A megvalósult autós álom - POPDEER PD-E Pro 4-az-1-ben szett

A legprofibb autóskészlet, aminek minden autóban helye van.

popdeer-pd-e-pro-8.jpg


Nézd meg a videós tesztemet is!


 

Az evolúció már csak olyan, hogy megy előre a maga útján, megakasztani, leállítani szinte lehetetlen. Mindegy, hogy biológiai vagy technológiai ez az evolúció, a fejlődés mindennek ott van a természetében. Az autósoknak szánt akkumulátoros kütyük sem lógnak ki ebből a sorból.

popdeer-pd-e-pro-1.jpg

Megteremté az Úr az autót és teremtett mellé rögtön autóst is. Harmadnap megalkotta az autós kütyüket, elsőként a mini indítóakkumulátorokat, de jöttek hamarosan sorban a többiek is. A mini akkumulátoros porszívók, a mini kompresszorok, az akkumulátoros nagynyomású mosók. Azután elérkezett a nap, amikor valaki úgy döntött, hogy miért ne lehetne ezeket egy készülékként árulni, és elkészült a POPDEER PD-E Pro 4-az-1-ben szett, amiben szinte minden benne van.

popdeer-pd-e-pro-2.jpg

Itt ezt a cikket kb. be is fejezhetnénk, hiszen nagyon sokan láttak már mini kompresszort, sokan találkoztak már porszívóval is, és az akkumulátoros mosók sem számítanak már ritkaságnak. Szóval, külön-külön ezek már nem túl érdekesek.

Ám a POPDEER PD-E Pro esetén a cél az volt, hogy egy kistáskába beférjen minden!

 

A POPDEER PD-E Pro tehát egy 4-az-1-ben szett. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy csomagon belül találunk egy mini porszívót, egy kompresszort és egy mosót, negyedikként az akkumulátort, ami nem csak a felsorolt gépek működtetésére használható, hanem magában külső akkumulátorként, vagyis powerbank-ként.

A hordtáskában tehát ezekhez találunk meg minden kiegészítőt. Vagyis lesz itt:

  • Az akkumulátor
  • A kompresszor
  • A mosó
  • A porszívó
  • Cső a kompresszorhoz
  • Kiegészítők különböző cuccok felfújásához
  • Slag a mosóhoz
  • Mosószeradagoló a mosóhoz
  • USB kábelek
  • Szívófej toldalék a porszívóhoz

A kipakolás, szemrevételezés így eltart egy darabig, de nem csak az összetevők számossága miatt, hanem azért is, mert ezeket érdemes és kellemes kézbe fogni.

Első pillanatban érezhető, hogy a gyártó próbált a minőségre is figyelni. Kellemes, jó fogású, megfelelő vastagságú műanyag takaróelemek, szépen formázott, szemnek is tetsző formák és burkolatok, és szinte kifogástalan tervezés.

popdeer-pd-e-pro-18.jpg

A szintét csak azért mondom, mert egy apróság azért akad, aminél úgy érzem a dizájn előrébb való volt, mint a praktikusság. Tényleg apróságról van szó.

Az akkumulátoron van egy piros gyűrű, ami ugyan jól néz ki, de meglehetősen vékony és elég könnyen lejár a helyéről. Tuti, hogy ez lesz az első, amit elhagyok valahol. Megjegyzem van ennek a gyűrűnek funkciója, azt a bajonettzárat takarja, ami ahhoz kell, hogy az akkut felcuppantsuk a különböző részegységekre.

popdeer-pd-e-pro-13.jpg

Vagyis, ha pl. fel akarod tenni az akkut a mini porszívóra, akkor előbb a piros gyűrűt le kell szedni. Na, ismerve magamat itt lesz a dolognak vége, mert vagy leteszem a földre és rálépek (reccs), vagy úgy elteszem, hogy sosem találom meg többet. Persze a masinák ettől még működni fognak, csak a fránya esztétika veszít kicsit, de annyi baj legyen.

Szóval, pakoljuk kifelé az összetevőket és csodálkozunk. Hol volt a POPDEER termékekből eddig ez a minőség? Ne értsetek félre, nem voltak eddig sem rosszak, csak olyan átlag kínai portéka volt minden. Ez a PD-E Pro nevet kapott csomag valami egészen más világ, ha pl. Xiaomiból kapnék egy ilyen porszívót akkuval nem lepődnék meg. Nagyon rendben van minden.

popdeer-pd-e-pro-16.jpg

Nem csak a porszívó, a mosó is ilyen. Már az elsőkét a kezembe kerülő szórófej tömege is meglepett. Tudjátok az érzést, amikor azt mondja az ember - na ebben aztán van anyag! Na, ebben tényleg van! A pisztolyban is, a slagban is, mindenben is.

Forma tekintetében csak a kompresszor furcsa kicsit. A mosó az mosó formájú, a porszívó az porszívó formájú, a kompresszor meg nem tudom milyen formájú. Ilyen kialakításút még nem láttam, két henger, a tetejükön egy dobozzal. Persze van benne logika, az egyik hengerben van a kompresszor (gondolom én), a másik az akkumulátor, a tetején a dobozban meg nem tudom mi van.

popdeer-pd-e-pro-17.jpg

Nem néz ki ez sem rosszul, a szerelés meg minden tökéletes, csak a forma érdekes.

Összességében a kicsomagolás alatt pozitív hatást tett rám a motyó. Az egy kis piros gyűrű nem, de ez legyen a legnagyobb hibája a szerkezetnek, és nagyon elégedett leszek!

Lássuk mit tud a kicsike!

Akkumulátoros porszívó:

popdeer-pd-e-pro-5.jpg

Az akkumulátoros porszívó két választható teljesítménnyel rendelkezik, ezek 70- és 120 watt. A két fokozathoz természetesen különböző szívóerő tartozik, ezek sorrendben 11- és 19 kPa. A porszívó nem meglepő módon porzsákmentes, a megszokott rozsdamentes acél és HEPA szűrőrendszert találjuk benne a hatékony porszűréshez. A portartály kapacitása a mérethez képest nagynak mondható, 100 ml-es. Egy feltöltéssel akár 55 perces üzemidő érhető el alacsony fokozaton

Nagynyomású mosógép:

popdeer-pd-e-pro-14.jpg

Ez egy teljesen szokványos akkumulátoros mosó, amihez, ahogy ezeknél megszokhattuk nem szükséges vezetékes vízellátás, képes a vizet akár egy vödörből is felszívni. A tartozékoknál említettem, hogy van mosószeradagoló is, vagyis nem csak szimpla vizes, hanem mosószeres mosásra is megfelelő. A gép teljesítménye elérheti a 130W-ot, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kb. 200-240 liter/óra maximális átfolyási teljesítményt kapunk. A mosást az állítható fej segíti, ami 6 különböző vízsugárformát biztosít. A hatótáv akár 6-8 méter is lehet, vagyis a mellékelt slag és a vízsugár erőssége megengedi, hogy a vízforrástól ennyire eltávolodjunk. Egy feltöltéssel kb. 35 perces folyamatos működés érhető el a gyári adatok szerint.

Akkus kompresszor:

popdeer-pd-e-pro-12.jpg

Akár 120 W-os maximum motorteljesítmény és 38 liter/perces maximális légáram a két legfontosabb adat. Van digitális kijelző az előre beállítható nyomásérték megjelenítéséhez, természetesen automatikus leállás is van a beállított nyomásnál. Előre beprogramozhatod a nyomásértéket autókhoz, motorokhoz, kerékpárokhoz. Van integrált LED világítás az éjszakai munkákhoz, igaz, ez nem valami őrület, elég apró a LED.

Akkumulátor egység:

Maradt a végére az akkumulátor, ami, hogy említettem Power Bank funkciót is kapott. Talán csak kimenetből lehetne több, mert amúgy a 15 000 mAh kapacitású akkumulátor mindent tud, amit kell. Van 22,5 wattos vezetékes gyorstöltés, de képzeljétek, még 15 wattos vezeték nélküli töltést is kapunk. Az USB töltési kimenet 5V/3A vagy 9V/2A lehet. Érdekesség, hogy az USB mellett kapunk DC 12V/10A töltőkimenetet is, ez finoman szólva is ritka, mint a fehér holló a külső akkuknál. Itt talán az indokolja a meglétét, hogy ez kifejezetten autósoknak készülő pakk. Az akkumulátor töltése Type-C porton át történhet, van mellé túlfeszültség és túlterhelés elleni védelem.

Ahogy látható, magukban ezek az eszközök túl sok különlegességet nem hordoznak. Továbbra is sokkal fontosabb, hogy ezek így egyben, egy csomagban, egy akkumulátort használva kaphatók meg, így kisebb helyen elférnek, és az ár is alacsonyabb, mintha külön-külön akarnánk mindent megvenni. Ráadásul ilyen minőségben megvenni.

Tapasztalatok

Az akkumulátoron sajnos a vezeték nélküli töltést nem tudtam kipróbálni. Vagyis kipróbáltam a fogkefémmel, azon van vezeték nélküli töltés, működött, de hogy hány wattal, azt nem tudom. A vezetékes gyorstöltésnél a wattot nem láttam, de a Poco telefonom elég rendesen kapkodta a lábát, szóval gyanús, hogy ott rendben működött a gyorstöltés.

Porszívó

Ahogy fent írtam a minőség remek. A portartály nem túl nagy, de ezeknél a kis kézi porszippantyúknál ez megszokott. Nem arra találták ki őket, hogy a fél hegyoldalt kiporszívózzuk az autónkból. Ami viszont rendkívül meglepett, hogy erős.

popdeer-pd-e-pro-10.jpg

Nyilván nehéz kézzel mérni, hogy a gyári szívóerő valós vagy sem, de használat közben kimondottan erősnek tűnik a gép. A gyári szűkítő/szívófejjel meg persze még nagyobbnak tűnik a vákuum, így aprókavicsokat is felszippant, a szétszóródott morzsa meg egyebek végképp nem jelentenek akadályt.

Az talán nem lep meg senkit, hogy alapos szőnyegtakarításhoz kevés lesz, de ha csak por, kicsi sár van a szőnyegen azzal még megbirkózik.  Az meg már csak ráadás jó pont, hogy nem túl hangos, és ami van hang az sem az idegtépő fajta, szóval jó vele porszívózni.

popdeer-pd-e-pro-9.jpg

Nekem a gyári 35 perc üzemidő nem akart meglenni, maximum akkor, ha szakaszosan használtam. Reálisan inkább olyan 20 percet mondok a takarékosabb módban, de mivel ez a gép nem a nagytakarításhoz van ez is elég.

Mosó

Aki már próbált akkumulátoros mosót az tudja mire számíthat, a POPDEER PD-E Pro sem tud többet. Ezek a mosók arra jók, hogy a port, itt ott a sárpöttyöket lemossuk a kocsiról. Csalódni fogsz, ha azt gondolod, hogy egyenértékű lesz egy gépi mosással vagy egy autómosós nagynyomású mosóval. Sőt, az otthon használatos kettőhúszas mosókkal sem veszi fel a versenyt.

popdeer-pd-e-pro-3.jpg

Ennek ellenére haszontalannak nem nevezném. A hat féle választható vízsugárnak hála kapunk némi nyomást, így alkalmas az autó letisztítására is. Ami meg persze hab a tortán, hogy ezt akkor is megteheted, ha mertél a patakból egy vödör vizet. Vagyis nem csak konnektor, de még vezetékes víz sem kell a mosáshoz.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy egy ilyen mosó nem csak az autó mosására használható. A Facebook csoportunkban van, aki napelemeket mos vele, más klíma kültérik tisztításánál használja, én meg kapásból elmentem a ház hátsó részére vele, ahol le kellett mosnom a falat, de állandóan halogattam, mert nem volt kedvem a pincében lévő csaptól kihúzni hátra a slaggot. Itt meg fogtam egy vödör vizet, és megoldottam a kérdést 10 perc alatt.

popdeer-pd-e-pro-19.jpg

A lényeg, hogy bár nem ér fel egy ipari mosóval, azért nem is túl gyenge, rengeteg feladatra alkalmas, akár kocsit mosni is.

Kompresszor

Na, erről tényleg nem sokat tudok írni. Tudásban teljesen megegyezik az egyéb mini kompresszorok tudásával. A légszállítás mennyisége sem kiemelkedő, vagyis a kerék felfújása sem lesz gyorsabb, de lassabb sem.

A szokásos módon lehet előre programozni labdára, autóra, kerékpárra és motorra, lehet a mértékegységeket is állítani, illetve mutatja a nyomásértéket akkor is, ha éppen nem megy a kompresszor.

popdeer-pd-e-pro-11.jpg

Amit talán érdemes kiemelni, hogy az átlagnál nagyobb akkumulátor kapacitás miatt az olcsó konkurenseknél tovább marad működőképes. Igaz, ezek a kompresszorok továbbra sem arra vannak, hogy négy autógumit nulláról felfújjanak, inkább amolyan szükségmegoldások, kisebb defekt esetén segítenek eljutni a szervízig.

Ami még pozitívum a gép hangja. Mint minden kompresszor ez is hangos, de mégsem az a szörnyű csörgés, ami egy-egy konkurenséből jön használat közben. Sőt, kimondottan halknak mondható az átlaghoz képest.

Akkumulátor

A végére hagytam a legkevésbé érdekes dolgot, hiszen ez az akkumulátor csak egy akkumulátor. Persze extrának ott van két dolog, amit egy átlag powerbank esetén nem szoktunk meg, vagyis van vezeték nélküli töltés (15 watt) és van normál AC kimenet is (12 volt). Ezek semmiképp nem megszokott képességek, utóbbi kimondottan hasznos lehet egy autó mellett.

popdeer-pd-e-pro-15.jpg

Ahogy írtam 15 000 mAh a kapacitás, ez külső akkumulátorként már nem egy nagy etvasz, de a csomagban található egységek működtetéséhez elegendő a kapacitás.

Összegezve

A POPDEER PD-E Pro a legjobb integrált autós csomag, amivel eddig találkoztam. Nem csak azért, mert egy táskában kapunk négy különböző cuccot, hanem a minőség miatt is. Ezek a gépek már bármelyik márkával versenybe szállhatnak.

popdeer-pd-e-pro-6.jpg

Ha van már külön mosód, porszívód, kompresszorod, akkor talán sok értelme nincs megvenni, maximum az lehet az ok, hogy így egy nem túl nagy hordtáskában ott van minden egyben. Kicsi hiányérzetem van, hiszen léteznek már kompresszorral egybeépített indító akkumulátorok, úgy érzem, hogy akkor lett volna a csomag a tökéletesnél is tökéletesebb, ha ez az ötödik funkció is belekerül.

Nekem mondjuk van ilyen indító akkumulátorom, a táskába befér az is, szóval én „integráltam” ezt a funkciót is. Vagyis nálam ebben az egy táskában ott van az indító, a kompresszor, a porszívó, a mosó és a külső akkumulátor is.

popdeer-pd-e-pro-4.jpg

Az árral kapcsolatban nem akarok sarkos véleményt megfogalmazni. Egyrészről biztos vagyok benne, hogy ha külön megveszel hasonló kütyüket, akkor kapsz olcsóbban is. Persze kérdés az, hogy milyen lesz a minőség. Egyes (nálam is járt), nem rossz, használható, csak „kicsit” más szintet képviselő autós termékek és a POPDEER PD-E Pro között zongorázni lehetne a különbséget.

Szóval ismét leszögezhetjük, hogy ami jó, ami minőségi, amit jó kézbe fogni, az Kínában sem olcsó, maximum sokkal olcsóbb, mint ugyanaz a minőség itthon.

popdeer-pd-e-pro-7.jpg

A POPDEER PD-E Pro tehát olcsónak semmiképp nem mondható, viszont, ha azt kérdezitek, hogy reális-e az ár, megéri-e azt, amit kérnek érte, akkor a válaszom egy határozott igen. Szóval, ha kifizeted a pénzt csalódni nem fogsz benne.

Legyen ez a végszó, én adom a  kuponkódot, ezzel cseh/lengyel raktárból  forintét meg tudod rendelni az alábbi hivatkozásra kattintva:

Banggood: POPDEER 4 in 1 - Kuponkód: BG9e728f - 62 257 Ft

Ranvee: POPDEER 4 in 1 - Kuponkód: DPVCPPYK2ST8 - 59 000 Ft

 

 

További hasonló cikkek oldalunkok

.

.

.

.

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr318354053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása