Foci VB 4 méteres képátlón – BlitzWolf V2 projektor teszt

Végre egy projektor, amin mindent meg tudok nézni!

blitzwolf-v2-17.jpg


Nézd meg videós bemutatómat is!


 

Bevezető

 

Tartozom egy vallomással. Nagyon szeretem az Android TV-s eszközöket, lévén Android fut rajtuk, könnyű őket kezelni távirányítóval, és megszoktam, mert ez van a tévémen is. Emiatt aztán nagyon örültem az Android TV rendszerrel érkező projektoroknak is, ám az elmúlt egy évben kiderült, hogy bármennyire is jó az Android TV, a projektorokkal azért akadnak gondok.

Nem hardveresen, mert azt tudják, amit ígérnek. A probléma szoftveres jellegű, egész egyszerűen képtelenség működésre bírni egyes programokat. És nem akármilyen programokat, hanem olyanokat, amiken filmeket nézek. A Netflix általában megy, bár a felbontás néha nem túl jó. Az Amazon Prime is működik többnyire, de a Disney és az HBO már nem akar működni. Kép van, hang nincs, és megoldás sincs.

blitzwolf-v2-13.jpg

Arról meg ne is szóljunk, hogy a TV adások, például az egyetlen nézhető királyi adó, az M4 Sport sem akar működni.

Aztán az történt, hogy érkezett egy olcsó BlitzWolf projektor, amiben minden működik. Igaz, nincs Android TV csak sima Android, de használható a kezelőfelület, gyors is, megy az összes streaming szolgáltató adása, nem szaggat a kép, nem fagy le a menü, és ami eddig elképzelhetetlen…

…végre tudok a projektoron focimeccseket nézni!

Ez ugye azért NAGYON lényeges most, mert november 20 és december 18 között tartják a világbajnokságot, amit így egy "kicsit" más élmény lesz nézni!

Ebben a cikkben tehát ezt az olcsó is mindent tudó projektort fogom bemutatni nektek, tartsatok velem!


 

Kicsomagolás, tartozékok, külső

A szokásos zöld-fehér BlitzWolf doboz, de ahhoz képest, hogy projektor van benne meglepően kicsi. Ez persze nem csoda, hiszen a projektor is kicsi, mindössze 14 x 19 x 13 centiméter a befoglaló téglatest mérete.

blitzwolf-v2-12.jpg

A dobozban a gép vastag és puha borításban csücsül, így szinte garantálható, hogy útközben hozzád nem éri baj szegényt. Tartozék nem sok van, de több, mint ami általában lenni szokott. A gépen, a távirányítón és a tápkábelen kívül kapunk egy kis tripodot is, amit az aljába csavarozhatunk.

blitzwolf-v2-11.jpg

A masina sem túl bonyolult darab, ha a külsőt nézzük. Elől csak a besüllyesztett objektív, a hangszórót rejtő szövetborítás, a gyártó emblémája és az egyik infra érzékelő kapott helyet. Felül nincs más, mint a fókusz állító tekerentyűje.

Hátul pedig a csatlakozók. A 220-as bemenet, egy fejhallható és egy HDMI kimenet, egy USB port a külső tárolóknak, egy második infra érzékelő és a bekapcsológomb. Van itt még egy szellőzőnyílás (biztos van elől is, csak nem látszik) és van egy hangszórórácsnak kinéző rész is, és, mint a robbantott ábrából kiderül, valóban hangszóró van mögötte.

blitzwolf-v2-16.jpg

A gép alján négy gumitappancs és egy szabványos menet tripodokhoz. Én amúgy nemrégiben vettem egy Wanbo Állványt a projektoromhoz, olcsó volt, jó cucc, és ki tudtam próbálni vele a BlitzWolf V2-t is.

A BlitzWolf V2 kivülről nekem nagyon bejön. Van egy csepp retro beütés, de csak annyi, ami kellemessé teszi a szemnek, nincs rajta például krómozott hűtőrács, mint a Wanbo retro vetítőjén. Borzalmasan néz ki tőle.

Ha valamihez hasonlítanom kéne a V2-t, akkor talán az lenne a legpontosabb, ha az IKEA és a Xiaomi szerelemgyerekeként jellemezném. Letisztult Xiaomi külső egy kis skandináv beütéssel. A szövetborítás elől nagyon betalált, és kellően techbuzis az objektív körüli gyűrű a felirattal.

Szóval a lényeg, szerintem baromira eltalálták a külsőt!

blitzwolf-v2-9.jpg


 

Papírforma

blitzwolf-v2-19.jpg

Őszintén szólva a tudásban semmi lenyűgöző sincs, talán annyi, hogy ebben a natív FHD felbontás még nem alapértelmezett. Persze ez sem semmi, hiszen az 1920 x 1080 pixeles felbontás mégis sokkal jobb, mintha sima 720p-t kaptunk volna!

A gép azonban, a lenyűgöző képességek hiányát azzal pótolja, hogy mindent tud, amit tudnia kell, sőt egy kicsit többet is. Ráadásul az ígért tudás meg is van, nem csak úgy leírták őket a specifikációkban.

blitzwolf-v2-20.jpg

Lássuk tehát a konkrét adatokat!

A felbontás, ahogy írtam FHD, vagyis 1920 x 1080 képpont. A fényerő (fényáram) 5000-6000 lumen, vagy másként mérve 200 ANSI lumen. A beépített hangsugárzók sztereó hangot adnak, a két sugárzó darabonként 5 wattos, együtt 10 wattosak.

A vetített kép átlója 4,65 méter távolságból eléri a 150 colt, ami egészen pontosan 381 centit, közel 4 métert jelent!

A BlitzWolf V2-n, mint írtam Android rendszer fut, mégpedig a 9-es verzió. Van benne természetesen Bluetooth, így a hangot ki lehet vinni külső hangszóróra. Van WiFi is, kétcsatornás, ha minden igaz n-es szabványú.

A szoftveres képességek is említésre érdemesek. A tekerős fókusz beállítás mellé kapunk szoftveres trapézkorrekciót is, ez négyirányú, vagyis nem csak a kategóriában általában elérhető vertikális, hanem horizontális kalibráció is van. Ebből van manuális és automatikus is, nekem utóbbi nem jött be, szóval manuálisan állítottam a kép torzítását.

blitzwolf-v2-22.jpg

Lehetőségünk van természetesen a kép nagyítására, kicsinyítésére is, bár nem túl tág határok között, ha a horizontális trapézkorrekció nagy. Értsd messze van a vetített fal középvonalától jobbra vagy balra elhelyezve a projektor.

A végére még egy fontos dolog, a projektornál lehetőségünk van a telefonunk képének kivetítésére is, legyen szó Androidos vagy iOS rendszerű készülékről.

blitzwolf-v2-21.jpg


 

Használat és tapasztalatok

Ahogy a bevezetőben írtam, egyes nálam járt (vagy általam most is használt) projektorok hiába nagyon jók hardver és képességek szempontjából, ha a szoftver nem klappol. Szerencsére a BlitzWolf V2 esetén minden a helyén van!

Az első dolgom az volt a tesz alatt, hogy összehasonlítottam a képét a Wanbo T2 Max képével. Tettem ezt azért, mert a BlitzWolfra és a Wanbo T2 Max-re is 200 ANSI fényerőt adtak meg. Nos, ez a 200 ANSI nem egyforma a két vetítő esetén.

blitzwolf-v2-5.jpg

A fényes részeknél nincs különbség, ám a sötét területeknél annál inkább. Ami a Wanbo-n már csak egy sötét folt, ott a BlitzWolfnál még látható részletek vannak, szóval azt rögtön megállapítottam, hogy filmnézésre bizony a V2 jobb.

A trapézkorrekcióban és a kép élességének beállításában nincs különbség a két gép között. Ha nagyon oldalról vetítek, akkor itt is, ott is gond, hogy a kép jobb és bal széle nem egyenlően éles. Ez a technológiából adódó „hiba”. Viszont, ahogy anno a T2 Max tesztjében is elmondtam, ennél sokkal rosszabbat is láttam már. Mind a két projektornál érdemes az élességet a kép közepére állítani, így a nagy vászonnál a kép szélét úgyis csak a perifériás látásunkkal érzékeljük, az meg amúgy sem az élességről szól, csak a mozgás érzékeléséről.

A BlitzWolf V2 esetén van automatikus képkorrekció is, de ez nem tökéletes (legalábbis nálam nem volt az), így sokkal jobb, ha magunk állítjuk be a trapézkorrekciót.

blitzwolf-v2-8.jpg

A gépen amúgy egyetlen hibát tapasztaltam (ezt szerintem később javítani fogják, mert szoftveres). Ha a telefonunk kijelzőjét vetítjük ki, akkor a trapézkorrekció visszaáll a default helyzetre.

Nem írtam még a vetítő hangjáról. Ezt a témát kétfelé kell bontanom, egyrészről a hangszórókból érkező hangra, másrészről a vetítő hűtéséből származó hangra.

A hangszórók kapcsán nem tudok se jóról, se rosszról beszámolni. A két 5 wattos hangszóró nem produkál moziélményt, de a hang azért tiszta, élvezhető. Ha más nincs, akkor megteszi, de ha jót akarsz, akkor legalább egy Bluetooth soundbart veszel mellé.

blitzwolf-v2-18.jpg

A ventilátorok hangja viszont már más tészta. Alaphelyzetben sem hangos, de ettől még nem lennének érdekesek. Amiatt viszont nagyon is, hogy szoftverből állíthatjuk külön az első és a hátsó ventilátor fordulatszámát.

blitzwolf-v2-14.jpg

Azt gondolnád ez csak azért fontos, hogy adhassunk kakaót a hűtésnek, ha tombol a kánikula, de nem, más szerepe is van a dolognak, ugyanis a fordulatszám változtatásával a keltett hang magassága is változik. Vagyis a fordulatszám állításával kiválaszthatjuk a minket legkevésbé zavaró frekvenciát. Alacsony fordulaton mélyebb a hang, magas fordulaton magasabb.

Ez a képesség, vagyis a ventilátorok fordulatszámának változtathatósága nagyon bejött nekem!

Ha a kép minőségét vizsgálom, akkor tehát a kontraszt a kategóriának megfelelő, a fényerő viszont nagyobb. Talán a vonalélesség az, amit kritizálhatok, de ez sem vészes, csak talán a Wanbo esetén minimálisan jobb.

Ez eddig a vetített kép, ami fontos, de mint eddig már többször írtam, a használatot nem csak ez befolyásolja, hanem a szoftver is.


 

Szoftver

A lényeget már írtam, a projektoron Android fut. Ez egy 9-es verziójú Android, amit telefonnál már kifogásolnék, de egy projektor esetén nem perdöntő a frissesség. Ráadásul, amint a bevezetőben írtam, minden lényeges applikáció telepíthető és használható a géppel. Ebben nagy segítségünkre van, hogy előtelepítve kapjuk az Aptoid TV nevű szoftvert. Miért jó ez?

blitzwolf-v2-3.jpg

Azért jó, mert az amúgy elérhető Google Play Store kínálatából egy csomó minden nem telepíthető a projektorra inkompatibilitásra hivatkozva. Ezeket nem is tudjuk a hivatalos forrásból letölteni, ám az Aptoid felületén ezeket a szoftvereket is elérhetjük, igaz, nem minden esetben a legfrissebb verziót.

blitzwolf-v2-1.jpg

Minden esetre ott az app, lehet kísérletezni, mert elég sűrűn előfordul, hogy egy-egy program mégis hibátlanul fut, mások meg kicsi hibával, ami elviselhető.

Szóval az első lényeges pont a szoftverrel kapcsolatban, hogy két app store-ból is tölthetünk le programokat!

blitzwolf-v2-2.jpg

Ide kapcsolódik, hogy régebbi verziók elérhetők a streaming szoftverek közül is, így, ha az új nem megy, van tér kísérletezni. Nálam mondjuk egyikkel sem volt gond, ahogy írtam kipróbáltam a Netflixet, a Disney+-t, az HBO-t és az Amazon Prime-ot is, mind a négy szoftver hibátlanul futott.

blitzwolf-v2-4.jpg

És most jöhet a legfonfontosabb, a TV adások nézése!

A projektorra telepíthető a Kodi, ami alá különböző csomagokkal, különböző szolgáltatásokat tudunk telepíteni. Maga a Kodi magyarítható, így akik nem ismerik az angolt, azok sem fognak elveszni. Ahhoz, hogy az M4 Sport adását nézni tudd a Movieshark kiegészítőt kell telepítened. Ebben az M4 Sport mellett találni fogsz egyéb hasznosságokat is, mint például a videa, az inda film, az inda video elérhetőségét is, de megtalálod az ingyenes magyar csatornákat a mediaklikk kiegészítővel, ami a csomag része.

blitzwolf-v2-6.jpg

A telepítésbe, egyebekbe nem szeretnék részletesebben belemenni, akit érdekel a téma, annak ajánlom figyelmébe az ITCafe vonatkozó fórum topicját, amiben minden információt megtalál: Movieshark topic

blitzwolf-v2-7.jpg


 

Összegzés

 

Az a helyzet, hogy ennek a projektornak az árát és a papírforma képességeit ismerve is ötöst adtam már, bár, kicsit félve, mert ezen az áron csak az abszolút belépőszintet kapjuk, ott meg azért érhetik kellemetlen meglepetések, csalódások az embert.

A BlitzWolf V2 esetén azonban nincsenek csalódások. Az egyetlen megtalált hiba a fent leírt képarány elmászás a telefon képének vetítésekor, ettől függetlenül nemhogy annyit, de többet kapunk, mint amit ezért az árért elvárhatunk.

blitzwolf-v2-10.jpg

Az apró, de mutatós projektort elhelyezhetjük akár a szoba sarkába, nem kell szemben lennie a vetített fallal, mert a négyirányú trapézkorrekcióval kijavíthatjuk a kép torzulását. A kép élessége megfelelő, de mindenhol csak akkor lesz éles, ha pont szemből vetítünk. Ahogy írtam ez nem a gép hibája, a technológia hozza magával.

A fényerősség jó, a kontraszt átlagos, a vonalélesség lehetne egy picit jobb. A vetítő hangja megfelelő, nem egy Sokol rádió, de nem tud egy rendes soundbart sem helyettesíteni, mondjuk két kicsi hangszórótól botorság lenne többet várni. Viszont ott a Bluetooth, szóval a lehetőség adott, hogy a hangot kivigyük egy komolyabb hangrendszerre akár.

blitzwolf-v2-15.jpg

A szoftver pedig példás! A kezelőfelület kicsit fapados, de könnyen használható és nem terheli túl a hardvert. Nincs rángatás, szaggatás. Feltelepíthető és használható minden elterjedt streaming app, minden elterjedt médialejátszó app, és ami nagyon fontos, Kodi-n keresztül nézhetjük az ingyenes magyar adókat, így az M4 Sportot is, ami ugye azt is jelenti, hogy lehet a barátokkal, haverokkal sörözős meccsnézéseket rendezni az akár közel négy méteres képátlóval rendelkező, vetített képpel.

Mindent összevetve a BlitzWolf V2 nem csak beváltotta, hanem túl is szárnyalta a reményeimet a tudásával kapcsolatban. Ezen az árszinten nyugodtan merem a BlitzWolf V2-öt az év egyik legjobb, ha nem a legjobb vételének nevezni.

Ami még lényeges persze a projektor ára. Ma a cikkhez kapott BGXIFD048 kuponkóddal, cseh raktárból, ingyenes szállítással, vámmentesen a projektort 62 ezer forintért tudjuk megvásárolni az alábbi hivatkozásra kattintva:

BlitzWolf V2 projektor

 

 

 

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr4017964302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása