Ettől lesz igazán komfortos a munkahelyed - Blitzwolf CML2 Pro teszt

Kellemes világítás, hogy ne a szemed romoljon.

blitzwolf-bw-cml2-pro-16.jpg


Kicsomagolás

 


 

Bevezető

 

Számítógépes munkát végzek, vagyis állandóan egy monitor előtt ülök. Természetesen használok asztali lámpát, nem is rosszat, de állandó probléma így is, hogy a lámpa fénye oldalról érkezik. Ugyan nagyjából vakon gépelek, de azért ritkán előfordul, hogy nem találok betűket. Ilyenkor a téli estéken jól jön a fény.

blitzwolf-bw-cml2-pro-13.jpg

A probléma megoldása nem bonyolult, létezik egy rakat olyan lámpa, amit a monitor tetejére kell helyezni. Nekem is van ilyen, a fiókban. Nem vált be, mert borzasztó vacak volt a konzol, ami tartotta, konkrétan fel kellett ragasztani a kávára, és bármivel ragasztottam, egy idő után leesett. Gondolom a monitor melege nem tett jót a ragasztónak.

blitzwolf-bw-cml2-pro-17.jpg

Egy ideje kerestem a megoldást, mert a monitorvilágítás amúgy bevált, szerettem. Azután valamikor tavaly év végén érkezett egy új lámpa a Blitzwolftól. Szimpatikus tudás, és meghökkentően alacsony ár jellemezte. Megnéztem róla a neten található képeket, kiemelten a konzol kialakítását, és úgy döntöttem kipróbálom. Ebben a cikkben erről olvashattok!


 

Csomagolás tartozékok és külső

Aki látott már egy Blitzwolf csomagolást, az kis túlzással mindet látta. Zöld és fehér színekben pompázó dobozokról beszélek. A BW-CML2 Pro is ilyen dobozban érkezett. Mivel ez egy monitorlámpa, így nem meglepő, hogy a doboz hosszúkás.

blitzwolf-bw-cml2-pro-1.jpg

A csomagot kibontva megtaláljuk magát a lámpát, alatta a tartókonzolt, egy másik bugyorban egy távirányítót. Van ezeken kívül egy USB C kábel és van egy leírás, amiből kiderül hogy működik a világítótest.

blitzwolf-bw-cml2-pro-2.jpg

A külsőt tekintve sok érdekességet nem találunk, de ez nem jelenti azt, hogy a lámpa ne nézne ki jól. Elegáns, szögletes megoldás. Anyaga matt műanyag nagyobb részben, persze a LED-ek felett áttetsző. Világító felület van elől, ez lefelé világít, és van hátul, ez hátra és felfelé veti a fényt. A kezelőszervek, öt érintésérzékeny gomb formájában az előlapon találhatók. Az USB csatlakozó hátra, középre, a konzolhoz került.

blitzwolf-bw-cml2-pro-5.jpg

A távirányító egyszer, de a kis felületen meglehetősen sok gombot helyeztek el. Ezekkel kapcsolhatjuk a fény erősségét, hőfokát, a színes fényeket és az effekteket is. Szóval a távirányítóról minden működik.

blitzwolf-bw-cml2-pro-3.jpg

A konzol, ahogy a bevezetőben is említettem lényeges dolog. A képeken csak a forma és a kialakítás látszott, kézbe véve már az is egyértelmű lett, hogy a műanyagon belül van valami plusz súly, mert a konzol a méretéhez képest elég nehéz. Ez már jó hír, így nehezebben fog lepottyanni a monitor tetejéről.


 

Papírforma

 

Abban, hogy ezt a lámpát választottam volt szerepe a tudásnak is, még ha ezeknek a képességeknek jó részét nem is fogom használni. És itt rögtön rá is térhetünk az RGB LED-ek effektjeire.

blitzwolf-bw-cml2-pro-18.jpg

A hátrafelé világító területen ugyanis RGB LED-eket találunk. Ezek arra szolgálnak, hogy a monitor mögötti falat megvilágítsák. Mint a tévék esetén, úgy a monitoroknál is jót tesz a szemnek, ha a kijelző fénye és a montor mögötti terület között kisebb a fényerőbeli különbség. Vagyis kisebb a kontraszt. Ez kevésbé fárasztja és kevésbé rontja a szemet. Szóval a hátrafelé világító LED-eknek van létjogosultságuk.

Ezek a színes fények nem csak egy színnel (pirossal, kékkel vagy zölddel) képesek világítani, hanem több effekt is futhat rajtuk. Ezek közül is választhatunk a távirányítóval, ahogy választhatunk a háromféle zenére történő villogás közül is.

blitzwolf-bw-cml2-pro-12.jpg

Azoknak, akik dolgoznak sokkal fontosabb az előre, az asztal felé eső fény. Na, én ezek miatt vásároltam ezt a lámpát.

Az a helyzet ugyanis, hogy a világításnak három fokozatban állítható a színhőmérséklete, a hideg fehértől a meleg narancsosig (2700-6500 K). Emellett állítható a fényerő is 400 és 1000 lux között.

blitzwolf-bw-cml2-pro-7.jpg

A Blitzwolf hasonló lámpái közül ez az, ami a legtöbbet tudja a színhőmérséklet és a fényerő terén. A régebbi modellek 2800-3000 kelvines alsó értékkel bírtak, a fényerő pedig régebben csak 900 lux volt, igaz annál a lámpánál volt lehetőség a fényt telefonos applikáció segítségével változtatni (tök felesleges képesség szerintem).

blitzwolf-bw-cml2-pro-8.jpg

Két dologról nem beszéltem még, pedig ezek is fontosak. Az egyik a teljesítményfelvétel, ami mindössze 10 watt lehet maximálisan. A másik, ami ennél lényegesebb, hogy a gyártó olyan megoldást alkalmazott a világításnál, amitől a lámpa fénye aszimmetrikusan érkezik, így a kijelzőt nem, csak az asztalt világítja meg. Ez is fontos volt számomra, mert grafikai munkát is végzek, ilyenkor nem jönne jól, ha a kijelző színei torzulnának a rá eső fénytől.

blitzwolf-bw-cml2-pro-14.jpg


 

Tapasztalatok

blitzwolf-bw-cml2-pro-4.jpg

Kezdjük azzal, hogy rossz dologról nem tudok beszámolni. Kicsit féltem a kicsomagolás előtt, mert a Facebook csoportunkban egy hölgy jelezte, hogy nem elégedett a fényerővel, de kiderült, hogy nekem ennél több biztos nem kéne a fényből.

Végül is ez a lámpa arra van, hogy dolgozzak a fénye mellett, arra bőven jó, de ha mondjuk könyvet szeretnél olvasni, arra valóban kevés lehet.

blitzwolf-bw-cml2-pro-6.jpg

A felszerelés egyszerű, a konzol jól működik. Van egy kis kihajtható felület rajta, ami a monitor hátulján támaszkodik. Ez csúszásmentes anyaggal van borítva, így, ha nem is ragad rá a monitor hátlapjára a leesést, lecsúszást megakadályozza.

A kezelőszervek jók a lámpán, itt egy dologba tudok egy picit belekötni. A fényerő, a színhőmérséklet jól állítható és kapunk külön bekapcsolót az első és a hátsó fényhez is. Viszont, ha a hátsó fényt egyszerű módon, effektek nélkül (piros, zöld vagy kék) akarjuk használni, akkor a lámpán a színes fényt szabályzó gombhoz ne nyúlj, mert attól kezdve csak az effektek között válthatsz. A távirányító kell, hogy újra a három szín valamelyikére tudjunk váltani.

blitzwolf-bw-cml2-pro-10.jpg

Ami viszont jó, hogy az aszimmetrikus világítás bejött! Tényleg nem világítja meg a lámpa a kijelzőt, használat közben olyan érzése van az embernek, mintha a fény nem is a lámpából, hanem a kijelzőről érkezne az asztalra.

A fény hőmérsékletének állítását is szeretem. Én mondjuk a legmelegebb beállítást nem használom. Csak a közepeset és a hideg fényt. Utóbbit napközben, a közepest pedig inkább este, amikor már fáradtabb vagyok én is, a szemem is.

blitzwolf-bw-cml2-pro-9.jpg

Amit viszont egyáltalán nem használok azok a fényeffektek. Fiataloknál, játék közben ezek lehet, hogy menők meg látványosak, de munka közben kimondottan idegesít a villogás. Persze nem erre találták ki, ki is kapcsolható, vagyis emiatt szerencsére nem kell kihagyni a lámpát.


 

Összegzés

blitzwolf-bw-cml2-pro-11.jpg

Ez egy meglehetősen rövid cikk lett, de a BW-CML2 Pro nevű Blitzwolf lámpa sem egy ördöngős szerkezet. Azt tudja, amit ígér, se többet, se kevesebbet. Amit viszont tud, azt jól tudja. Jó a fényereje, jó a választható színhőmérséklet, és szeretem a villogásmentes háttérfényt is, nálam a kék ami bejön.

blitzwolf-bw-cml2-pro-15.jpg

Összességében tényleg meggyőző sz a szerkezet, és a tudásánál már csak az ára meggyőzőbb. Az a helyzet ugyanis, hogy a BG4ea27c kuponkóddal mindössze 12 240 forintot kell érte fizetnünk. Az akció 10 nap múlva, vagyis február 19-én jár le.

 

BW-CML2 Pro monitor lámpa

 

 

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr6118045358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása