Mint a régi Sony kétkazettásom – Tronsmart Bang SE teszt

Hordozható boombox nagy hanggal és frankó fényekkel.

tronsmart-bang-se-teszt-8_2.jpg


Nézd meg kicsomagolós videónkat!


 

Bevezető

 

Az utóbbi években meglehetősen sok Tronsmart cucc járt nálam, és ezek többnyire tetszettek is. A Tronsmart jó cuccokat gyárt azoknak, akik nem tudják, vagy nem akarják megfizetni a neveseb konkurenciát, de a minőségről sem mondanának le.

Ezt az elvet követik a fül és fejhallgatóik, és ezt a rengeteg különféle Bluetooth-os hangfaluk vagy boomboxuk is.

tronsmart-bang-se-teszt-11_1.jpg

A Tronsmart az utóbbi nagyjából másfél évben felült a retro vonatra is. Talán a Tronsmart Studio volt az első ebben a sorban, ez leginkább egy régi kihangosítóra hasonlított, majd jött a Bang, ami megidézte a régi Sony duplakazettás magnóm formáját.

Őszintén szólva nekem a retro vonal bejön, főleg, ha párosul a a Tronsmart minőségével.

Jelen teszt alanya, a Tronsmart Bang SE, már a harmadik Bang a cég kínálatában, és mint a neve mutatja (SE) a legolcsóbb, és legkevesebbet tudó verzió. Azt, hogy ez a tudás megfelel-e napjaink igényeinek ebből a cikkből megtudhatjátok!


 

Csomagolás, tartozékok és külső

 

A Tronsmartnál egy dologra nem lehet panasza senkinek, ez pedig a termékeik csomagolása. A nagyobbaknál, mint a Bang SE csak a grafika és karton minősége, ami kiemelendő, de a kisebb hangszóróknál és füleseknél használt mágneszáras dobozok mindent visznek.

A Tronsmart Bang SE doboza is mutatós, belül korrekt ütésvédelmet találunk. A hangszóró a megszokott antisztati zacsiban lapul, mellette egy dobozban a tartozékok. Ezek száma nem mellbevágó, csak a szokásos minimumot kapjuk.

tronsmart-bang-se-teszt-1.jpg

Van egy jack-jack kábel, kapunk egy Type-C töltőkábelt, egy leírást, és ami a legfontosabb egy vállpántot, hiszen egy boombox akkor az igazi, ha a vállunkra tudjuk akasztani.

A Tronsmart SE a gyártótól már elvárható minőséget hozza. A műanyag minősége jó, a falvastagság is tökéletes. Nem érezzük úgy, hogy porrá omlik a kezünkben, nem recseg, nem ropog, nem lehet benyomni.

tronsmart-bang-se-teszt-2_1.jpg

A méretes fül alatt vannak a vezérlés gombjai, amik fizikai kapcsolók egy vastag és puha gumi burkolat alatt. A gombok alatt a mutatós fémrács mögött a két aktív hangszóró következik. A szerkezet kétoldalán egy-egy méretes passzív membrán van, ahogy a hangszórók körül, úgy ezek körül is RGB fényeket kapunk. Hátul egy nagy gumifedél alatt találunk egy USB csatlakozót (A), egy második USB-t (Type-C), egy AUX csatlakozót (3,5 mm jack) és egy memóriakártyaolvasót.

tronsmart-bang-se-teszt-3_1.jpg

A külső, ahogy fent írtam egy cseppet retro beütést kapott. A nagy fül, a lekerekített formák, a nagyméretű akasztó a vállpántnak, mind-mind a kétezres évek világát idézik. Persze, akkoriban még a kétkazettás kialakítás volt a menő, meg az FM rádió, ami 108 Mhz-ig volt tekerhető, és az URH adón sztereóban hallgathattuk a zenét. Már amikor zene szólt.

tronsmart-bang-se-teszt-7_1.jpg

Szóval a Bang SE, ahogy a Bang család többi tagjai is a retro vonalat erősíti, ami szerintem jó, ad egy szemnek kellemes stílust a hangszóróknak.


 

Papírforma

 

Feljebb már említettem, hogy a Bang SE két aktív és két passzív sugárzóval rendelkezik. A két aktív sugárzó előre néz, szóval itt nem kapjuk meg a termosz formájú hangfalaknál megszokott körsugárzó kialakítást.

tronsmart-bang-se-teszt-9.jpg

A leírás szerint sztereó a hang, ami kijön a cuccból, de ez a közel ülő hangszórók miatt nem nagyon fog érvényesülni. Szerencsés, hgy a mélysugárzó szerepét betöltő passzív membránok a szerkezet két végén kaptak helyet, ezek talán adnak egy kis mélységet, teret a hangzásnak.

A gyártó a kimeneti teljesítménynek 40 wattot adott meg, az a membránok méretét látva akár reális is lehet. A frekvenciatartomány 60 Hz-től 20 kHz-ig terjed, ez kicsit szűkebb, mint amit megszoktunk. Persze régen mindenre 20 Hz-20 kHz volt írva, ha tudták, ha nem.

tronsmart-bang-se-teszt-10.jpg

A csatlakozókról már írtam, de arról nem, hogy a Bang SE egy 8000 mAh kapacitású akkumulátort kapott, ami a gyári adatok szerint 24 óra üzemidőt biztosít. Ez a LED-es üzemmódot használva 16 órára csökken, de még ez is elég hosszúnak tűnik ekkora akkumulátor mellé.

Érdekességként említhetem, hogy a vezeték nélküli kapcsolathoz a legújabb Bluetooth 5.3-at kapjuk, aminél már szinte észrevehetetlen a csúszás, szóval játékok mellé, filmnézéshez kifogástalan. Érdekesség még az IPX6-os vízállóság, vagyis vihetjük a strandra nyugodtan, igaz, úszni nem mennék vele így sem.

tronsmart-bang-se-teszt-12_1.jpg

Mivel ez az SE verzió egy csomó dolog kimaradt. Nincs applikációból történő vezérlés. Nincs TuneConn, ami így nem teszi lehetővé akár 100 egyforma hangszóró összekapcsolását (szerintem tök felesleges funkció, csak arra jó, hogy villoghasson vele a gyártó), van viszont TWS, így két hangsugárzót össze tudunk kapcsolni, hogy kapjunk 80 watt kimenő teljesítményt és végre rendes sztereóhatást. Szemben a TuneConn funkcióval a TWS tényleg hasznos!

tronsmart-bang-se-teszt-15_1.jpg


 

Tapasztalatok

 

Kezdem a dolog csúnya részével, a Tronsmart Bang SE a legrosszabbul szóló Tronsmart cucc, ami az utóbbi időben nálam járt. Azért ez szerencsére nem egy tragédia (dalban elmesélve, hogy a stílusnál maradjunk), mert az SE így sem szól rosszul.

tronsmart-bang-se-teszt-4_1.jpg

Sajnos a magas hangok szinte teljesen hiányoznak, a középből van elég és a mélyhangokért felelős passzív membránok is dolgoznak rendesen. Ezzel együtt azt mondhatom, hogy az SE nem csak a forma miatt hasonlít a régi Sony magnómra, hanem a hangja miatt is. Annyi különbséggel, hogy a Sony-nál kitömtem a hangsugárzó dobozát vattával, hogy megszűnjön a dobozhang, itt meg erre nincs szükség, szerencsére.

tronsmart-bang-se-teszt-5_1.jpg

A hangképben nem igazán különül el a közép és a magas sáv, ami persze érthető, nincs külön sugárzó hozzájuk. A zene ettől függetlenül szépen szól, főleg, ha sok az elektronikus és kevesebb az akusztikus hangszer.

Az SE legnagyobb gyengesége ugyanakkor talán az énekhang visszaadása, de itt sem minden stílus esetén. Azoknál a zenéknél, ahol az énekhang van az előtérben egész jó az eredmény, legyen szó női vagy férfihangról, ahol viszont a zene és az ének kiegyenlített, esetleg a zene hangsúlyosabb az ének sokat torzul.

tronsmart-bang-se-teszt-6_1.jpg

Amivel nincs semmi baj, az a hangerő. Nem mondom, hogy leüvölti a fejemet, de kalapemelést érdemel a hangerő, amit ebből a kis cuccból kihoztak. Az külön megsüvegelendő, hogy még magas hangerőn sem akar a doboz szétesni, ott is egész tisztán szól, bár azért egy kis torzítást felfedezhetünk már.

Amit javasolni tudok, hogy próbáljátok ki a SoundPulse bekapcsolását, ami egy valós időben történő aktív mélyhangkiemelést ad. Nem minden zenénél javít, de ahol igen, ott elég sokat. Szóval egy próbát megér.


 

Összegzés

 

Tronsmart Bang SE, ahogy a neve is mutatja egy olcsó megoldás, a teljesítményét ehhez kell mérnünk. Ehhez képest pedig egyáltalán nem rossz. Az utóbbi időben el lettem kényeztetve néhány valóban jó fülessel, és egy-egy rövid kipróbálás erejéig megfordultak itt a Tronsmart drágább cuccai is, ezekhez képest a Bang SE tényleg nem teljesít jól.

tronsmart-bang-se-teszt-14_1.jpg

Azonban ez a cucc nem is arra lett kitalálva, hogy Hi-Fi minőségben közvetítsen zenét. Sokkal inkább arra, hogy a vállunkra csapjuk (alig 2 kiló a tömege) és vigyük magunkkal a strandra, a kempingbe, a tábortűz mellé, és akár egy teljes napon át hallgassuk konnektor nélkül is.

tronsmart-bang-se-teszt-13_1.jpg

Szóval, összességében a Bang SE egy a méretéhez és árához képest kimondottan jól sikerült szerkezet lett, amit bátran merek ajánlani megvásárlásra. A vásárláshoz használd a NNNTSBSE kuponkódot, ezzel a magyar raktárból vásárolhatod meg nagyjából 6000 forint engedménnyel, 20 300 forintért. Vásárláshoz kattints az alábbi hivatkozásra.

Tronsmart Bang SE Bluetooth hangfal

.

.

.

 

Leírás

Modell Bang SE
Bluetooth verzió 5.3
Bluetooth profil HSP / HFP / A2DP / AVRCP
Audio kodek SBC
Bluetooth hatótávolság Akár 15 m/49 láb (nyílt területen)
IP minősítés IPX6
Kimeneti teljesítmény 40W
Bemeneti teljesítmény 5V/2A, Type-C porton keresztül
Frekvenciatartomány 60Hz – 20kHz
Akkumulátor 8000 mAh (7,4 V/4000 mAh)
Lejátszási idő (hangerőszinttől és hangtartalomtól függően) Akár 24 óra (világító kijelzőnként változó); Akár 16 óra (fénykijelzőnként változó)
Töltési idő ≤5 óra
Dimenzió 298 x 164,5 x 118,8 mm/11,73 x 6,48 x 4,68 hüvelyk
Súly 2,16 kg/4,76 font
Csomag tartalma

1 x Bang SE hordozható party hangszóró

1 x Aux-in kábel

1 x Type-C kábel

1 x SoundPulse® kártya

1 x Felhasználói kézikönyv

1x jótállási jegy

1 x hordszíj

 

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr9318035408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása