Ezt a fülhallgatót használva elköszönhetsz a zajtól!

A 1MORE PistonBuds Pro Bluetooth füles kiírtja a zajokat, marad a zene.
1more-pistonbuds-pro-teszt-10.jpg


 

Bevezető

 

A 1More az egyik legjobb gyártó a kínai piacon, nem véletlen, hogy a Xiaomi is együtt dolgozik velük. Lassan olyan érzésem van velük, mint a DJI-jal a drónok terén. Ha így folytatják, pillanatok alatt leuralják a piacot.

A 1MORE PistonBuds Pro ma mutatkozott be a nagyközönségnek, nálam pedig már el is olvashatjátok az első magyar nyelvű tesztet. A bevezető végén egy kicsomagolós videót is találtok a fülesről, és a hozzá tartozó telefonos programról.

Lássuk hát mit tud a kicsike!

 


Kicsomagolás és első beüzemelés


 

Külső és csomagolás

 

1more-pistonbuds-pro-teszt-7.jpg

A doboz tipikus 1More dizájn, felül a füles, oldalt néhány fontosabb képesség, alul meg egy csomó szöveg, amit senki nem olvas el. Na, nyissuk ki gyorsan!

A fedelet felemelve egy tasakban vár minket a dukkoló- töltődoboz. Alatta, a következő fakkban találjuk a töltéshez elengedhetetlen USB Type-C kábelt, 3 pár különböző méretű szilikondugót, legalul pedig ott lesz a leírás és a beüzemelési segédlet. Remélem erre nem lesz szükséged, ha elolvasod ezt a cikket!

1more-pistonbuds-pro-teszt-8.jpg

A töltődoboz közel nem olyan dizájnos, mint az utolsó 1More cikkemben szereplő 1More Comfobuds Pro esetén volt. Sőt, inkább erősen visszafogottnak mondanám a tárolót. Ugyanakkor egész elegáns, a műanyag minőségi, jó kézbe fogni.

A doboz tetején a borítás fémnek tűnik, szép, ahogy megtöri a fényt. Az előlapon találunk egy visszajelző LED-et, ez a töltés függvényében változtatja a színét. Az USB csatlakozó az átellenes oldalon, hátul kapott helyet.

1more-pistonbuds-pro-teszt-9.jpg

A doboz teteje könnyedén nyílik, de azért a mágnes kellő erősséggel tartja a helyén, nehezen tudom elképzelni, hogy véletlenül kinyílna. Azt végképp nehéz elképzelni, hogy a fülest elhagyjuk belőle, mert azok is mágnes segítségével üldögélnek a helyükön.

A fülhallgatók alakja kb. annyira hasonlít a fent említett Comfobuds alakjához, ahogy a dobozaik hasonlítanak egymáshoz. Míg utóbbi dizájnos, játékos darab, addig tesztünk alanya rendkívül visszafogott darab.

1more-pistonbuds-pro-teszt-11.jpg

A színek is visszafogottak, hiszen a fekete és a fehér választható, itt nincs a másiknál nekem nagyon tetsző kék szín. Nincs lefelé álló szár sem, a mikrofon, antenna, a meghajtó, minden a kerek burkolatba lett becsomagolva.

Az egyetlen, érdekes, vagy talán még szépnek is mondható részlet a füles kifelé álló részének borítása, ami a töltődoboz fedelét utánozza. A fém vagy fémnek ható borításon itt is szépen törik meg a fény.

 


 

Tudás

 

Részletes specifikáció:

  • Modell: EC302
  • Egy fülhallgató tömege: 4,5 g
  • Töltődoboz tömege: 30 g
  • Teljes tömeg: 39 g
  • Fülhallgató mérete: 17 × 18 × 21,4 mm
  • Töltődoboz mérete: 58 × 23 × 37,7 mm
  • Egy fülhallgató kapacitása: 38 mAh
  • Töltődoboz kapacitása: 410 mAh
  • Fülhallgató teljes töltéséhez szükséges idő: 1 óra
  • Töltődoboz töltéséhez szükséges idő (kábelel): 2 óra
  • Üzemidő (ANC be): 5 óra
  • Üzemidő töltődobozzal (ANC be): 20 óra
  • Üzemidő (ANC ki): 7,5 óra
  • Üzemidő töltődobozzal (ANC ki): 30 óra
  • Audio codec: AAC/SBC
  • Bluetooth hatótáv: 10m (nyílt terepen)
  • Bluetooth verzió: Bluetooth 5.2
  • Bluetooth protokolok: HFP / A2DP / AVRCP
  • Töltőáram és feszültésg: 1A, 5 V
  • Minősítés: CE

 

Lássuk mit tartottak érdemesnek megemlíteni a marketingesek, mint a legfontosabb tulajdonságokat!

Az első, és szerintem a legfontosabb a zajcsökkentés, amihez 1MORE PistonBuds Pro négy- vagyis oldalanként 2-2 mikrofont használhat. Ezek közül kettő dedikáltan a zaj csökkentésére szolgál, a másik kettő pedig a beszélgetésre is, vagyis ezen keresztül hallja a „vonal” másik végén a hangunkat, akivel telefonon beszélünk.

1more-pistonbuds-pro-teszt-3.jpg

Persze az érdekesebb a zajcsökkentésre szolgáló két mikrofon, amik szó szerint belülről, a hallójáratunk felől veszi a mintát. Mondjuk ez valahol logikus, hiszen azt a zajt kell kiszűrni, „eltüntetni, ami átjut a fülesen, és a hallójáraton át a dobhártyánkhoz érhet.

A gyári adatok alapján az aktív és intelligens zajszűrés mértéke eléri a -38 dB-t, ami igen emberes érték.

Számomra még mindig megdöbbentő, hogy ezekbe az apró szerkezetekbe relatív nagy membránokat tudnak építeni. A PistonBuds Pro membránjának átmérője kerek 1 centiméter. Maga a membrán háromrétegű, a legkülső réteg egy titán lemez. Állítólag ettől telt hangokat élvezhetünk.

1more-pistonbuds-pro-teszt-5.jpg

Ezeknél az agybadugós füleseknél különösen érzékeny vagyok az akkumulátoros üzemidőre. Ennek az oka, hogy többször belefutottam már olyan termékekbe, ahol csak azt adja meg a gyártó, hogy a töltődobozban tárolt energiát is használva mennyi ideig tud a fülhallgató külső áramforrás nélkül működni.

Aztán a teszt alatt derül ki, hogy a megadott pl. 12 óra szép eredmény, de magát a fülest félóránként tölteni kell, ha használni akarjuk. Ez gáz!

1more-pistonbuds-pro-teszt-4.jpg

A PistonBuds Pro esetén nem futunk ilyen hibába. Maga a fülhallgatórész képes 7 és fél órán át működni egy töltéssel, a töltődobozzal pedig elérhető a 30 óra üzemidő is. Igaz, ezek a kikapcsolt zajszűrő esetén érvényes értékek. Ha bekapcsoljuk az ANC-t, akkor 5+15- vagyis összesen 20 óra üzemidőt kapunk. Ez sem rossz!

Kiemelik még a késleltetés alacsony értékét is. Azt valószínűleg sokan tudják, hogy a Bluetooth eszközöknél elég nagy csúszás lehet, ha a pl. egy filmet nézünk, és a fülhallgatón hallgatjuk a hangot. Már mozog a száj, de a beszéd egy hajszálnyit mindig késve jön.

1more-pistonbuds-pro-teszt-6.jpg

Nos, ezt a problémát megoldani még mindig nem tudták, rengeteget javult az élmény. A PistonBuds Pro esetén a szokásos 12-15 millisecunum késlekedést 9 ms-re sikerült csökkenteni. Ebben valószínűleg jól jött a Bluetooth 5.2-es technológia.

Röviden még néhány érdekesség:

  • Gyorstöltés, 5 perc töltés 1 óra plusz üzemidő
  • AAC codec
  • IPX5 vízállóság (eső és izzadságálló)
  • 12 előre programozott hangkép

 


 

Használat, tapasztalatok

 

A szoftverről most nem írok, akit érdekel lapozzon vissza nyugodtan az előző 1More cikkhez, a szoftver nem változott. Ha a részletekre nem vagy kíváncsi, akkor röviden annyit írok róla, hogy könnyen használható, és egyáltalán nem volt felesleges elkészíteni, hsizen rengeteg mindent ezen keresztül tudunk állítani a fülesen. Hogy mást ne mondjka az előre programozott 12 hangképet is itt találjuk, ezek között lesz podcastra optimalizálttól a mélyhang kiemelésig minden.

1more-pistonbuds-pro-teszt-15.jpg

A fenti kicsomagolós videóban láthatod is a szoftvert működés közben!

Általában azzal szoktam kezdeni, hogy az adott fülesen milyen zenét hallgatni, utána jön a milyen vele telefonálni rész. Ezt most megfordítom (legalábbis részben), mert a PistonBuds Pro esetén a legnagyobb meglepetést számomra a zajcsökkentés jelentette. Egészen csodásan működik, ami azt jelenti, hogy utcán életveszélyesen jó!

1more-pistonbuds-pro-teszt-2.jpg

Elképesztően hatékonyan szűri ki a zajokat így például a közlekedés zajait is. Nem is nagyon merem ajánlani, hogy bekapcsolt zajszűréssel közlekedjünk, vezessünk autót vagy motort! Ha viszont leülsz a metrón, villamoson vagy buszon érdemes bekapcsolni, mert a külvilág megszűnik létezni.

Szinte maradék nélkül kiszűri az irodai zajokat is, például a gépelés hangját is. Ami még érdekes, hogy erős szél esetén ennek zaját is elég jó hatékonysággal tünteti el.

1more-pistonbuds-pro-teszt-12.jpg

Jöhet a zene!

A PistonBuds Pro esetén ami elsőként eszembe jut a kiegyensúlyozott hangzás. Szoktam mondani, hogy a fül- és fejhallgatók esetén, minél drágább, minőségibb a termék, annál többféle zenéhez lesz használható. A PistonBuds Pro nem drága, de mégis rengeteg féle zenéhez használhatod.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ami mindenhez jó, az különösebben semmihez sem lesz jó.

Ne, ne hagyjátok abba a cikk olvasását, mert ez nem azt jelenti, hogy a PistonBuds Pro mindenben rossz, épp ellenkezőleg, mindenben nagyon jó, egyszerűen csak nincs olyan stílus, amiben kiemelkedően szuper lenne.

1more-pistonbuds-pro-teszt-13.jpg

A középtartomány tökéletes. Az énekhang szépen elkülönül és jól érthető akár női, akár férfi előadó esetén. A magas hangok nem ciripelnek az alig hallható tartományban, de kicsit lejjebb szépen és tisztán szólalnak meg, a cintányérokat jó hallgatni. A basszus, például rockzene esetén a basszusgitár hangja szépen brummog, ezt is könnyedén el tudjuk különíteni a többi hangszer hangjától.

A szokásos módon több stílussal is kipróbáltam. Talán az elektronikus zenéhez a legkevésbé jó, az éles késsel vágott hangok, extra magasak nem úgy jönnek ki, ahogy kéne. Bármilyen szövegközpontú zenéhez tökéletes, ahogy a rock balladák is nagyon szépen szólnak rajta. A vadabb zenék, a rekedtesebb hangok átlagos élményt nyújtanak, az élő zene, legyen komoly vagy könnyű már inkább terepe a fülesnek.

A színpadkép függetlenül a fűfajtól megfelelő, a sztereó hang szépen szétosztja a teret. A hangszerek hangját, kis odafigyeléssel el lehet különíteni, még magsabb hangerőn sem válik kakofóniává a muzsika. Összességében, ahogy az a 1More esetén lenni szokott, a minőség jóval megelőzi az árat, és ebben az esetben nem csak a minőség, ár összefüggésében szól szépen, hanem amúgy is.

 


 

Összegzés

 

Mit is mondhatnék, a 1More ismét összehozott egy ragyogó fülest! Ha a ComfoBuds Pro-val vetem össze, akkor azt mondhatom, hogy a PistonBuds Pro egy hajszálnyival jobb lesz a telefonálásra, beszélgetésre, míg a ComfoBuds Pro egy hajszálnyival jobb a zenéhez.

Ne gondoljatok kardinális különbségekre, tényleg nüánsznyi eltérésekről beszélhetünk.

1more-pistonbuds-pro-teszt-14.jpg

Ahogy az előző 1More cikk alanya, úgy a PistonBuds Pro is rendkívül kényelmes. Elég stabilan ül a fülben, így sportoláshoz is megfelelő lesz, nem esett ki a fülemből, és itt van az IPX5-ös vízállóság is. Az érintés érzékeny felületen történő (teljesen megszokott) irányítás is jól, pontosan teszi a dolgát.

Ahogy feljebb írtam, a 1More PistonBuds Pro ma debütált, így ma indult el az előértékesítés is. Jelenleg a fekete verzióra veszik fel a rendeléseket, a fehér csak március második felében lesz elérhető.

1more-pistonbuds-pro-teszt-1.jpg

Az elővétel során most 5 eurót kell befizetnünk foglalóként, a maradék 45 eurótt február 17-20 között kell kifizetnünk. Ennek fejében kedvezményes áron, 69,99- helyett 54,99 euróért, vagyis kb. 20 ezer forintért kapjuk meg.

Az eladó hivatalos viszonteladó, spanyol raktárból szállít, így vámmal, vámkezeléssel nem kell számolnunk, az ár tartalmazza a forgalmi adót is.

Ha megtetszett itt veheted meg:

1More PistonBuds Pro - fekete

.

.

.

.

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz.

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr7717375662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása