Kipróbáltuk - Douxlife GC-RC03 masszírozós gamerszék

Ha egész nap a gép előtt ülsz nem árt, ha a széked kényezteti kicsit a hátadat!

douxlife-gc-rc03-teszt-15.jpg


 

Bevezető

 

Vannak az életben olyan dolgok, amiket mindenképp ki kell próbálni. Jó gamer széket próbáltam már? Igen! Rosszat próbáltam már? Igen! Masszírozósat próbáltam már? NEEEEEM! Egyértelmű volt, hgy ki kell próbálnom.

A Douxlife GC-RC03 viszonylag új darab, és ahhoz képest, hogy állítólag masszírozni tud meglepően olcsó. Kb. Annyiért adják, mint egy belépőszint tetején lévő kínai gamer széket, olyat, ami nem masszíroz. Egyértelmű volt, hogy a kíváncsiság győzött, amikor megkérdezték ki szeretném-e próbálni. Ki kellett próbálnom, hogy rájöjjek hol a csavar a történetben, mitől ennyire olcsó.

Nos, azt hiszem rájöttem, és a cikk végére Ti is rájöttök majd!


 

Papírforma

 

Lássuk előbb a katalógusadatokat!

douxlife-gc-rc03-teszt-20.jpg

A Douxlife GC-RC03 egy teljesen szokványos kinézetű gamerszék, kb. olyan, mint ezer másik. Az anyaga fém, műanyag és műbőr. Az ülőfelület és a háttámla a szélesebb fajtából való, így nem préseli össze nagyon a combjainkat. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy az ülőfelület szélessége 41 centiméter.

douxlife-gc-rc03-teszt-16.jpg

A szék teljes magassága 130-140 centi között változhat, amiből rögtön kiderül, hogy a magasságállítással 10 centit emelhetjük, vagy a legfelső pontról ennyivel csökkenthetjük az ülőfelület magasságát. Ez megont csak számszerűsítve 46-56 centi közötti ülőfelület magasságot jelent.

douxlife-gc-rc03-teszt-19.jpg

Természetesen lehetőségünk van a háttámlát hátra billenteni, de dönthetjük az ülőfelületet is. Ha mind a kettőt teljesen hátra billentjük, akkor kvázi fekvő helyzetbe kerülünk a dőlésszög 175 fok lesz. Állítható még a karfa magassága, de nem csak az, el is tudjuk fordítani a karfa felső, karunkat tartó részét. Természetesen állítható, hogy az ülőfelület mennyire könnyen billenjen, ha hatra dőlünk, ehhez alul a megszokott csavarható beállítót kapjuk.

douxlife-gc-rc03-teszt-18.jpg

Fontos adat még a terhelhetőség. Esetünkben a görgőkre 270 fontot adnak meg, ez kb. 122 kilót jelent. Ez görgőnkként értendő, így mivel 5 darab van belőle ezeken eloszlik a tömegünk, így a szék terhelhetősége magasabb lesz. Konkréten 150 kilót ad meg a gyártó, amit szerencsére nem tudok letesztelni.

douxlife-gc-rc03-teszt-17.jpg


 

Szerelés

 

Az összeszerelés a megszokottnál egyszerűbb volt, ami köszönhető annak, hogy egyes alkatrészek már felcsavarozva érkeztek.

douxlife-gc-rc03-teszt-1.jpg

A többi lényegében nem változik a többi székhez képest.

A csillag alakú láb négy szára a helyén van, egyet nekünk kell bepattintani, ez gondolom a doboz méretének csökkentése miatt alakult így. A görgőket könnyű bepattintani. Ha ezzel kész vagy, akkor mehet a rugó a talpba, erre teheted a műanyag burkolót.

douxlife-gc-rc03-teszt-2.jpg

A következő lépésben fel kell csavaroznod a billenőmechanikát az ülőlap aljára, aztán ugyanide a karfákat is csavarozhatod. A megszokottól eltérően a lábtartó (mert az is van) és a háttámlát tartó mechanikák, csuklók már a helyükre csavarozva érkeznek.

Ha idáig eljutottál, akkor már teheted is fel a rugó tetejére az ülőlapot! Már csak annyi dolgod maradt, hogy a háttámla 4 csavarját betekerd, felpattints ide is a takaróelemeket meg a csavarokat elfedő kupakokat és bele is huppanhatsz az új székedbe.

douxlife-gc-rc03-teszt-3.jpg

Illetve huppanhatnál, ha nem maradt volna ki valami. Ez a valami pedig a kábelek összedugdosása, mert ne feledjük, ez egy masszírozós szék, kell neki áram, van egy vezetékes távirányító is hozzá, ezeket össze kell csatlakoztatni!

douxlife-gc-rc03-teszt-5.jpg

A hátlapot az ülőlappal egy csatlakozóval csatlakoztathatod. Ezután nyúlj bele a hátul lévő zsebbe és keresd meg a tápcsatlakozót és a távirányító kebelét. Az EU digós faliadaptert csatlakoztasd, dugd össze a távirányító kábelét, az adapter mehet a konnektorba, és most huppanj bele, mert készen vagy!

douxlife-gc-rc03-teszt-6.jpg

Jöhet a teszt!


 

Tapasztalatok

 

Mielőtt a konkrét tapasztalatokat elkezdeném sorolni, lássuk a szépet, vagyis a bevezetőben feltett kérdésre a választ. Hogy lehet ennyire olcsó?

douxlife-gc-rc03-teszt-4.jpg

A kínai székek mind-mind ugyan azokból az alkatrészekből épülnek fel. Ás ezen értsétek azt, hogy azok is, amik a Jysk-ben vannak, meg azok is, amiket ilyen-olyan helyekről veszel meg, különböző hazai vagy külföldi kereskedőktől.

A székek összeállítása az alkatrészekből olyan, mintha a gyártó (aki igazából nem gyártó csak megrendelő) legózna. Van egy katalógus, benne egy csomó féle háttámla, ülőlap, mechanika, kartámla, láb, görgő, stb. stb. stb. Ezek többnyire furatkompatibilis alkatrészek, szóval lehet válogatni, és össze lehet szerelni kismillió féle széket.

douxlife-gc-rc03-teszt-7.jpg

A „gyártó” ilyenkor azt mondja, hogy szeretném kihozni a széket 10 forintból (csak a példa kedvéért 10 forint). Azt szeretném, ha kényelmes lenne a háttámla, a többi kevésbé fontos. Szóval választ egy drága háttámlát, minden más meg olcsó lesz, és a végén kap egy saját névvel feliratozott, kényelmes háttámlás széket.

A másiknak az a fontos, hogy tartós legyen a mechanika és párnázott az ülőlap. A harmadiknak, hogy minél több minden legyen álllítható, de a kényelem nem annyira lényeges, és folytathatnám napestig.

douxlife-gc-rc03-teszt-8.jpg

A lényeg tehát, hogy ahhoz, hogy egy „gyártó” össze tudjon hozni egy olcsó széket, ami masszírozni is tud, egyes képességek terén vissza kell fognia magát. Nos, a Douxlife a következő alkatrészeket válogatta össze:

  • Masszírozós hátlap és ülőlap
  • Kényelmesre párnázott ülőlap
  • Csak derékpárnával kényelmes hátlap
  • Középkategóriás billentőmechanika
  • Középkategóriás háttámla billentő és zsanér
  • Olcsó láb és görgők
  • Középkategóriás rugó

Jól látszik, hogy a szinte azonos alapanyagokból mennyire sok szempont szerint építhető szék. A saját Blitzwolf székem például közepes párnázatú, de nagyon kényelmes ülőlappal,  derékpárna nélkül is nagyon kényelmes hátlappal, nagyon jó minőségű mechanikákkal, fém lábbal és jó minőségű görgőkkel van szerelve. Ha az árát nézzük (ma már nem kapható), akkor valamivel drágább lenne, mint a Douxlife GC-RC03, úgyis, hogy ez nem masszíroz.

douxlife-gc-rc03-teszt-9.jpg

Azt gondolom, hogy most már mindenki érti, hogy mennek a dolgok az olcsóbb székeknél, és a fenti listából az is látszik, hogy hol spórolt a Douxlife. A görgőn és a kerekeken sokat, de ezek pont nem érezhetők, ha beleülünk, maximum nem 15- hanem csak 10 év lesz az élettartam, és mondjuk puhafa padlóhoz vagy szőnyeghez nem lesz olyan jó a görgő.

Az ülőlap kényelmes, de a háttámla már nem annyira, de ezen lehet a derékpárnával segíteni, ami így jóval olcsóbb, mintha egy jobb minőségű háttámlát vettek volna.

douxlife-gc-rc03-teszt-10.jpg

Összességében jónak tűnik az elgondolás, és bizton állíthatom, hogy jó is, mert annak ellenére, hogy relatív kevés pénzből dolgoztak, egy egész kényelmes széket raktak össze.

Az eddigiekből már sokatok számára kiderült, hogy a Douxlife GC-RC03 egy kényelmes szék lett. Gamer, elég kemény, de nem az a tipikus, igazi kemény, fapados gamerszék, hanem egy olyan, amibe jó beleülni, és nem töri fel a hátsónkat akkor sem, ha sok órán át dolgozunk a gépünkön.

Persze mindenkit az érdekel, hogy milyen a masszázs funkció benne. Nos, aki ült már igazi masszázsfotelbe az csalódni fog, nem olyan. Itt nincsenek fel-le „mászkáló” görgők, nem lehet választani a különböző masszázs típusok között, nem érezzük azt, hogy beszakítja a hátunkat, ha egy izomcsomóhoz ér. Ez a szék ugyanis „csak” rezeg.

douxlife-gc-rc03-teszt-11.jpg

Csak rezeg, de azt egészen kellemesen teszi. Lehet választani a négy zóna közól, amit rezgetni tud, van egy külön a combunknak is. Lehet választani kétféle rezgéserősség közül, és lehet választani különböző rezgésmintázatok közül.

Ez a szék nem masszázs, nem úgy masszázs, mint ahogy egy masszőr vagy egy komolyabb görgős szék az. Ez a rezgés inkább csak ellazítja az izmokat, segít relaxálni, elernyeszt. Nem nyomja, masszírozza szét az izomcsomókat, nem segít a beállt derekadon vagy nyakadon sem. Egyszóval, tök más a feladata, mint egy hagyományos masszázsfotelnek.

Ahogy írtam, ezzel együtt kimondottan kellemes élmény. Vagy legalábbis nekem az, nem vagyunk egyformák, így csak remélni tudom, hogy neked is az lesz. De miért ne lenne?

douxlife-gc-rc03-teszt-12.jpg

Én olyan ember vagyok, aki a számítógép előtt éli az életét. Na nem játékkel megy el az idő, hanem a munkával, de bizony nem ritka, ha napi 10 órát a gép előtt töltök. Nekem nagyon fontos, hogy a székem kényelmes legyen, és amikor kell, akkor hátra tudjam dönteni, és tudjak benne 10-15 percet „lazulni”, mielőtt újult erővel folytatom az írást, a videók vágását vagy a képek szerkesztését. Na, a Douxlife GC-RC03 pont erre, ebben jó.

Ha választhatnék, és lenne beleszólásom a tervezésbe, akkor azt mondtam volna, hogy inkább kérek bele egy drágább háttámlát, inkább kifizettem volna a felárat, és akkor tökéletes lett volna. TÖKÉLETES! Így, a mostani formában „csak” nagyon jó.


 

Összegzés

 

Tudom, nem eresztettem bő lére a cikket, de talán nem is kell, hogy ennél hosszabb legyen. A lényeget leírtam.

A Douxlife GC-RC03 egy nagyon kellemes, a rezgéses masszírozással felextrázott szék lett. Az alkatrészek összeválogatása szerintem ésszerű lett, olyan helyeken választották a kevésbé minőségi alkatrészeket, ahol azok a kényelmet nem, vagy csak kevéssé befolyásolják. Ilyenek a görgők, a láb, a mechanikák. Talán az egy kivétel a háttámla, hozzá vagyok szokva a drágábbhoz, ehhez képest a Douxlife GC-RC03 háttámlája „csak” a megszokott kényelmet adja.

douxlife-gc-rc03-teszt-14.jpg

Összegzésképp azt tudom mondani, hogy az árát messzemenően megéri. Játékra, munkára is megfelelő lehet. Hogy hosszútávon, hogy fogja bírni nem tudom megmondani egy néhány hetes tesztből. Ha a jelenleg nálam lévő, és hasonló kategóriájú BlitzWolf székekből indulok ki, akkor nem lesz ezzel sem baj hiszen van olyan székem, ami már több mint két éve itt van, és se fáradás, se anyagkopás, mint az új.

douxlife-gc-rc03-teszt-13.jpg

Ha úgy érzed szeretnél egy ilyen széket magadnak, akkor a BG53b37b kuponkóddal cseh raktárból 67 180 forintért tudod megvásárolni az alábbi hivatkozásra kattintva.

Douxlife GC-RC03 masszírozós gamerszék

 

 

 

 

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr5817985976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása