Az év rúdporszívója megérkezett - Proscenic DustZero S3

A Proscenic az elsők között lépte meg, amire én, személy szerint régóta vártam. Elkészítette az önürítős rúdporszívót, ahol többet nem kell a kicsi portartály miatt aggódnunk, és nem kell naponta üríteni sem.

proscenic-dustzero-s3-teszt-1.jpg

 


Mindenképpen nézd meg videós bemutatómat is, és ha tetszett, akkor iratkozz is fel csatornámra!


 

Ne feledd Facebook csoportunkban elindult a karácsonyi nyereményjáték, amiben a szerencsések karácsonyra 20 értékes nyereményt nyerhetnek, közöttük projektorokat, tabletet és más cuccokat. Gyere és játssz Te is, legyen szerencséd!

HOC Kínából rendelők csoport

 


 

Van, vagyis lassan csak volt a robotporszívóknak és a rúdporszívóknak egy kellemetlen közös tulajdonságuk. Igen, a kicsi portartály. A rúdporszívóké ugyan köbcentire nagyobb, de a porzsáknélküliség miatt használt fémszűrők nem szeretik, ha tele van a tartály. Nem szívnak a gépek így.

Bármennyire is szeretem a robotokat és az állóporszívókat a tartályok napi ürítgetését mindig is utáltam. Mert milyen robot az, amit, ha használni akarok, akkor a munkából hazaérés után mindig ki kell ürítenem. Ha nem tettem meg, akkor tuti elfelejtettem, és másnap a gép már nem tudott takarítani.

proscenic-dustzero-s3-teszt-4.jpg

A rúdporszívóknál is idegesítő a probléma. Valahogy sosem figyelem porszívózáskor, hogy mennyi a kosz a tartályban. Előveszem a gépet, mert gyorsan össze akarom főzés közben porszívózni a konyhát, és akkor derül ki, hogy nem szív. Oké, rohanás a kukához, tartály ürítés, a fémszűrő tele kosszal, szóval nem elég a nagyját kiszedni.

Amióta megérkeztek az első önürítős robotok olyat használok. Végre itt az áhított autonómia, hetekig a gép felé sem kell szagolnom, elég a dokkolóban lévő porzsákot cserélni másfél havonta. Igazi álom!

Szóval emiatt valahol már vártam, hogy a rúdporszívók gyártói is felismerjék a lehetőséget a fejlesztésre. Igen, kell egy olyan dokkoló, ami kiüríti a porszívóból a koszt! KELL!

Az azért kicsit furcsa, hogy a Proscenic az elsők között lépett. A cég jó porszoppantyúkat gyárt, de lássuk be, nem a csúcsminőséget. Aki fogott már a kezébe egy Xiaomit vagy egy Shunzao-t, az tudja, hogy a Proscenic egy nagyon becsületes, nagyon jól működő, de érzetre is olcsóbb kategória.

proscenic-dustzero-s3-teszt-5.jpg

Mondjuk aszívóerő tekintetében sok nevesebb gyártót beelőztek, de a szívóerő egy olyan érték, amit nehéz ellenőrizni, meg gyártónként eltér, hogy hol mérik. Van, aki a motor előtt közvetlenül, van aki a portartály bemeneténél, és van, aki a hosszú szívócső végén a motoros fej előtt.

Talán mondanom sem kell, hogy ez utóbbi lenne a helyes, a vevőket valóban pontosan tájékoztató mérési metódus, mert hiába nagy a szívóerő a motornál, ha a levegő útja annyira el van rontva, hogy ebből az erőből a szívócső végére kevés jut.

proscenic-dustzero-s3-teszt-8.jpg

Nos, visszatérve a Proscenicre, a náluk megadott szívóerő sacc/per kb. meg van. Persze nem mértem, csak a tapasztalat mondatja velem, de amire azt írják, hogy 30 000 Pa, az biztos meg van minimum 26 000- 27 000 Pa bárhol is mérjük. Szóval ezzel nem szokott gond lenni.

Amin inkább érződik az olcsóság azok a felhasznált anyagok minősége. A műanyagok kicsit kopogósabbak és érezhetően vékonyabbak, az összeszerelés nem mindig olyan precíz és pontos, a gombok egy kicsit jobban tudnak lötyögni, szóval úgy érzi az ember, hogy ez nem egy drága gép.

proscenic-dustzero-s3-teszt-9.jpg

De, ennek ellenére sokan szeretik, és sokan dicsérik is a Proscenicet, mert nem is akar másnak látszani, ami. Csak csupán egy iszonyatosan jó ár-érték aránnyal bíró olcsó gépeket gyártó cégnek, amitől így aztán remek sütőket, porszívókat meg egy csomó mást kapunk.

Na, szóval talán már Ti is értitek, hogy miért meglepő, hogy a Proscenic az elsők között dobott piacra csúcsképességekkel rendelkező rúdporszívót!

proscenic-dustzero-s3-teszt-13.jpg

Oké, hát mit kell tudnunk a Proscenic DustZero S3 nevű szerkezetről?

A porszívó egy viszonylag hagyományos Proscenic gépnek tekinthető, persze jobb fajtából, mert itt bizony már megkapjuk a 30 000 Pa szívóerőt. A motor 450 wattos, az akkumulátor pedig egy töltéssel akár 60 perc működést is lehetővé tesz. Ez az akkumulátor természetesen levehető, cserélhető, hozzáértők számára valószínűleg javítható is.

proscenic-dustzero-s3-teszt-17.jpg

A gép szűrőrendszere 5 rétegű, ez a jobb porszívóknál megszokott. A gyártók mindig 99- vagy 99,9 százalékos értéket írnak a szűrőrendszer hatékonyságára, de ez gyanítom csak a perelhetőség elkerülése végett van így. Százat nem írhatnak, mert mi van, ha ha átjut a rendszeren egy porszem, aminek nem lett volna szabad.

 A csúcsporszívóságot jelzi azonban, hogy ennél a gépnél az 5 rétegű szűrőrendszer mellé egy UV fényes sterilizálást is kapunk, vagyis a dokkolóban ózonnal és UV fénnyel csírátlanítják a bejutó szennyeződést.

Visszatérve az üzemidőre rendkívül fontosnak tartom megjegyezni, hogy rendelkezésünkre áll az automata mód, ami szerintem ezeknek a rúdporszívóknak a szent Grálja. Az a helyzet ugyanis, hogy hiába írnak a gyártók hosszú, esetünkben 60 perces üzemidőt a gépeikre, ez közel nem igaz, vagy csak az alacsony szívási erősségen és a motoros fej használata nélkül. Ugyanis kicsi az akkumulátor.

Nem is lehet nagy, mert akkor nehéz lenne a gép. Szóval a kicsiből kell sok üzemidőt kihozni, és erre az automata mód a legjobb megoldás.

proscenic-dustzero-s3-teszt-2.jpg

A gép érzékeli, ha szőnyeget porszívózunk, olyankor megemeli a szívóerőt. A drágább masinákban már van egy csomó porszenzor is, ami a belépő levegő portartalmát érzékeli, és aszerint állítja a fordulatszámot. Szóval vannak már jó megoldások, de a lényeg, hogy a porszívó csak akkor menjen teljes fordulaton, ha arra szükség van. Amikor nincs, akkor meg legyen takarékos.

Nos, a Proscenic DustZero S3 tud takarékos lenni, ha azt szeretnénk, ÉS MI AZT SZERETNÉNK!

No, mit kapunk még? Nagyon jó, hogy a hosszú szívócső teleszkópos, vagyis állítható a hossza. Nagyon jó, bár nem különleges, hogy kapunk kijelzőt. Nem annyira jó, hogy a résszívó és a kicsi szőrös fej, és a nagy motoros padlófej mellé nem kapunk kicsi motoros fejet a kárpitos bútorokhoz. Ezt nem érzem jó döntésnek, hiszen ez a porszívó a gyártó csúcsterméke jelenleg.

proscenic-dustzero-s3-teszt-18.jpg

Térjünk át a dokkolóra!

Normál esetben ezzel sokat nem szoktam foglalkozni, hiszen nagyjából annyi a variancia, hogy földönálló vagy falra csavarozós, meg annyi, hogy tudja-e tölteni a gépet vagy sem.

A Proscenic DustZero S3 esetén persze tök más a helyzet, mert itt a dokkolóban is van egy porszívó.

A Proscenic DustZero S3 dokkolója, ha lehet még jobban néz ki, mint maga a gép. A talp nagy, van benne súly is, hogy ne boruljon fel. A gépet lényegében fel kall akasztani a dokkoló tetejére, ami porszívózás után kiszippantja a koszt a porszívó tartályából. Nincs kapcsoló, meg egyéb kezelőszerv, egy visszajelző LED van, ami mutatja a porzsák telítettségét.

proscenic-dustzero-s3-teszt-3.jpg

Az talán nem okoz meglepetést, hogy a dokkolóba be kell dugni egy kábelt, hiszen motor van benne. Az sem lehet meglepetés, hogy ha már áram van a dokkolóban, akkor tudja tölteni a porszívót is, amíg az a dokkolón pihen. Vagyis, ha porszívóznunk kell, akkor jó eséllyel mindig tele lesz az akksi, amikor a gépet leemeljük a helyéről.

proscenic-dustzero-s3-teszt-15.jpg

A dokkolónál valahogy még a műanyagok is mások. Minden szépen illeszkedik, a porzsák ajtaja szépen cuppan a helyére, a műanyagok is vastagabbak, tényleg, mintha nem is ugyanaz a cég gyártotta volna a dokkolót és a porszívót. Ezt a dokkolót lazán oda tudnám képzelni egy Shunzao alá is.

proscenic-dustzero-s3-teszt-14.jpg

Összességében tehát a képességek rendben, vagy nagyon rendben vannak. A nagy tudás, a sok képesség ellenére ez még mindig egy Proscenic, annak minden előnyével és hátrányával egyetemben. A szívóerő rendben van, a dokkoló nagyon rendben van, a teleszkópos rudat már most nagyon szeretem, szóval az egész jó, ahogy van. Főleg azért a pénzért, amit kérnek érte, de ennyire ne szaladjunk előre!

proscenic-dustzero-s3-teszt-6.jpg

Milyen volt a Proscenic DustZero S3-mal porszívózni.

Nos, a gép maga, ahogy már többször írtam egy Proscenic. Olyan a használata is, Nem tökéletes, vannak kisebb bakik, de nagyobbak nincsenek.

A motoros fej jó, szeretem ezeket kicsit szőrös keféket, megfelelő keménypadlóhoz és szőnyeghez is. Kicsit olyan, mint az autóknál a téligumi. A gép nem hangos, vagy legalábbis nem zavaróan. Van egy alacsony és egy magas fordulatunk az üzemmódok között, és ott van a már említett szent Grál, az automata mód is.

proscenic-dustzero-s3-teszt-11.jpg

Tulajdonképpen túl sok dolog nincs, ami nem tetszett.

Az egyik a bekapcsológomb, ami olyan hülye helyre került, hogy kell a másik kezünk is, hogy elindítsuk a gépet. Szóval értitek, általában elég egy kézzel megfogni, mutatóujjal meghúzni egy ravaszt vagy egy gombot megnyomni és megy. Itt meg a bekapcsológomb a gép tetején van, amit egyetlen ujjammal sem érek el, a másik kezemmel kell elindítani a porszívózást.

proscenic-dustzero-s3-teszt-19.jpg

Ami jó, hogy legalább a fokozatok közötti váltás a gép végén lévő érintésérzékeny felületen történik, amit hüvelykujjal el tudok érni.

A portartály könnyen levehető, bár elég pici fülek tartják. Ugyanígy a tartály fedele sem tűnik valami őrült erős megoldásnak. Megjegyzem ezt nem fogod nyitogatni, mert mikor beteszed a gépet a dokkolóba automatikusan kinyílik.

proscenic-dustzero-s3-teszt-10.jpg

Kicsit érdekes, hogy bár az ajtó kinyílik a dokkoló csak akkor szívja ki a koszt, ha a porszívó végé lévő gombot (amivel az üzemmódok között is válthatunk) nyomva tartjuk. Ilyenkor beindul a szívás, és a portartályból a porzsákba kerül át a kosz.

Szóval igazából nincs semmi baj ezzel a géppel, kivéve a bekapcsológomb elhelyezését.

proscenic-dustzero-s3-teszt-7.jpg

Összességében tényleg nem tudok rá rosszat mondani. A fogása is kényelmes, nekem a súlyelosztása is bejön, nem húzza, tekeri a csuklómat, a motoros padlófej is hatékony, vagyis a porszívó rész jó, ha nem is tökéletes.

A dokkoló viszont tényleg hibátlan, jól működik, jól néz ki, kényelmes használni is, egyszóval perfekt az egész!

Na, és akkor a végére az ár, vagyis mennyibe kerül a kényelem, hogy nem kell állandóan a portartály ürítgetésével meg tisztogatásával foglalkoznunk? Természetesen kaptam kupont a cikk mellé. Természetesen cseh raktárból küldik a gépet, ha megrendeled. Természetesen nem kell sem vámköltségre sem áfa fizetésre számítanod. Előbbit a kereskedő elvégezte, amikor behozta az EU-ba, utóbbit pedig tartalmazza az ár.

proscenic-dustzero-s3-teszt-16.jpg

Ez az ár pedig a BG2b80c1 kuponkóddal ~ 89 000 forint (árfolyam függvényében változhat), ami egy sima kínai rúdporszívó esetén sok lenne, de itt ugye nem egy átlag gépről beszélünk. Inkább rátok bízom, hogy az amúgy tényleg rendkívül kényelmes használat megéri e számotokra azt a felárat, amit a hasonló erősségű társakhoz képest ki kell fizetni. Nekem, ahogy a robotporszívóm esetén is megérte, itt is megérné, mert ezzel a dokkolós, porzsákos megoldással lesz az álló porszívó használata tökéletes.

proscenic-dustzero-s3-teszt-12.jpg

Ha Te is így gondolod, akkor az alábbi hivatkozásra kattintva megveheted a gépet. A kupon használatáról ne feledkezz el!

 

Proscenic DustZero S3 állóporszívó

.

.

.

.

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr6218238393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása