BlitzWolf BW-SDB1 – adj végre hangot a tévédnek!

Viszlát dobozhang, recsegés, puffogás és torzítás, itt a megfizethető hangprojektor!

blitzwolf-bw-sdb1-cover.jpg


 

Bevezető

Bár itthon a soundbar-t hangprojektorra szokták fordítani, az elnevezés nem pontos. Bár a forma és a hangszórók mind a kettőben jelen vannak, a hangprojektor jóval több, mint egy Soundbar, ugyanis képes sok hangfal nélkül is térhatású hangot produkálni, szemben a soundbarokkal, amik leginkább csak sztereóban szólnak, jobb esetben kapnak némi passzív mélysugárzót is, de összességében akkor sem tudnak semmilyen térhatást produkálni.

BlitzWolf BW SDB1 11

Ha ebből a szemszögből nézzük, akkor a BlitzWolf BW-SDB1 hangprojektornak tekinthető, még, ha nem is túl fejlettnek. Ezzel együtt, mint a tesztből kiderül, egyáltalán nem lehet panaszunk a teljesítményére, az árára pedig végképp nem panaszkodhatunk!


 

Csomagolás, külső és belső

A Blitzwolfnál a zöld színt szeretik, a BW-SDB1 hosszú doboza is fehér és zöld színeket kapott. Belűl, kétoldalon rezgéscsillapító sapkába dugva megtaláljuk a projektor testét és egy külön dobozban a tartozékokat. Ezek között van egy optikai kábel, egy jack/RCA kábel, és egy kínai dugós borotvakábel. Ez utóbbi elég általános dolog, ha éppen nem találtok otthon egyet, akkor szinte bármelyik műszaki boltban adnak egy százasért EU dugósat, szóval nem lesz szükség átalakítóra sem. Utolsó lényeges tételként van a dobozban még egy apró távirányító, ami esetenként jól fog jönni, ha mondjuk Bluetooth-ról zenét szeretnénk hallgatni.

BlitzWolf BW SDB1 3

A hangprojektor már első kézbevételre is bíztató jelenség. Nagyjából egy 106 centis lapostévé szélességét adja, szóval markáns darab, és ehhez meg van a tömege is. Olyan igazi, van benne anyag bizalom alakul ki rögtön, nem is hiába való módon.

BlitzWolf BW SDB1 13

Kijelző nincs, viszont az előlapon elrejtve különböző színű, nem túl erős fényű LED-ek vannak, amik mutatják, hogy éppen milyen üzemmódban van a kicsike. A csatlakozók hátul várnak minket, van itt koaxiális és optikai bemenet, 3,5 milliméteres jack az analóg jeleknek, illetve egy HDMI ARC csatlakozó. Ez utóbbi miatt jár a pacsi a Blitzwolfnak, de erről később. Természetesen csatlakozhatunk vezeték nélkül is hozzá, a Bluetooth kapcsolat jól működik, és pillanatok alatt párosítható a hangprojektor a telefonunkkal vagy táblagépünkkel.

BlitzWolf BW SDB1 1

A „cső” alján vannak gumi talpak, csúszásmentesítés kipipálva. Egy dolgot viszont erősen hiányolok, mégpedig a falra akaszthatóságot. Nem csak az a gond, hogy nincs akasztó, amibe a csavar feje menne, hanem az is, hogy a csatlakozók nem ülnek elég mélyen ahhoz, hogy felakasztva elférjenek a doboz mögött. Szóval, ez egy TV előtti/alatti hangsugárzó lesz, másra nincs lehetőség, hacsak nem teszel egy polcot a TV fölé, és helyezed el azon.

BlitzWolf BW SDB1 4

A felhasznált anyagok nagyon jók, az egész cucc minőséginek hat (az is), szóval, ha ezt kiteszed a tévéd elé, biztos nem fogják lesajnálva nézegetni a vendégek.

Szóljunk néhány szót a belsőről, mert ez, ha lehet, még fontosabb, mint a külső! Ahogy a bevezetőben említettem, a BlitzWolf BW-SDB1 nevezhető hangprojektornak is. Igaz, nem tud egy 5.1-es rendszert emulálni, de egy 2.1-est igen. Ez azért lehetséges, mert a beépített hat darab valós hangsugárzóból kettő előre, négy pedig felfelé néz, és az előre nézők külön, mint középsugárzók szólalnak meg.

BlitzWolf BW SDB1 12

A felső részen, a plafon felé nézve tehát találunk négy, oldalanként kettő-kettő aktív sugárzót, ráadásként pedig oldalanként még egy-egy passzív membránt, amik a mélyhangok előállításáért felelnek.

A gyári adatok szerint ez a hat darab aktív, és két darab passzív sugárzó 60 wattal szólal meg, ami elég emberes teljesítmény, főleg egy ilyen „vékonyka” csőtől. A nagy kérdés, hogy ez a hangerő valóban létrejön-e, illetve, hogy mennyi lesz széles a hangkép, mennyire fog torzítani nagyobb hangerőn.


 

Teszt

Nos, a helyzet az, hogy a BlitzWolf BW-SDB1 kimondottan jól szól. Ismét beigazolódott a tézis, hogy ennél kevesebb pénzből nem lehet csodát tenni. Próbáltam hasonló tudást ígérő, de felébe, kétharmadába kerülő csöveket, de a vége mindig csalódás lett. Igaz, Kínából minden olcsóbb, de ami nagyon olcsó, az már nagyon gagyi is. Pont ez volt az oka, hogy hosszas vajúdás, és több sikertelen próba után úgy döntöttem, hogy egy árkategóriával feljebb lépek, és keresek kupont is, hátha olcsóbben meg tudom szerezni, amit kinézek magamnak. Nem a megfizethetetlen, túlárazott dolgok érdekeltek, mindössze csak szerettem volna a tévének hangot adni, és néha egy kis zenét hallgatni.

BlitzWolf BW SDB1 5

A BlitzWolf BW-SDB1 kiválasztása az ár-teljesítmény összefüggés eredménye volt. A teljesítmény, és az aktív sugárzók száma arra bíztatott, hogy próbáljam meg.

Mi lett az eredmény? Több, mint amire számítottam! A BlitzWolf BW-SDB1 tisztán és erősen szól. Dobozhang nyomokban sem fedezhető fel, bár természetesen, ahogy az várható, a középtartományból van a legtöbb. Bármennyire is jól szól, így sem ér fel egy jobb, valós 5.1-es rendszerhez, nincs sugárzó például a magas hangokhoz, de azért így sem rossz. A hangkép telt, és a méretéhez képest egészen tisztes dinamikát kapunk a mélyhangok terén is. Külön jó pont, hogy a passzív membránok felfelé néznek, mert aki épített házi mozit az tudja, a mélyhangoknak nincs nincs szerepük az irányérzékelésben, így nem, hogy a mélysugárzó felénk nézzen, még akkor is jobban járunk, ha egyenesen a fal felé fordítjuk. Nem véletlen, hogy a komolyan vehető ládáknál (házi moziról beszélünk), a mélysugárzó a padló felé van fordítva, hogy átadja a rezgést annak.

BlitzWolf BW SDB1 7

Szóval, a BlitzWolf BW-SDB1 tényleg jól szól. Kapunk előre programozott hangszín képeket is, olyanokat, mint zene, sport vagy mozi, az elsőnél és az utolsónál érezhetően dinamikusabb mélyekkel.

A vezérlésre sem lehet panasz. Mint feljebb olvashattátok, kijelző nincs. Amikor a hangszín képek közül választunk, akkor egy kellemes hangú hölgy szól ki a hangprojektorból, és mondja éppen mire kapcsoltunk. A bemenetek közötti váltást az előlapi LED-ek mutatják. Nagyon szeretem, hogy ha kikapcsoljuk, akkor sem felejti el az utolsó beállítást, megmarad a bemenet, a beállított hangszín és a hangerősség is. A Blitzwolf mellékel távirányítót is, kicsit, könnyen kezelhetőt, de találunk vezérlő gombokat a projektor felső élén is. Ezek gumírozottak, nem túl feltünők, de azért, ha kell ott vannak és teszik a dolgukat.

BlitzWolf BW SDB1 6

Írtam feljebb, hogy kapunk egy HDMI ARC csatlakozót is. Már az én sok éves LG okos tévémen is van ilyen formátumú kimenet, amin keresztül elérhető, hogy a tévé távirányítóján keresztül vezéreljük a hangprojektor hangerejét. Egy távirányítóval máris kevesebb van az asztalon.

Ha mégis a saját távvezérlőjét használjuk az sem baj, főleg, ha például a telefonunkról Bluetooth kapcsolaton át játszunk zenét. Ilyenkor a távirányítóval le tudjuk állítani a lejátszást, tudunk a következő számra lépni, vagy állíthatjuk a hangerőt.


 

Érdemes megvenni?

BlitzWolf BW SDB1 8

Van mostanában egy-két olyan műszaki cikkem, amivel végig jártam a hadak útját. Próbáltam spórolni, jó lesz az mondogattam, de mindig kiderült, hogy hiába kínai, azért egy bizonyos szint alá nem szabad menni árban, mert ráfaragunk.

BlitzWolf BW SDB1 9

A BlitzWolf BW-SDB1 ára viszont nincs az egekben, de nem is a gagyi kategória már. Jelenleg a BGBWSDH kuponkóddal 25 195 forintos árat találhatunk rá, ami azt gondolom, bőven a megfizethető kategória, főleg, ha azt vesszük, hogy a használhatatlanság határát súrolók sem kerülnek sokkal kevesebbe, mint 20 ezer forintba. Szóval jó választás ez, ígérem nem fogsz benne csalódni!

Itt tudod megvásárolni:

BlitzWolf BW-SDB1 hangprojektor - Kuponkód: BGBWSDH - 25 195 Ft

Szállítási módnak válaszd az ingyenes és vámmentes EU Priority Line szállítást!

 



 Forrás: HOC.hu

 

 

.

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr9115305030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása