Olcsó hús, bő lével – BlitzWolf AirAux AA-ER6 fejhallgató teszt

Sokat ígér az új BlitzWolf fejhallgató, de gyanúsan olcsó. Megéri az árát?

airaux-er6-teszt-17.jpg


 

Bevezető

Évek óta használok egy olcsó Alfawise fejhallgatót, amit még a megboldogult Gearbest áruházból szereztem be. Sosem volt egy őrült jó darab, de amire én használtam (pl. videók hangjának a vágásához) tökéletesen megfelelt.

Kényelmes volt, a membrán megfelelő méretű, 4 centiméteres volt, lehetett vezetékkel és Bluetooth üzemmódban is használni, és ami a legfontosabb, nem volt háttérzaj. Szóval arra tökéletes volt, hogy a videók hangjából kiszedjem a sistergést, meg arra is, hogy néha zenét hallgassak vele, igaz, közel sem Hi-Fi minőségben.

Egyszóval tökéletes volt, de sajnos a párnán a borítást elnyűttem a sok-sok használattal, a kilógó szivacs is elkezdett pár porladni, szóval ideje volt valami újat nézni. Pont jókor jött szembe az AirAux ER6, ami papíron pont azt tudta, mint az Alfawise. Illetve még egy kicsit többet is, de ezekről majd írok lejjebb.

Szóval a kérdés, amire ebben a cikkben válaszolnom kell, hogy megérte-e az árát a piszok olcsó AirAux ER6, vagy érdemesebb lett volna inkább drágábbat nézni.


 

Csomagolás, tartozékok és külső

Nos, a csomagolás cseppet meggyűrődött, mire megérkezett, de szerencsére bent nem történt baj. A doboz nagyobb, mint a füles, a belső védelem megfelelő volt, szóval minden oké! Amúgy a csomagoláson már látszik, hogy ez a fejhallgató bizony nem a felső kategóriát gazdagítja, mert a doboz, bár jól néz ki, meglehetősen vékony anyagból készült. Itt nincs felhajtós fedél meg mágneses zár, csak egy kartondoboz.

airaux-er6-teszt-8.jpg

Tartozék sok nincs, de egy ilyen terméknél nem is vártam semmi extrát. Egy USB Type-C kábel, egy rövidke jack-jack kábel és a mikrofon. Ezeken kívül még egy rövid leírást találunk, más semmi.

A fejhallgató viszont, legalábbis a külsőt tekintve bőven kárpótol minket a kevés tartozékért. Egyszerűen baromi jól néz ki. A narancs és fekete színek kombinációja, az AirAux felirat kétoldalt nagyon jól áll neki, sportos, fiatalos, de emellett mégis képes kicsit konzervatív is maradni. Nekem nagyon bejön a látvány!

airaux-er6-teszt-9.jpg

Az anyaghasználat egy kicsit kevésbé bejövős, kemény, kopogós műanyagokat kapunk mindenhol, igaz öntési hiba, sorja nincs sehol, és az összeszerelés is tökéletes. A látszó felületek amúgy matt mindenhol, és ez nagyon jó, remélem nem fog záros időn belül kifényesedni.

A párnázással ránézésre nincs gond. A fejtetőn is találunk párnát, a hangsugárzókon lévők pedig elég, de nem túl puhák. Összemértem az Alfawise fülessel, az AirAux fülpárnái egy picit nagyobbak szélességben is, magasságban is. Gyaníthatóan jól el fognak férni benne a füleim.

airaux-er6-teszt-10.jpg

A pánt hossza természetesen állítható, a picitől a szinte extrém fejméretig lehet így használni.

airaux-er6-teszt-14.jpg

A leírás szerint a fejhallgató kapott RFB fényeket, ez kikapcsolt állapotban nem látszik természetesen. Bekapcsolva viszont a meghajtók burkolatának külső felén, két karikában tényleg világít. Nem túl erős a fény, sötétben elég jól látszik, világosban alig. Ez mondjuk engem nem hat meg, amúgy sem fogom bekapcsolni, de ha valaki gamer fülesnek veszi, akkor ez is eldöntheti, hogy tetszik vagy sem.

airaux-er6-teszt-11.jpg

A vezérlőszervek fizikai gombokkal vannak megoldva, ami kevésbé elegáns, mint az érintésérzékeny vezérlés, ám én sokkal jobban szeretem. Ezekkel nem okoz gondot a véletlen érintés, hogy mást ne mondjak.

A gombokat, a jack csatlakozót és a mikrofon csatlakozóját a baloldalon találjuk. Elsőre ez furcsának tűnhet, de jobban belegondolva logikus, mert így, a fejhallgatót nyomkodva szabad marad a jobbkezünk. Persze balkezeseknek ez annyira nem előny. Itt, a baloldali sugárzón találjuk az SD kártya foglalatot is, igaz nem alul a gomboknál, hanem felül, kicsit eldugva.

airaux-er6-teszt-2.jpg

Összességében eddig inkább pozitív a kép. A párnázás rendben, a kinézet rendben, a színek, formák nagyon jók, csak a műanyag lehetne egy picit kevésbé kemény, és már adnám is a 10-ből 10 pontot!


 

Papírforma

Ez a fejezet a gyári adatoké!

Az AirAux ER6 több üzemmódban is képes működni. Használhatjuk vezeték nélkül, Bluetooth kapcsolattal, használhatjuk vezetékes fülesként és használhatjuk memóriakártyával is, ebben az esetben természetesen külön lejátszó eszközre, pl. telefonra nem lesz szükség.

airaux-er6-teszt-5.jpg

A beépített Bluetooth adapter 5.2-es, ami azt jelenti, hogy az ötös sorozat minden jó tulajdonságát tudja, vagyis kicsi a késleltetés és kicsi a fogyasztás is. Előbbi azért, és akkor lesz érdekes, ha pl. telefonunkon játszunk, és lényeges, hogy a kép és a hang között ne legyen csúszás, mert a játékban ez a halálunkhoz is vezethet. A gyári adatok szerint ez a csúszás mindössze 50 ms ebben az esetben.

airaux-er6-teszt-7.jpg

A fejhallgatóban 40 milliméteres membránok dolgoznak. Ezek működéséhez Bluetooth, vagyis vezeték nélküli módban egy 400 mA kapacitású akkumulátor szolgáltatja az energiát, ami elegendő 45 óra folyamatos zenehallgatáshoz vagy telefonáláshoz. A készenléti idő, ami amúgy a kutyát nem érdekli 400 óra. A teljes töltéshez 2,5 óra kell, természetesen a mellékelt Bluetooth kábellel oldhatjuk meg az akku feltöltését.

Feljebb már írtam az RGB fényekről. A gyártó 7 különféle színt említ a leírásban. A mikrofon képességeiről a gyári leírásban nem esik szó. Ami biztos, hogy a mikrofon egy jack csatlakozóval kapcsolódik a fejhallgatóhoz, így, ha szükséges beteszed, ha nem kell, akkor elteszed a fiókba és nem zavar a használat közben.

airaux-er6-teszt-12.jpg

Eddig, nyugodtan kijelenthetjük, hogy szinte minden hibátlan, de a pudig próbája az evés, a fejhallgatóé meg az, ha feltesszük a fejünkre és kipróbáljuk.


 

Tapasztalatok

Az egyik nap fent volt a fejemen 4 órán keresztül. Nem azért, mert szükség volt rá, csak azért, hogy meglássam mennyi ideig találom kényelmesnek. Négy óra viselés után levettem, mert elkészült az ebéd és a gyerekeim az ebéd helyett a fejhallgatóval lettek volna elfoglalva, ha abban ülök az asztalhoz. Szóval levettem.

airaux-er6-teszt-15.jpg

Ezt a 4 órát bőven kibírhatónak mondom, persze ízlések, pofonok, fej- és fülméretek nem egyformák, szóval azért az életemet nem teszem rá, hogy neked is ennyire jó lesz. A fülpárnák kényelmesek, elég magasak ahhoz, hogy a fülemet ne nyomja a belső borítás a koponyámhoz. Bele is fér a fülem, szóval tökéletes. A fejtető párnázása is valószínűleg, mert nem vettem észre, hogy nyomna vagy valami…

Természetesen kipróbáltam a három elérhető üzemmódot is.

airaux-er6-teszt-18.jpg

A memóriakártyás használat esetén automatikusan zene hallgató üzemmódba vált az ER6, vagyis átkapcsolni semmit nem kell. A gombok helyzete megszokható, természetesen tanulni kell az elején, hogy megtaláljuk, amit keresünk, de ehhez nem kell sok idő. Nekem harmadik alakalomra meg volt minden.

És milyen a hang minősége?

Nos, olyan. Olyan olcsó füles szerű. A leírásban az egyetlen fícsőrként a mélyhang kiemelést írják, de ezt sem nevezném olyan hú de jónak. Tény működik. Zenét hallgatni nem rossz az AirAux ER6, de azért szupernek sem mondanám. Alap beállítással egy kicsit fátyolosan szól minden, mintha egy vastag sötétítő függöny lenne köztem és a hangszóró között.

airaux-er6-teszt-4.jpg

A dolgon nagyon sokat javít, ha van a telefonon a lejátszó programban egy equalizer, amivel külön-külön tudjuk a mély és magas hangok erősségét állítani. Nem kell őrült komoly dologra gondolni, a Spotify beépített szabályzója bár bőven elegendő. Ezt használva egészen kellemes hangokat tudunk kicsikarni az ER6-ból.

Amúgy érdekességként megjegyzem, hogy az általános vélekedést meghazudtolva az ER6 jobban szól Bluetooth-on keresztül telefonról, mint kábellel számítógépről.

airaux-er6-teszt-16.jpg

Miért érdekes ez? Azért, mert az igazi audiofil felhasználók az analóg megoldásokat részesítik előnyben, megjegyzem joggal. Ugyanis a digitális formátumoknál – legalábbis azoknál, amik nem veszteségmentesek – sokkal kevesebb adatból készül a zene a sok tömörítés és optimalizálás miatt. Ráadásul a Bluetooth sávszélessége sem elegendő ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű adatot továbbítani tudjunk rajt, bár ez, az újabb Bluetooth verziók, mint az 5.2 esetén azért már javul.

Szóval összegezve a dolgokat a kábel jobb. Általában.

airaux-er6-teszt-6.jpg

Azonban az AirAux ER6 esetén ott van az AAC (Advanced Audio Coding), ami elég sokat tud a minőségen dobni, így, ha a telefonod ismeri, akkor érdemes bekapcsolni, mert az ER6 képes arra, hogy kihasználja. A mélyhangok kiemelése, főleg, ha pl. a Spotify hangszínszabályzójával rásegítünk tényleg jó. Van dübörgés bőven, de torzítás csekély, az is csak akkor, ha alaposan feltekerjük a hangerőt.

Van mikrofon, de ennek minőségéről sokat nem tudok mondani. Zajszűrés vagy nincs, vagy csak nekem nem tűnt fel, hogy lenne, így utcán, szélben, metróban nem javaslom telefonálásra. Zárt helyen, irodában konferenciázni, telefonálni megfelelő, de nagy elvárásaid ne legyenek.

airaux-er6-teszt-13.jpg

Bevallom őszintén, csak nagyon keveset játszottam a fejhallgatóban. Már nem szoktam számítógépen játszani, időm sincs rá, szóval azt nem fogom tudni megmondani, hogy egy team játékban, hogy teljesít a füles, vagyis inkább a mikrofon, mert a hallható hanggal nincs baj. A játék hangjait szépen átadja, a robbanások megmozgatják a dobhártyát.

Amire én vettem, vagyis munkára pont annyira megfelelő, mint a régi Alfawise volt. Szóval ilyen szempontból a választás tökéletes volt, ráadásként olcsón megúsztam a dolgot!


 

Összegzés

Remélem fent minden kérdésre választ kaptatok, de azért a rövid összefoglaló nem árt!

A BlitzWolf AirAux ER6 nem egy Hi-Fi fejhallgató, ami érződik is a teljesítményén és a hang minőségén. Azonban az a tény, hogy csak kicsivel kerül többe, mint 10 ezer forint elég sokat javít a pozícióján, hiszen ezt a pénzt bőven megéri.

airaux-er6-teszt-1.jpg

Elég sokoldalú, hiszen játékra és munkára is befogható. Játékosoknak a bekapcsolható RGB fények, a mélyhang kiemelése okoz majd örömöt, azok akik dolgozni fognak vele a kicsit konzervatív, de a narancs betétekkel mégis fiatalos külsőt, az eltávolítható, vagy ha szükség van rá bedugható mikrofont és a kényelmes viseletet fogják értékelni.

Az biztos, hogy nekem, arra a célra, amire megvettem tökéletes lesz, így nyugodt szívvel tudom nyugdíjazni, de nem kidobni a régi Alfawise-t. Tartaléknak még jó lesz, megy a fiókba!

airaux-er6-teszt-3.jpg

Ha szeretnétek egy ilyen fejhallgatót, akkor a vásárláshoz használjátok a BGHUAAER6H vagy a BGHU2481 kuponkódot, ezekkel cseh raktárból, ingyenes szállítással 11 808 forintért tudjátok megvásárolni az alábbi hivatkozásra kattintva:

BlitzWolf AirAux ER6 fejhallgató

.

.

.

.

.

..

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr8817916217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása