A BlitzWolf robotgépe egy igazi konyhatündér

7 funkció 1 erős gépben, BlitzWolf BW-VB1 kombinált konyhagép teszt.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-12.jpg


 

Bevezető

 

Aki követi a tesztjeimet az már tudhatja, hogy nem áll távol tőlem a sütés-főzés. Elég sok masinám van otthon, és vannak olyan gépek, amiktől nem sajnáltam a pénzt, és drágát vettem, hogy sokáig szolgáljon. Ilyen az is, amivel tésztákat, krémeket, habokat készítek.

Emiatt aztán örültem is meg nem is, amikor a Blitzwolf elkezdte tukmálni a VB1-et, hogy ugyan próbáljam már ki és írjak róla valamit. Féltem tőle egy kicsit, hogy a saját masinám mellett a Blitzwolf nem üti meg az ingerküszöbömet, mert hát kevesebb, mint felébe kerül az enyémnek. Szóval mennyivel lehet vajon rosszabb?

Aztán persze beadtam a derekamat, kipróbáltam. Ebben a cikkben a kendőzetlen véleményemet olvashatjátok, és persze egy kis összevetést a saját masinámmal.


 

Csomagolás, tartozékok

 

blitzwolf-bw-vb1-teszt-1.jpg

Ennél a gépnél érdemes a tartozékokról írni, a csomagolásról meg kevésbé. Utóbbi a megszokott zöld-fehér Blitzwolf csomagolás, jó nagy doboz, elég tekintélyes a tömege is.

Bent viszont igazi tartozék özön fogad minket. Ez mondjuk nem meglepő, hiszen a bevezetőből már tudjuk, hogy ez a masina 7 másikat helyettesít. Lássuk mit kapunk!

blitzwolf-bw-vb1-teszt-2.jpg

  • Alapgép EU kábellel
  • Keverőüst rozsdamentes acélból, 5,5 literes kapacitással
  • Egy fedél az üsthöz, hogy ne ugráljon ki a tészta és a krém
  • Kehely a turmixoláshoz üvegből
  • Dagasztólapát
  • Krémkészítőlapát
  • Habverő
  • Húsdaráló adapter a csigával és a késsel
  • Tálca a húsdaráló tetejére
  • 3 különböző lyukméretű acél a húsdaráláshoz
  • 4 féle tésztakészítőbetét
  • 2 féle kolbász/hurka/szalámi töltő adapter
  • Nyomóka a húsdarálóhoz

Ahogy látható van mit nézegetni!

blitzwolf-bw-vb1-teszt-3.jpg

A tartozékok jó minőségűek, bár az acél tál fala kicsivel vékonyabb, mint a saját masinámnál. Viszont az úrtartalma ennek nagyobb, szóval ez döntetlen. A tészta gyúrására szolgáló kiegészítő egy kicsit könnyűnek tűnik, nem tudom, hogy az anyaga miatt vagy üreges belül (vagyis lehet, hogy egy csőből készült).

blitzwolf-bw-vb1-teszt-4.jpg

A habverő és a krémkészítő lapát teljesen versenyképes darabok. A turmixkehely üvegből készült, mégpedig meglepően vastag üvegből. Emiatt a tömege is tekintélyes. Ezt, mármint az üveget egyértelmű előnynek gondolom, sokkal könnyebben el lehet mosogatni, és nem öregszik el, mint a műanyag kelyhek.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-5.jpg

A húsdaráló alkatrészei nekem jónak tűnnek. Az alumínium alkatrészekkel nem lesz probléma, de néhány használat után a kuplung is megfelelőnek tűnik. A darálóhoz tartozó tálca alumínium, a takarítása könnyű ennek is.

Eddig minden oké, lássuk a gépet!


 

Az alapgép

 

Mivel ez egy sok az egyben masina a mérete emberes, és a tömege sem kicsi. Egészen pontosan 57,7 x 28 x 39 centiméteres, és 11 kilót nyom. A csomag nyilván még nehezebb a rengeteg tartozékkal.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-9.jpg

Formára olyan, mint a többi nagy, tálas mixer, vagyis van egy előrenyúló nyaka, alatta a tál. A nyak felnyitható, hogy a tálat ki tudjuk venni, vissza tudjuk tenni. A fix részen egy nagy tekerőgombot és egy kisebb kart találunk, a felnyithatón egy kijelzőt és három nyomógombot.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-10.jpg

A nagy tekerőt balra fordítva elindul a gép, amíg a gombot elfordítva tartjuk. Jobbra tekerve is elindul, de a gombot tovább forgatva szabályozhatjuk a fordulatszámot 8 lépésben. A kijelző alatti gombokkal tudjuk beállítani, hogy mennyi időn keresztül működjön a masina, a középső OK gombbal tudjuk a beállítást menteni. A kijelzőn látjuk a beállított forgási fokozatot és a hátralévő működési időt.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-11.jpg

Ahogy a képeken is látszik a kehely hátra tehető fel, a húsdaráló adapter pedig elől dolgozik. Alaphelyzetben mind a két rész le van fedve a gépen egy-egy takaróelemmel. A húsdarálónál ez négy mágnessel van felfogatva, így letörni, elkopni nem fog, örökélet meg egy nap.

Ami fontos és hasznos, hogy az alapgép lábai tapadókorongosak, így működés közben nem fog letáncolni az asztalról.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-13.jpg

Nagyjából mindent elmondtam, az egyetlen, ami kimaradt a gép teljesítménye, ez 1500 watt.


 

Használat, tapasztalatok

 

Nos, a cikk írásának a pillanatában egy kis húsdaráláson, habverésen, tésztakészítésen vagyok túl, de ha lesz rá időm, akkor a hétvégén egy újabb főzési forduló következik, abból pedig, ha időm engedi egy bemutató videót is készítek!

blitzwolf-bw-vb1-teszt-15.jpg

Oké, kezdjük ott, hogy kicsomagoltam, elmostam mindent, aztán elkezdtem összerakni a robotgépet. Az első észrevételem az volt, hogy minden nehezen jár. Nehéz feltenni a habverőt, a kelyhet, a tálat. Minden szorul kicsit. Szerencsére ez nagyjából 4-5-6 leszedés, felrakás után már érezhetően könnyebb, szóval csak be kell járódni az alkatrészeknek egy kicsit. Mondjuk a saját gépemnél ilyen nem volt, de amennyibe került szerencséje is, mert felhasogattam volna apró darabokra.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-16.jpg

Az összeszerelés, az anyagok minősége amúgy rendben van, itt ott kiütközik az olcsóság. Például a húsdarálóhoz adott tömő műanyag. Ráadásul elég vékony az anyaga és belül üreges. Ez ugyanis egyúttal a kolbásztöltő tartozék tartója is. Idétlen megoldás lássuk be, ha vennék ilyen gépet, akkor hamar készítenék keményfából valami rendes tömködőt hozzá.

Szóval ilyen furcsaságok vannak, de szerencsére nem ez a jellemző. Bizalomkeltő a cucc, bizalomkeltő az alkatrészek, tartozékok többsége is.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-17.jpg

A húsdarálást kimondottan a cikk miatt próbáltam ki, ehhez vettem egy kilónyi sertéscombot. Maga a húsdarálás amúgy eléggé kiment a divatból, a hentespultnál is ledarálják, amit kérek, lehet tálcás darálthús is kapni is, bár ezt annyira nem szeretem, jobb tudni mit daráltak bele a kajámba.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-18.jpg

Ezzel együtt nem érzem a darálót feleslegesnek, mert a legjobb mégis az, ha a húst frissen, a feldolgozás előtt daráljuk le, ráadásul így kiválaszthatjuk a darálás finomságát is. Szerencsére a daráló adapter elmosása nagyjából 3 perc, így a magam részéről biztos használnám a húsdarálót itthon.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-19.jpg

Az meg már csak hab a tortán, hogy van hozzá kolbásztöltő adapter, két különböző méret is. Tudom, pestországban ennek már nincs divatja, de vidéken még azért előfordul, hogy otthon töltik a kolbászt. Ebbe a gépbe betesszük a legkisebb lyukú acélt, ledaráljuk a húst, összekeverjük a fűszerekkel, sóval, aztán a bekevert anyagot tölthetjük a bélbe.

Ha neked még ez sem elég, akkor ott van a négyféle tésztakészítő betét. Ezt még nem próbáltam ki, de lehet, hogy hamarosan időt szakítok rá, még sosem készítettem otthon tésztát, a bolti olaszt részesítettem előnyben. Szóval ennek is eljön az ideje!

blitzwolf-bw-vb1-teszt-20.jpg

Turmix. Nos, első lépésben valóban turmixot készítettem, de könnyen lehet, hogy a következő egy krémleves lesz. Az a helyzet ugyanis, hogy a leggyorsabb fokozaton szépen elkrémesítette a gyümölcsöt. Annyira sajnos nem, mint egy profi turmix, de annyira azért mégis, hogy egy zellerkrém- vagy brokkolikrémlevest be merjek vállalni vele.

A gyümölcsturmix amúgy hibátlan lett, egy pici tej, egy kis fahéj és juhéj, már ihattam is a sűrű levet.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-21.jpg

A tálat és a habverőt is kipróbáltam. Első tesztként 3 tojás fehérjéjéből készítettem sűrű habot, ez hibátlan lett. De hogy valamit kezdjek is a felhasznált tojással második lépcsőben a sárgáját is felvertem, összekevertem a kettőt, ment hozzá egy kis liszt és lett belőle egy kevés piskótatészta. Ezt tényleg csak a teszt kedvéért.


 

Összegezzünk

 

Elégedett vagyok! Tényleg kíváncsi voltam, hogy mit tud ez a masina, és, ha igazán őszinte akarok lenni, akkor pont azt, amit az ára miatt elvárhatunk tőle.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-7.jpg

Minőségre az olcsó ALDI-s, LIDL-s, Tesco-s gépek felett van, néha sokkal felettük, de azért jóval a saját konyhagépem alatt. Viszont, nem annyival alatta, amekkora az árkülönbség, főleg, hogy a sajátomhoz nincs pl. turmix meg húsdaráló. Vagyis lehet hozzá venni, de kb. annyiba kerül, mint ez az egész Blitzwolf masina kompletten.

Az erő meg van a BlitzWolf BW-VB1-ben, 1500 wattot írtak rá, ezt valószínűleg tudja is. Ha nagyon bele akarok kötni valamibe, akkor három dolog jut eszembe. Az egyik, hogy a maximális fordulatszám felett lehetne még egy fokozat, az ízlésem kívánná. A másik, hogy a habverő adapter csonkjára, alulra is kitalálhattak volna valami sapkát, mert nem meglepő módon, a különböző kimenetek mind forognak, működnek, ha bekapcsoljuk a gépet.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-22.jpg

Vagyis forog a turmix kehely alatti kuplung és forog a húsdaráló kuplung is, de ezek nem látszanak, ha feltesszük a takaróelemeket. Az alsó részen viszont nincs takaróelem. Ezt nem kellett volna lespórolni. Igaz a funkciók, a képességek nem romlanak tőle, de akkor is.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-6.jpg

A harmadik, hogy az alumínium helyett a drága gépeknél több helyen használnak acélt (pl. a húsdaráló tálcájánál), így azokat be lehet tenni a mosogatógépbe, míg az alumíniumot annyira nem ajánlott. Mondjuk ez olyan probléma, ami valahol érthető, nem fért volna bele az árba. Szerencsére, ahogy írtam, az alkatrészek elmosogatása sem több néhány percnél.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-8.jpg

Szóval, összességében meg vagyok elégedve. Amit ígér a masina, azt meg is kapjuk tőle, tényleg jól használható. Nagy, de mégsem batárnagy, a képeken remélem látszik. Elférne a szekrényben, de nálunk a pulton is, a saját gépem is mindig kint van, nincs kedvem állandóan elpakolni.

blitzwolf-bw-vb1-teszt-14.jpg

A lényeg tehát, hogy az árát messze megéri. Főleg, hogy kaptam ehhez is kupont, amivel kicsit olcsóbbá lehet tenni. A szállítás természetesen a cseh raktárból történik, így nincs pluszban fizetendő áfa vagy vám, nincs vámeljárás sem, és kb. egy héttel a rendelés után már be is üzemelheted!

A vásárláshoz használd a BGHU1270 kuponkódot, ezzel az ára 45 100 forint lesz (ha ez elfogyott, akkor a BG975475 kuponkóddal 46 800 Ft) itt:

BlitzWolf BW-VB1 hét az egyben konyhai robotgép

 

 

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr1017128182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása