N-one NPad Air – árbajnok 10 colos tablet tesztje

Meglepően alacsony árat kérnek a sok tudásért cserébe, de hogy csinálják?

n-one-npad-air-teszt-10.jpg


 

Bevezető

n-one-npad-air-teszt-12.jpg

Az N-one nevű gyártóról nyár végén, ősszel hallottam először, pont ennek a táblagépnek a kapcsán. Felkaptam rá a fejem, mert valahogy túl olcsónak tűnt a nyár végi felhozatalban, és ettől rögtön érdekessé is vált számomra. Végül úgy döntöttem, hogy szerzek egyet tesztre, megnézem mi az, amit ma a kínai táblagép kínálat alján össze lehet hozni.

Lelövöm a poént, meglepően jót!


 

Csomagolás, tartozékok, külső

n-one-npad-air-teszt-1.jpg

Egy nagy kalap alá gyorsan bedobálom a kevésbé fontos információkat, úgyis a cikk végére kíváncsi mindenki.

Szóval a doboz kellemes minőségű, de semmi extra. A fehér szín sugall valamiféle eleganciát, de hogy ebből mennyi jut a gépnek még nem tudom, de hamarosan kiderítem.

Felnyitva a kartont szép rendben megtaláljuk a rengeteg tartozékot, ami ebben az esetben egy töltőkábel (Type-C), egy 10 wattos töltő, egy SIM-tű és egy leírás. Minden, amire szükségünk lesz, de egy centivel sem több. Tartozéknak mondhatjuk még a kijelzőre ragasztott olcsóbb fóliát, ez indulásra jó, de tapasztalatból mondom, hamar tele lesz karccal, szóval érdemes valami értelmes dolgot nézni rá.

n-one-npad-air-teszt-2.jpg

Ez amúgy nem lesz túl nehéz, mert a kijelző nem kerekített szélű, a mérete is teljesen megszokott, szóval ezer és egy féle fólia mehet rá.

A dobozból a gépet kiemelve az első, ami feltűnik, hogy fém a hátlap, ezzel pedig nálam már jól indít a masina. A hátlapon a kamera egy villanóval egy szigetre költöztetve, a kamera felé eső oldallapon találjuk a gombokat, az USB csatlakozót, és a sarkon fent a fejhallgatócsatlakozót. A füles nyílása mellett a SIM-kártya tálcája.

Maga a hátlap meglehetősen puritán, legalábbis abból a szempontból, hogy teljesen egységes, sehol egy dizájnelem, egy kis törés, esetleg többféle anyag használata. Egyszerű, mégis normálisan néz ki, és az alumínium hátlap egyáltalán nem kelti a filléres benyomást, amire amúgy látatlanban számítottam.

n-one-npad-air-teszt-15.jpg

Elől a kijelző és egy kamera, ezen semmi szokatlan nincs.

A gépház a drágábbakhoz képestt elég hajlékonyra sikerült, de a csavargatás hatására sem esett szét vagy kezdett recsegni a burkolat. A kijelző nem akart kiesni, a hátlap nem vált le, pedig jól megcsavargattam szegényt. Szóval összességében jó, még ha nem is egy csúcs.


 

Papírforma

n-one-npad-air-teszt-16.jpg

Jöhet a specifikáció, de ígérem ezt is gyorsan letudjuk!

A központi lapka a Unisoc Tiger T310, ami 2 GHz-es maximális órajellel, négy maggal rendelkezik. Ez a Tiger család legkisebb tagja, hízelgően mondhatjuk, hogy a legkisebb királyfi. Szeretem ezeket a lapkákat, mert ezek révén érkezett meg az alsókategóriába a bombabiztosan működő 4G támogatás, legalábbis az a fajtája, ami már a hazai környezetben is tudja a szélessávot.

n-one-npad-air-teszt-11.jpg

Ezzel együtt a T310 nem egy bika lapka, soha nem is akart annak látszani, mindössze csak egy jó alapnak azon gyártók részére, akik magas hozzáadott tartalommal akarnak olcsóbb gépeket építeni.

A magas hozzáadott tartalom alatt értem a már említett 4G szolgáltatást, de van itt négy műholdas rendszert (GPS, BDS, GLONASS, Galileo) támogató navigáció, kétcsatornás wifi és Bluetooth 5.0 is. Kapunk támogatást duplakamerás használathoz, amit természetesen itt is kihasznált a gyártó, hiszen előre egy 2- hátra egy 5 megapixeles „csodát” is bepakolt a szerkezetbe.

n-one-npad-air-teszt-14.jpg

Nem szóltam még a kijelzőről, ami IPS alapú, felbontása FHD+, vagyis egészen pontosan 1920 x 1200 képpont. Nem szóltam az akkumulátorról, ami egészen termetes, 6200 mAh kapacitású (6-7 óra üzemidő egy töltéssel), de sajnos a 10 wattos töltőfej a maximum töltési sebességet is jelenti egyben, szóval gyorstöltésre ne számíts (bár, végül is a 10 watt is az volt egyszer).

A végére maradt a dual 4G LTE kapcsolat (dual SIM van a gépben) és a VoLTE támogatás, valamint természetesen a memória és a háttértár nagysága. Előbbi 4 GB, utóbbi 64 GB kapacitású, vagyis teljesen átlagos értékeket kapunk.

n-one-npad-air-teszt-13.jpg

Villámgyorsan elérkeztünk az utolsó fejezethez, vagyis milyen ezt a gépet használni?


 

Tapasztalatok

n-one-npad-air-teszt-9.jpg

Ha nagyon őszinte leszek, akkor azt kell mondanom, hogy elég alacsony volt a kerítés, amit meg kellett ugrania a masinának, lévén a piac egyik, ha épp nem a legolcsóbb 10 colos gépe most. És, hogy átvitte-e ezt a magasságot? Nálam nagyjából duplán, vagyis egy kétszer ilyen magas kerítés sem lett volna túl magas neki.

Természetesen nem tapasztaltam semmi rendkívülit. A memória és a háttértár sebessége nem kiugróan jó vagy rossz, olyan, amit elvárhatunk, teszik a dolgukat. A központi lapka sem az izmairól híres, hanem, ahogy említettem a rendkívül jó szolgáltatáscsomagról, amik nem csak dísznek vannak ott, hanem rendben működnek is.

n-one-npad-air-teszt-3.jpg

A GPS egészen gyors, az 5.0-ás Bluetooth is rendben van, ahogy az AC szabványú wifi is teljesen megfelelő módon működik. Szerencsére az IPS panelek már annyira olcsók, hogy a régebbi TFT-k teljesen kikoptak, így még az ilyen olcsó gépekben is élvezhetjük az IPS minden előnyét. A jó betekintésiszögeket, a megfelelő kontrasztot és dinamikát.

A gép sebessége pedig sok mindenre elég, de játékra speciel nem. Nálam az Antutu nem akart az istennek sem 150 000 pont fölé kúszni, ami egy cseppet harmatos. Konklúzió, ne akarj komolyabb játékokkal játszani rajta!

n-one-npad-air-teszt-5.jpg

Más dolgokra viszont teljesen megfelelő. A teljesen alap, gyári Android 11-en érezni néha egy-egy röccenést, de nem vészes a dolog, nem akad nagyokat a kijelző, éppen csak úgy tiszta, ha megemlítem. A kamerákkal készült képekből nem teszek be a cikkbe, vannak, működnek, felismerhető mi van rajtuk, de nem ezzel fogod életed fotóját elkészíteni.

A gép hangszórói használható, de újfent csak az eddig ismételteket tudom elmondani ezekről is, vagyis semmi extra, de legalább nem rossz. Abszolút kategóriához illő, nem recsegős, nincs Sokol rádió hangulat, de túl sok dinamizmusra, mélyhangkiemelésre és társaira se számíts. Szól becsülettel.

n-one-npad-air-teszt-4.jpg

Igazából semmilyen említésre méltó hibát nem találtam a gépen. Vagyis pontosabban fogalmazva egyáltalán, semmilyen hibát sem találtam. Egy tök átlagos táblagép, tök átlagos képességekkel, teljesen átlagos minőséggel viszont az átlagos árak alatt.

n-one-npad-air-teszt-6.jpg


 

Összegzés

Tudom, nem lett hosszú a cikk, de igazából túl sok meglepetést nem is tartogatott. Ismét kiderült, hogy a kínai táblagépek között szinte semmilyen különbséget nem találsz kategórián belül. Az unalomig ismételt hardverekből épített masinák, mind ugyanazt tudják, az egyetlen kérdés, hogy ezért az adott gyártó mennyi pénzt kér el. Nos, az N-One meglehetősen keveset.

Az Npad Air esetében tehát mindenképpen pozitívum, hogy az elvárt képességeket olcsón kapjuk meg, és amondó vagyok, hogy ha egyszer ennyiből is kijön, akkor nem túlzottan érdemes ismertebb gyártót keresni, akitől egyanezt a márkanév miatt drágábban kapjuk.

n-one-npad-air-teszt-8.jpg

Az N-One NPad Air tehát egy tisztességes szerkezet lett, rendkívül sok szolgáltatást ad nagyon kevés pénzért. Jó összeszerelési minőséget kapunk, és bár érezhető, hogy nem csúcskategória, nem süt róla az olcsóság.

Ha tehát, olyan gépet keresel, amin filmet akarsz nézni, Facebookozni akarsz, levelezel, netezel és hasonló feladatokat végzel, akkor az NPad Air megfelelő lesz számodra. Elsőre talán a 64 GB háttértár tűnik kicsit kevésnek, de tudva, hogy ezzel a tablettel nem fogod a fotók ezreit elkészíteni és a gépen tárolni, azért el lehet férni rajta.

n-one-npad-air-teszt-7.jpg

Ahogy fent írtam, a fényképezésen kívül még a játék az, amire egyáltalán nem ajánlom, bár a kisebb erőforrásigényű unaloműzőkkel természetesen itt sem lesz baj.

Ha megtetszett, akkor EU raktárból rendelheted meg. A karácsonyi akcióban a GKB22XMAS kuponkóddal az ára (december 26-ig) 38 800 foirnt itt:

 

N-one NPad Air 10 colos tablet

 

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz.

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr8118002930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása