, bár kétségkívül megkapó látvány, ahogy a porszívó kavarta légáramlatban szürke pamacsok kergetőznek vidáman a levegőben, és megcsillan rajtuk a bágyadt őszi napfény.

De a Maine Coon-szőr nem csak esztétikai szempontból hasznosul. Ébredt már arra, hogy levegővételnél oxigén helyett olcsó kínai műszőrme tolul az orrába és a szájába? És arra, hogy egy öt-hat kilós test suhan át közvetlenül a feje fölött, majd vissza, majd megint át? Nem? Maine Coon nélkül sosem tudja meg, miből marad ki. A Maine Coon ugyanis kötelességének érzi, hogy atompontos ébresztőóraként gondoskodjon a reggelek fegyelmezett lezajlásáról. És megvannak a maga módszerei.

Ha az embernek van egy Maine Coonja, többé a fürdés sem ugyanaz. Ezek a macskák (biztos a mosómedvék, már megint !) megmagyarázhatatlan módon vonzódnak a vízhez. És nem, ez a vonzalom nem áll meg ott, hogy akkurátusan felborogatnak minden egyes elöl hagyott vizespoharat. Meg lehet próbálni kizárni a fürdőszobából, de nem érdemes. Ha a Maine Coon be akar menni, bejut. Ön pedig a tehetlen rettegés új mélységeit élheti meg, amikor a habfürdőben relaxálva arra nyitja ki a szemét, hogy egy nagy testű állat inog a kád vékonyka peremén. Sajátos színt ad a fürdésélménynek a tudat, miszerint egyetlen elvétett mozdulat elég ahhoz, hogy a Maine Coon döbbent ijedtségében miszlikbe kaszabolja a szappanhab alatt védtelen testét.

A Maine Coon odavan a vízért, viszont büdös. Legalábbis hajlamos erre. A miénknek kezdetben öregnéni szaga volt. Mióta ez elmúlt, már nem maga a macska büdös, csak az apró meglepetések, amiket olykor hátrahagy. Kis barna kupac a fürdőszobakő közepén. Sárga ragacs a fürdőkád alján. Mikor mi. A Maine Coonak egyedi fogalmai vannak a higiéniáról. Szerinte nem az a lényeg, hogy a dolog betemetődjön, hanem maga a temető lábmozdulat, amit valószínűleg egyfajta mágikus ráolvasáként él meg. Kétszer finoman megrázza a szőrös talpban végződő lábát, aztán megnyugodva elhagyja a helyszínt, legyen szó a fürdőszobai kupacokról vagy éppen az asztalon hagyott üres szőlőfürtös tányérról, amit a rothadó dolgoknak kijáró undorral kezel.

Egy Maine Coon sosem alacsonyodna odáig, hogy beleegyen az ember tányérjába. Az igazat megvallva, odáig sem alacsonyodik le, hogy a saját tányérjából egyen. Ha nem akarja, hogy a Maine Coon felforduljon, kénytelen lesz legalább naponta egyszer kézből etetni. Így örömmel elfogyasztja ugyanazt az eledelt, ami a földre helyezett kis rózsaszín műanyagtálkában érintetlenül hever, és idővel lassú szottyadásnak indul.

Viszont, mindennek ellenére, nézzen csak rá!:

IMG_4244.jpg

Maine Coont minden háztartásba!

A legendás erősítőből fejhallgató: Marshall Major

Nemrégiben fejhallgató vásárlásra szántam el magam, ami végtelenül egyszerű feladatnak tűnhet, de rá kellett jönnöm, nem is olyan könnyű kompromisszumok nélkül kiválasztani a megfelelő darabot. Fontos volt számomra, hogy egy olyan készülékhez jussak, ami kompakt, visszafogottan elegáns és minőségi egyben. Azt hiszem sikerült megtalálnom az elvárásaimhoz legjobban közelítő darabot a Marshall Major személyében és három hónap aktív használat és az első fellángolás után is bátran merem ajánlani mindenkinek.

marshall-major-fx-1.jpg

Így segít az okostelefonod a futásban

A futás egyre népszerűbb napjainkban, rengeteg olyan történetet olvasni, ahol a futással kezdődött egy teljes életmódváltás. Én magam sem sportoltam 27 éven keresztül, majd hirtelen felindultságtól vezérelve elkezdtem futni és ez mind a mai napig így van.nyito.jpg

Az első futásom alkalmával óriási segítséget adott egy okostelefonos alkalmazás, sőt, valójában egy app vett rá arra hogy fussak, célokat tűzzek magam elé és azokat el is érjem. A "Miért fuss?" és "Hogyan kezdjem el?" valamint a "De én nem tudok futni!" kérdéskört nem szeretném boncolgatni, a Futóblogon megtették már számtalanszor. Maradjunk annyiban, hogy biztosan tudsz kocogni 2 percig, majd sétálni újabb két percig, sőt ezt két fázist egymás után párszor megismételni... Ez már futás! Sportolsz és látod, képes voltál rá. Viszont nagy segítség, ha valami jelzi feléd, hogy két perc után elég ha sétálsz, majd újabb két perc után, hogy itt az ideje kocogni, sőt, ezt az egész procedúrát rögzíti, később is elérhetővé teszi, hogy nyomon tudd követni a fejlődésed. Itt jönnek be a képbe az appok!