Jobb, mint egy Xiaomi? - Narwal Freo X Plus robotporszívó teszt

Kínai robotporszívó annyi van, mint égen a csillag, de létezik olyan, ami megszorongathatja a Xiaomit?

narwal-freo-x-plus-22.jpg


 

Nézd meg legutóbbi videós tesztemet is, ha tetszett iratkozz fel csatornámra!


 

Bevezető

Többször írtam már, szeretek robotporszívót tesztelni. Talán jobban szeretem ezeket, mint bármi mást. Na jó, azért az erős rollerek a szívem csücskei, de más okból. A porszívók számomra olyanok, mint régen a telefonok voltak. Folyamatosan megújuló technológia, egyre több szenzor, egyre jobb mesterséges intelligencia, egyre nagyobb szívóerő, miközben a gépek mérete mit sem változik.

narwal-freo-x-plus-12.jpg

Számomra a robotporszívó egy igazi mérnöki csoda!

Persze ez nem jelenti azt, hogy minden gépet öröm vagy kihívás tesztelni, mert vannak buta gépek, amik inkább unalmasak. Azután vannak azok a gépek, amik drágák, specifikáció alapján jók is. Végül ott vannak a Xiaomi porszívók! Nyilvánvaló, hogy ez utóbbi kategória a legjobb, ha már valamivel dolgoznom kell.

Nem lennék őszinte, ha nem írnám le azt is, hogy az utóbbi időben nálam járt Xiaomi, vagyis roborock gépek egy dologban nem remekeltek, ez pedig az akadályfelismerés. Én évek óta egy Dreame gépet használok (ez is Xiaomi), aminek az akadálykerülő, de még inkább az akadály felismerő képessége egészen lenyűgöző. Felismeri a kábeleket, az apróbb tárgyakat, pl. Duplo kockákat. Vagyis utóbbiakról nem tudja, hogy Duplo kocka, de kikerüli, „látja” ezeket is. Nem úgy, mint a roborock masinái.

narwal-freo-x-plus-13.jpg

De ez a történet nem itt, és nem a roborockkal kezdődik, szóval lapozzunk! Ez a történet ott kezdődik, hogy felkértek egy relatív új márka, a Narwal egyik gépének tesztjére. Amit levettem a dologból, hogy a Narwal prémium gépeket dob piacra. Ez nálam már red flag, mert a prémiumsággal a prémium ár is együtt jár, azután kiderül, hogy a magas árért kevesebbet ad a porszívó, mint egy átlag Xiaomi.

Szóval itt egy kicsit behúztam a féket, és elkértem a gép adatlapját, lássam mit tud! Amit láttam nem tűnt rossznak. Brutális szívóerő, rengeteg lézerszenzor, elképesztően nagy portartály, remek akadálykerülés, nem tekeri fel a hajszálakat, kiemelkedő szőnyegtisztítási képesség, és mg sorolhatnám.

narwal-freo-x-plus-14.jpg

Eddig oké, de mennyibe kerül?

Elkértem a forgalmazótól a várható árat, és kiderült, hogy közelébe sincs a várható vételár egy egyszerű roborock árának. Felszaladt a szemöldököm, mert egyrészről örültem a remek árnak, más részről viszont a kisördög elkezdett motoszkálni bennem, hogy vajon mitől ennyire olcsó, ha ilyen sokat tud? Egy dolog viszont nem volt kérdéses, a tesztet elvállalom, mert a gép felkeltette az érdeklődésemet.

Szóval ez a teszt egy robotporszívóról szól, egészen pontosan a Narwal Freo X Plus nevű gépről!


 

Kicsomagolás, tartozékok

Mutatós dobozban érkezik a porszívó, ebben nincs hiba. Bent a szokásos dolgok, alapgép, dokkoló, valami szűrők nylonzacsival egybeépítve, különböző MOP-ok, hálózatikábel, na meg két oldalkefe.

narwal-freo-x-plus-7.jpg

A gép semmi extra, ha a méretét nézzük, olyan lézeres robot, mint a legtöbb. Fehér fényes felület, ami jó, mert ezen nem fog annyira látszani a por, mint a feketén vagy szürkén. A masina egész pontosan 350 x 355 x 107 milliméteres kiterjedéssel bír, a tömege pedig 5,2 kilogramm. Vagyis tényleg tök átlagos.

narwal-freo-x-plus-8.jpg

Az első meglepetés akkor ér, amikor a dokkolót kézbe veszem. Emberek, ez MARHA JÓL NÉZ KI! Szép fehér, a tetején és az alján víztiszta átlátszó plexivel, kulturált feliratok nagyon jól eltalált betűtípussal. Szóval itt már éreztem valamit abból, hogy mire számíthatok a géppel kapcsolatban. A prémium érzés durván rám rúgta az ajtót!

narwal-freo-x-plus-25.jpg

Mielőtt a gépet kivettem volna a zacsiból megnéztem a tartozékokat, és itt találtam néhány furcsaságot! Például az oldalkeféket, amik nem a megszokott csillag alakú sörtéket hordozták, olyan, mintha a csillag egyik ága véletlenül lemaradt volna. De nem, ez direkt ilyen, nem három, hanem csak két sörte áll ki a kefékből.

A MOP-ok is megleptek. Vagyis nem maga a MOP, mert az olyan, mint egy MOP, legalábbis formára. De minőségre minimum Xiaomi, ha nem jobb. A szövet MOP-on az a kis lila címke, hát tök aranyos, mintha valami gatya, vagy pulcsi vagy akármi lenne. Oké, tudom, semmi szerepe, de ez is olyan pici plusz, amitől a magamfajta tesztelőnek megjön a kedve a munkához.

narwal-freo-x-plus-16.jpg

Ami viszont nagyon meglepett, hogy a dobozban (szintén külön nylon zacsiban) találtam két szűrőt, amin újabb zacsik voltak. Először próbáltam ezt az újabb zacsit leszedni, de rájöttem, hogy rá van ragasztva a szűrőre. Tanácstalanul forgattam, azután félre tettem, később majd kiderítem mi ez.

Igen ám, de a kezembe akadt egy kis papírka, ami azt mutatta, hogy a szűrőt a zacsival a porszívóba kell tenni.

Na ekkor előkaptam a porszívót, levettem a tetejét, és csodálkozva néztem, mert ahova a szűrős zacskót kellett volna tenni egy műanyag portartály volt. azután leesett a tantusz!

narwal-freo-x-plus-18.jpg

Amikor megkaptam a gép leírását találtam benne egy képet, ami azt mutatta, hogy 7 hétig, vagyis 49 napig nem kell a gép portartályának ürítésével foglalkozni. Megnéztem a portartály méretét, és azt olvastam egy liter. Rá is legyintettem, hogy hagyjanak már lógva az ilyen bulshitt szövegekkel. Egy átlag robotban a portartály még a fél litert sem éri el, hogy a fenébe férne el egy literes tartály? Nos így. Nem a műanyag tartályra gondoltak, hanem a zsákos, cserélhetőre.

De ez még mindig nem magyarázza a 49 naponkénti ürítést!

A helyzet az, hogy a gyártó szerint nem csak nagy a porzsák, hanem az is extra, hogy a nagy szívóerő miatt a gép a szokásosnak a duplájára tudja a port egyebeket tömöríteni a zsákban. Mondjuk akárhogy számolok ez még mindig nem lesz 49 nap, hiszen egy átlag gépnél nagyon jó esetben, ha nincs kutya, tiszta a lakás, akkor is 3 naponta illik a tartályt üríteni. Ha dupla akkora a tartály, akkor ez 6 nap. Ha duplán tömörít, akkor is „csak” 12 nap.

narwal-freo-x-plus-23.jpg

Az önürítős dokkolóval szerelt gépeknél megoldható a havi porzsák csere/ürítés, de cserébe ezek a gépek nem olcsók, hiszen lényegében egy második porszívót is vennünk kell, ami a dokkolóba van építve. De ez nem nagy áldozat (ha a pénztárcánk is bírja), mert a naponta- kétnaponta ürítgetős robotokat nem annyira szeretjük.

De a 12 naponta egyszeri portartály ürítéssel szerintem mindenki kiegyezik, ráadásul nem kell önürítős dokkoló sem, vagyis olcsóbb jóval ez a megoldás. Tényleg zseni, miért nem jutott eszébe ez eddig senkinek?

Végül még egy apróság a portartállyal kapcsolatban, ami annyira nem is apróság. Valakinek végre eszébe jutott, hogy a tartályt egyszerűen ki lehessen üríteni. Megcsinálták olyanra, mint az állóporszívóknál, egy gombnyomással kinyílik a tartály alja és kipottyan a szemét a kukába. Ez megint bazi nagy pirospontot ér a szememben.

narwal-freo-x-plus-26.jpg

Oké, nézzük a gépet!

Kérem, a minőséggel itt senkinek nem lesz baja. A műanyagok, az összeszerelés, a mágnesekkel helyére cuppanó fedél, a tartályok, minden nagyon frankó. A kerekek a szokásos küszöbmászók, a forma a szokásos LIDAR-os, vagyis a gép tetején egy lövegtorony, benne a forgó lézer szenzor, ami feltérképezi a lakásunkat.

Eddig parádés minden, de tényleg. Ha prémiumot akartak adni, akkor alá kell írnom, sikerült!


 

Oké, lássuk mit tud papíron a gép!

Kezdjük a szívóerővel, ami 7800 Pa. ÉS ez a Narwal gyengébbik gépe! Csak hogy legyen kontextus, tudjátok hova tenni ezt az értéket. A roborock S8 200 ezer forintért (ez nem a magyarországi ár) 6000 Pa, roborock Q8 160 ezer forintért 5500 Pa. Ezek az új sorozatú roborock (Xiaomi) porszívók. Szóval a 7800 PA szívóerő valami egészen parádés érték!

narwal-freo-x-plus-1.jpg

A MOP sem rossz. Eleve elég nagy a víztartály (280 milliliter), a víz adagolása szivattyúval történik. Ez olyan szempontból rossz, hogy illik csapvíz helyett ioncseréltet használni, olyan szempontból meg jó, hogy ki tudja kapcsolni a gép a felmosást, ha úgy alakul, illetve a vízadagolás mértéke is változtatható.

Az már csak hab a tortán, hogy a gép képes a MOP-ot takarítás után csírátlanítani és megszárítani, vagyis nem fog bebüdösödni.

Ha már MOP, akkor ne felejtsem el, hogy a MOP 6 newton erővel nyomódik a padlónak a felmosás közben, sőt, a MOP-ot a gép fel is tudja emelni, ha pl. szőnyegen dolgozik. Ráadás, a MOP emelése nem a megszokott6- hanem 9 milliméteres. Ezek olyan képességek, amiket a csúcs Xiaomi porszívóknál találhatunk meg, vagy ott sem.

narwal-freo-x-plus-15.jpg

A gyártó kiemeli, hogy a gépben lévő hengerkefe ZÉRÓ GUBANCOLÁSÚ LEBEGŐ KEFE. Ennek első felét értem, nem tekeredik fel rá mindenféle hajszál meg kutyaszőr meg egyebek. A második fele érdekesebb, mert ezek szerint a kefe konkrétan nem ér le a padlóra, úgy gyűjti össze a koszt. Érdekes! Azt mondja a gyártó, hogy neki erről TUV SGS tanúsítványa is van, ha tényleg, akkor megint egy olyan képesség, ami előtt megemelem a képzeletbeli kalapomat!

narwal-freo-x-plus-6.jpg

Nagyon lényeges a szenzorok kérdése. A porszívók általában háromféle szenzort használnak. Van egy ütközésérzékelő elől, vannak infra szenzorok oldalt és alul, és van a lézeres érzékelő vagy a gép elején, vagy a gép tetején. Ez a megszokott kiépítés.

narwal-freo-x-plus-9.jpg

Ehhez képest a Narwal Freo X Plus alján van egy ultrahangos szenzor (ha jól azonosítottam be), ugyancsak alul vannak infra szenzorok, a gép elején van egy lézer, a gép oldalán van egy lézer és a gép tetején van egy harmadik lézer. Lézer özön. A legtöbb, amit eddig láttam az két lézer volt, egy akadályfelismerésre a gép elején, egy térképezésre a gép tetején. Oldalt meg infra.

Ehhez képest, a Narwal Freo X Plus három lézerrel dolgozik!

MI van még? A zajszint maximum 58 dB, az akkumulátor egy töltéssel 210 percig működteti a gépet (ez sacc/kb. kicsivel 200 nm feletti működést jelenthet). A gép okosotthon rendszer része is lehet, amennyiben Alexa, Siri vagy Google Home rendszereket használsz. Ezeknél természetesen a hangutasítás is játszik.

narwal-freo-x-plus-10.jpg

Oké, nagyjából ennyi, lépjünk tovább!


 

Szoftver

Elsőre megijesztett, de kiderült, hogy a porszívón még valami béta állapotú firmware volt. Huhh, már azt hittem itt a vége a tesztnek, de szerencsére nem.

A szoftver magyarul nem tud, van angol, német, lengyel meg mittomén még milyen nyelvek. Mondjuk nem kell diploma a használathoz, legalábbis, ha az alap dolgokat akarjuk használni. Első indítás után feltérképezi a gép a lakást. Írja is, hogy nyissuk ki az ajtókat, stb. A beállításoknál érdemes megadni olyanokat, hogy a 2 centinél nem kisebb lépcsőkkel ne foglalkozzon, az ne vegye lépcsőnek, haladjon tovább. Ez funkció mondjuk indokolja is az ultrahangos érzékelőt a gép alján.

narwal_freo_x_plus_scrsht_1.jpg narwal_freo_x_plus_scrsht_2.jpg narwal_freo_x_plus_scrsht_3.jpg

Ha nem haragszotok az átlag dolgokra nem térek ki, nyilván itt is van virtuális fal, meg lépcsőn leesés elleni védelem meg szektor takarítás meg hasonlók. Van No-Go zóna is, ahova nem mehet a gép. Viszont vannak ezeknél jóval érdekesebb dolgok is.

Például az elkészült térképen láthatjuk hol vannak szőnyegek, megadhatjuk azt, hogy az egyes helyiségeknek milyen a padlója (pl. keményfa). Ha már prémium, akkor természetesen nem maradhat ki a térkép szerkesztése, szobák összeolvasztása vagy szétválasztása, a helyiségek elnevezése, de újabb extraként manuálisan bútorokat is adhatunk a térképhez.

narwal-freo-x-plus-19.jpg

Választhatunk a mono illetve színes térkép nézet között, sőt, rendelkezésünkre áll egy 3D térképnézet is. Ez is elég jó cucc! Van statisztika, ahol láthatjuk a megtisztított terület nagyságát és a takarítással töltött időt, valamint azt, hogy hány feladatot hajtott végre a gép. Azonban ezek a képességek mind-mind eltörpülnek egy mellett, amit a gyártó Smart módnak nevezett el.

Ha a beállítások között bekapcsolod a Smart módot, és a fülek bal felső részén megjelenő 3 pontra kattintasz, akkor megjelenik egy ablak, aminek a tetején találsz egy FREO Advice kapcsolót. Ha ezt bekapcsolod, akkor a kiválasztható takarítási módok (porszívótás, felmosás, porszívózás és felmosás, stb.) füleken megjelenik egy FREO felirat. Ez a FREO mód pedig egy teljesen automatikus takarítási módot takar.

narwal_freo_x_plus_scrsht_1.jpg narwal_freo_x_plus_scrsht_2.jpg narwal_freo_x_plus_scrsht_3.jpg

A gép szinte mindent magától csinál, eldönti milyen erősséggel szívjon, mennyi vizet és hol használjon a felmosáshoz, szóval lényegében mindent kitalál helyettünk. Azért csak lényegében, mert a takarítás megkezdése előtt 1-2 dolgot megkérdez tőlünk, például azt, hogy a szőnyeget kikerülje vagy kitakarítsa, hogy a szőnyeg szálhossza több vagy kevesebb, mint 7 milliméter, meg azt is, hogy van e háziállat a lakásban. Ezeket csak egyszer kell megadni, ettől kezdve a megadott értékek alapján állítja be a takarítás módját a gép.

Ha nem ezt a FREO módot nem használod, akkor Te állíthatod az értékeket. Kiválaszthatod, hogy a gép 1 vagy 2 alkalommal menjen végig a lakáson, választhatsz 4 szívási erősség között, kiválaszhatod, hogy a felmosás egy vagy két alkalommal történjen meg a takarítás alatt, választhatsz 3 vízmennyiség között, végül pedig választhatsz egy hagyományos és egy intenzívebb takarítás között. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a gép az oda-vissza haladáskor hányszor tegye meg az utat, a standard a normál takarítási útvonal, az erős megduplázza az oda-vissza utak számát.

narwal_freo_x_plus_scrsht_1.jpg narwal_freo_x_plus_scrsht_2.jpg narwal_freo_x_plus_scrsht_3.jpg

Azt hiszem egyetérthetünk abban, hogy az eddigiek alapján ez a gép tényleg prémium kategóriát képvisel. Mind az anyagválasztás, a dizájn, mind a tudás terén bőven felveszi a versenyt a roborock gépeivel, sőt több területen még le is hagyja azokat.

Már csak két dolog maradt. Az egyik, hogy miképp teljesít a valós életben a Narwal, a másik, hogy mindezért a teljesítményért mennyit kell fizetnünk!


 

Tapasztalatok

Ez a fejezet les szerintem a legrövidebb, mert az a nagy helyzet, hogy a gépnek csak a szoftveres képességek terén van mit javulnia.

Mi az, ami jó?

A szívóerő/hang egészen meglepő. Mármint az, hogy a szívóerőhöz képest nem hangos. Nem mondom, hogy maximum fordulaton halk, de nem erre számítottam. A hang, ami kijön belőle egy egyenletes levegő hang, nincs bántó mindenféle percegés meg zörgés, szóval nem különösebben zavaró.

narwal-freo-x-plus-4.jpg

A porszívózás hibátlan. Készítettem egy tesztpályát, kakaó, rizs, liszt és egy kis levesgyöngy, ami azért elég nagy golyó, szóval voltak kétségeim, hogy ezek is a tartályba kerülnek.

Nos, az eredmény az lett, hogy porszívózás után 5, azaz öt szem rizst találtam a padlón. A kakaó nyomtalanul eltűnt, a liszt nyomtalanul eltűnt, a golyók pedig mind, egytől egyig bent figyeltek a tartályban. Mondhatjuk, hogy ez olyan 99 százalékos hatékonyság. Azt azért hozzáteszem, hogy a golyók miatt a szívóerőt maximumra emeltem, de a képességekből ez nem von le semmit.

narwal-freo-x-plus-2.jpg

Jó tehát a takarítás, de jó a szoftver is. Meg merem kockáztatni, hogy minőségre az utóbbi éveket tekintve (legalábbis a nálam járt gépek esetén) ez áll legközelebb a Xiaomihoz. Méretezhető, jól szerkeszthető térképek, könnyen behúzhatók a vonalak, ha el akarok választani helyiségeket (ez a Viomi-nál volt egészen vacak). Talán a porszívózási útvonal jelzése kevésbé pontos, illetve pixelesebbek a szobák falai kicsivel, de ezek nem jelentős különbségek. Egy dolgot nem találtam a joystick módot, de ezt még a büdös életben nem használtam egyetlen gépnél sem, szóval, ha ez a legnagyobb hiányosság, azzal bőven kibékülök.

narwal-freo-x-plus-17.jpg

A felmosás nekem bejött. Nem, a jól leszáradt szörp foltokat ez sem szedi fel, de szép egyenletesen vizezi a padlót, nem húz ronda csíkokat. Az mindenképpen látható, hogy nem egy sima MOP van a gép alján, amit csak vonszol magával a masina, az, hogy folyamatosan a padlóra szorítja munka közben érezhető. Szóval a feltörlés is rendben van. Eddig tehát minden oké, a takarítás kitűnő, a MOP jól működik, a szívóerő király.

Mivel van a baj?

Nos elsőként az akadályfelismeréssel. A lakás térképezése gyors és pontos, de az akadályok felismerése már közel sem tökéletes. Nagyjából azt a szintet hozta, mint a nálam járt újabb roborock (Xiaomi) porszívók. Kiábrándító. Csak előre (illetve az oldalsó oldalra) lát az első, akadályfelismerő lézer, a gép elé közvetlenül nem. Ha olyan tárgy kerül elé, ami a lézer ablakáig nem ér fel, akkor nem látja, tologatja csak a lakásban.

narwal-freo-x-plus-5.jpg

A vezetékek abszolút nem jelentenek gondot a porszívónak, mert egyszerűen hidegen hagyja, hogy ott egy vezeték, egy telefon töltőkábel vagy bármi más a padlón. Rámegy, betekeri, rángatja.

De, mint írtam ezek semmivel sem rosszabb tapasztalatok, mint amit például a roborock Q8 Max+ esetén szereztem, vagyis az akadálykerülés és felismerés terén annál sem dobtam egy hátast, sőt, meglehetősen csalódott voltam.

narwal-freo-x-plus-20.jpg

Ami viszont itt volt, a roborock esetén meg nem, hogy a gép képes végtelen ciklusba keveredni. Na jó, nem teljesen végtelenbe, de az biztos, hogy többször előfordult, hogy percekig csak annyit csinált, hogy elfordult jobbra 110 fokot, aztán balra 110 fokot, aztán újra jobbra, újra balra. A vége az esetek többségében az volt, hogy úgy tűnt megijedt saját teszetoszaságától, ugrott egyet, és nagy sebességgel arrébb ment fél métert, ahonnan aztán hiba nélkül folytatta a takarítást.

narwal-freo-x-plus-21.jpg

Ez egyértelműen szoftveres problémának tűnik. Az első szoftver verzióval gondok voltak még a fotós állványom lábának kikerülésével is, a frissítés után meg mintha egy másik gépet kaptam volna. Ezzel csak azt akarom mondani, ha a gyártó a prémium érzést tartani akarja, akkor jó eséllyel lesz még frissítés, lesz még finomítás a szoftverben, és ezek az anomáliák is megszűnnek, ahogy a lábkerülés hibája is eltűnt.

Azt azért fontosnak tartom megjegyezni, hogy a probléma maximum azzal jár, hogy a takarítás pár perccel tovább fog tartani, szóval semmiképp nem mondanám kardinális hibának.


 

Összegzés

A Narwal Freo X Plus tulajdonképpen nem okozott csalódást. Azért nem, mert egy viszonylag friss gyártó gépe, akinek már az első adag masinája is bőven ellenfél lehet a Xiaomi számára. Ha a papírformát nézzük, akkor nagyon sok dologban már veri a neves konkurenst most is, hogy mást ne mondjak, nagyobb a szívóerő. Egy csomó képességben azonos szinten van a Xiaomi S8 sorozatával, és ez az akadályelkerülés meg felismerés is pariban van a Xiaomival. Sajnos.

narwal-freo-x-plus-24.jpg

Ez nekem azért fáj, mert pont az autonomia az, ami ettől sérül. A Narwal Freo X Plus esetén, de a roborock S8 esetén sem tehetem meg, hogy úgy indítom el a takarítást, hogy előtte nem szedem össze a zoknikat, nem szedem össze a kábeleket meg a gyerekek LEGO-ját és még sorolhatnám. Vagyis pont a kényelem az, ami csorbát szenved.

narwal-freo-x-plus-3.jpg

Ezzel együtt, jelenleg nem igazán tudom, hogy miért ne ezt a gépet vegyem meg, ha közte és mondjuk roborock S8 között van egy elég jelentős árkülönbség. Mindez ráadásul úgy, hogy az S8 nem képes 10-12 napig működni úgy, hogy nem takarítom ki a portartályt.

Szóval azt mondom, hogy kevés probléma, kevés hiba, és rengeteg nagyon jó képesség ötvöződik jelenleg a Narwal Freo X Plus-ban, ha pedig tovább finomítják a szoftvert, akkor a hibákból semmi nem marad.

Én azt hiszem erre most befizetnék, még úgy is, hogy eközben őrült nagy Xiaomi fan vagyok.

narwal-freo-x-plus-11.jpg

A cikk végére az ár, vagyis mennyi az annyi? Ha megrendeled, akkor a szállítás lengyel raktárból történik majd, a FXPLUX kuponkóddal a gép 131 700 forintba kerül. Ajándékba hozzád csapnak még 6 porzsákot is, ami ugye minimum (6 x 12 nap) 2 havi adag. Persze, ha elfogy és nem akarsz erre költeni, akkor használhatod a hagyományost portartályt is a porszívóban!

Ha valamiért úgy döntenél, hogy a brutális Narwal Freo X Ultra amire szükséged van, akkor a FXULTA kuponkóddal 360 ezer forintért azt is megveheted. A dokkolójában nem csak porzsákot, hanem víztartályokat is találsz, szóval az egy igaz (fel)mosó-masa.

A cikkben szereplő gépet itt találod:

Narwal Freo X Plus robotporszívó - kuponkód: FXPLUX

 

A drágább rendes felmosó funkcióval rendelkező gép itt lesz:

 

Narwal Freo X Ultra robotporszívó - kuponkód: FXULTA

.

.

.

..

 

.

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr1818370845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása