Unatkozik? Vásároljon Maine Coont!

Felejtse el a mosómedvét. A Sörgyári capricciós szöveg simán működik a névrokon, ráadásul legális variációval is. Két és fél éve tesztelem, igazat beszélek. Ha valaha apróhirdetésben "hosszú szőrű, kedves macskát" próbálnak Önre sózni, fogjon gyanút. Ez egy Maine Coon lesz.


Tudja, ez az a macskatípus, amit látott az összes "Döbbenet! Borjúnagyságú óriásmacska!" féle képen, mióta csak létezik a net, és macskás fotók cirkulálnak rajta. A Maine Coon három-négy éves koráig nő. A miénk már gyönyörűen kitölti az ikeás egyendohányzóasztal, a Lack teljes felületét.

P1220541.jpg


A Maine Coon hiú, egyszersmind - nincs ezen mit szépíteni - elképesztően buta. Nehéz eldönteni, a kettő közül melyik tulajdonság okozza, hogy egyáltalán nem hajlandó tudomásul venni saját méreteit. A Maine Coon természetes élőhelye így hát a lakáson belül minden olyan zug, fiók, elöl hagyott zacskó, doboz, amibe nyilvánvalóan nem fér be.

IMG_9178.jpg

Valószínűleg ennek a természetellenesen kicsire összehajtogatott állapotnak a kényelmetlenségeit kompenzálja, amikor felveszi típusa jellegzetes, fókaszerű testhelyzetét, és a hozzá passzoló, a szokásosnál is butább arckifejezést.

IMG_4234.jpg

A Maine Coonnak nemcsak a teste, mindene nagy: a szeme, a szempillája, a bajusza, a mancsa és hát a szőre. Maine Coonnal élni egy háztartásban kicsit olyan, mintha az embert egy különösen makacs jótündér vette volna a pártfogásába, aki meg van arról győződve, hogy a tárgyak negatív energiájának leblokkolására az egyetlen megoldás, ha fél centis szőrréteggel vonunk be gondosan minden felületet. A porszívózás nem ér semmit, bár kétségkívül megkapó látvány, ahogy a porszívó kavarta légáramlatban szürke pamacsok kergetőznek vidáman a levegőben, és megcsillan rajtuk a bágyadt őszi napfény.

De a Maine Coon-szőr nem csak esztétikai szempontból hasznosul. Ébredt már arra, hogy levegővételnél oxigén helyett olcsó kínai műszőrme tolul az orrába és a szájába? És arra, hogy egy öt-hat kilós test suhan át közvetlenül a feje fölött, majd vissza, majd megint át? Nem? Maine Coon nélkül sosem tudja meg, miből marad ki. A Maine Coon ugyanis kötelességének érzi, hogy atompontos ébresztőóraként gondoskodjon a reggelek fegyelmezett lezajlásáról. És megvannak a maga módszerei.

Ha az embernek van egy Maine Coonja, többé a fürdés sem ugyanaz. Ezek a macskák (biztos a mosómedvék, már megint !) megmagyarázhatatlan módon vonzódnak a vízhez. És nem, ez a vonzalom nem áll meg ott, hogy akkurátusan felborogatnak minden egyes elöl hagyott vizespoharat. Meg lehet próbálni kizárni a fürdőszobából, de nem érdemes. Ha a Maine Coon be akar menni, bejut. Ön pedig a tehetlen rettegés új mélységeit élheti meg, amikor a habfürdőben relaxálva arra nyitja ki a szemét, hogy egy nagy testű állat inog a kád vékonyka peremén. Sajátos színt ad a fürdésélménynek a tudat, miszerint egyetlen elvétett mozdulat elég ahhoz, hogy a Maine Coon döbbent ijedtségében miszlikbe kaszabolja a szappanhab alatt védtelen testét.

A Maine Coon odavan a vízért, viszont büdös. Legalábbis hajlamos erre. A miénknek kezdetben öregnéni szaga volt. Mióta ez elmúlt, már nem maga a macska büdös, csak az apró meglepetések, amiket olykor hátrahagy. Kis barna kupac a fürdőszobakő közepén. Sárga ragacs a fürdőkád alján. Mikor mi. A Maine Coonak egyedi fogalmai vannak a higiéniáról. Szerinte nem az a lényeg, hogy a dolog betemetődjön, hanem maga a temető lábmozdulat, amit valószínűleg egyfajta mágikus ráolvasáként él meg. Kétszer finoman megrázza a szőrös talpban végződő lábát, aztán megnyugodva elhagyja a helyszínt, legyen szó a fürdőszobai kupacokról vagy éppen az asztalon hagyott üres szőlőfürtös tányérról, amit a rothadó dolgoknak kijáró undorral kezel.

Egy Maine Coon sosem alacsonyodna odáig, hogy beleegyen az ember tányérjába. Az igazat megvallva, odáig sem alacsonyodik le, hogy a saját tányérjából egyen. Ha nem akarja, hogy a Maine Coon felforduljon, kénytelen lesz legalább naponta egyszer kézből etetni. Így örömmel elfogyasztja ugyanazt az eledelt, ami a földre helyezett kis rózsaszín műanyagtálkában érintetlenül hever, és idővel lassú szottyadásnak indul.

Viszont, mindennek ellenére, nézzen csak rá!:

IMG_4244.jpg

Maine Coont minden háztartásba!

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr615592659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása