Egyszerűen nagyszerű – olcsó akkumulátoros porszívót teszteltünk

Tíz perc és megérkeznek a vendégek, de nem aggódsz a por miatt, csak leakasztod a falról az új porszívódat.

alfawise-ar182bldc-21.jpg


 

Bevezető

Bár ezeket a szerkezeteket akkumulátoros porszívóknak hívják én inkább úgy gondolok rájuk, mint elektromos seprűkre. Az első hasonlót, ami tesztre érkezett megtartottam, még pisztolyt sem tartott a kedvesem a halántékomhoz hogy így tegyek. Igaz, nem volt kétségem, ha visszacsomagolom, előkerült volna a hatlövetű. Szóval, tisztelt bíróság, a saját döntésem volt, mást e tárgyban nem mondhatok!

Alfawise AR182BLDC 13

A lényeg, hogy ezekre a szerkezetekre nehezen tudok porszívóként tekinteni, pedig gyakorlatilag azok, hiszen szívják a port. Ennek ellenére azt gondolom sosem lesznek egyenértékűek egy igazi porszívóval, viszont van azokkal szemben egy rakat előnyük, olyanok, ami miatt nálunk is ott maradt egy a falra akasztva. És bár nem mondhatnám, hogy otthon én vigyázok a tisztaságra, amióta megvan bizony előfordul, hogy egy könnyed mozdulattal leakasztom és kb. 2 pillanat alatt összeszedem a konyhában a morzsát, meg a kölkök vacsoráztatása után a földre került mindent, amit előtte a kezükbe adtunk.

Ebben a cikkben egy új Alfawise porszívót mutatok be nektek, amit már gyakorlott felhasználóként csomagoltam ki.


 

Csomagolás, tartozékok

Alfawise AR182BLDC 1

Ígérem nem írom le minden bekezdés elején a típusát, de azért legalább egyszer a cikk elején, egyszer pedig a végén illik. Szóval az Alfawise AR182BLDC nevű porszívó egy hosszúkás fehér kartonban érkezik hozzánk. Két oldalon a gép sematikus képe és néhány fontosnak tartott információ, mint a két sebességfokozat és az antiallergén szűrő. Szerintem lapozhatunk.

A fedelet kinyitva a felső polcon egy hosszú cső, egy résszívó, egy fali akasztó, és nagy meglepetésemre egy akkumulátor fogad. De miért van ez külön?

Alfawise AR182BLDC Powerful Rechargeable Cordless Handheld Vacuum Cleaner with Brushless Motor 18Kpa Sunction- White

A tálcát kiemelve végre megtaláljuk a porszívót és a többi tartozékot, ami miatt végül is igazán érdekes lesz ez a gépezet. Van itt nagy szívófej egy plusz hengerkefével, van egy kisebb fej, amiben a kefe inkább sörtének mondható és van egy még kisebb fej, ami jééé, pont úgy néz ki, mint amit 30 évvel ezelőtt a Rakéta porszívókhoz adtak, csak amíg az fél kilót nyomott és fémből volt, ez könnyű és műanyag.

Itt az idő, pakoljunk ki, és nézzük, hogy néz ki az új szerzemény!


 

Külső

A leglényegesebb, hogy itt minden fehér, van pici piros beütés, illetve a porszívó csöve világos fémszínű. De az összhatás mégis fehér. Tudjátok, olyan tiszta érzés. Persze nem tudom meddig marad ilyen, lévén ez is csak porszívó, de most, kicsomagolás után kimondottan jól néz ki. A műanyagok a gépen és a tartozékokon is kicsit merevnek tűnnek, de lehet, hogy csak a szín és a fényes felület teszi. Fogásra, vastagságra minden rendben van, a cső, a tartozékok, a csatlakozók bizalomgerjesztők, szerencsére sehol nem érződik a kínai gagyi. Mondjuk a porszívó ára sem az alja, így el is várható, hogy minőségben sehol ne maradjon le egy itthon ismertebb márka hasonló masinájától.

Alfawise AR182BLDC 3

Maga a gépezet a hasonló megoldások között megszokott méretű, vagy talán egy picivel nagyobb. Ez köszönhető annak, hogy a portartály kapacitása is az átlag fölött van, a gyártó szerint elegendő egy 180 négyzetméteres lakás kitakarításához. Én ezzel azért óvatosabb lennék, láttam már olyan hatvanast, amihez tuti kevés lett volna.

Alfawise AR182BLDC 4

Nagyon furcsa, hogy az akkumulátor külön érkezik. Nem rossz a dolog, sőt, ha később lehet majd venni csereakkut, akkor kimondottan szerethető tulajdonság lesz, mert azért gyanítható, hogy nem a motor, nem is a burkolat lesz az első, ami megadja magát, hanem az akkumulátor.

A tartozékok minősége is meggyőző. A mellékelt fejek közül kettőben is van motor, ami a kefét forgatja, sőt, a nagyobbik fejhez kapunk egy második kefét is. A gyárilag benne lévő keménypadlóra, a második szőnyegre használható.

Alfawise AR182BLDC 5

Összességében egyelőre nem okozott csalódást semmi, így nekiállhatunk az összeszerelésnek!


 

Összeszerelés

Alfawise AR182BLDC 16

A napokban néztem meg a John Wick saga legújabb felvonását és a porszívó összeszerelése közben egy kicsit magamat is John Wicknek érezhettem. Persze nem a bérgyilkos, inkább a konyhatündér fajtának, de ahogy pattintgattam össze a tartozékokat, kattintottam a helyére a puska – akarom mondani a porszívó- csövét, aztán ahogy a végén bekattant a tár – pontosabban az akkumulátor- a helyére, na, hát egy kicsit akcióhősnek érezhettem magam. Büszkén pillantottam a tükörbe kezemben a fegyverrel, de csak egy porszívót szorongató aputest nézett vissza rám. Annyi baj legyen!

Alfawise AR182BLDC 6

Szóval, visszakanyarodva az Alfawise porszívójához az összeszerelés tényleg könnyű, nem is lehet összekeverni mit hova kell tenni. Minden tartozék könnyen pattan be és könnyen ki is pattintható, a rögzítő fülek jól tartanak.

Alfawise AR182BLDC 7

A portartály egyben, a markolat felöli oldalon lévő piros gomb megnyomásával kiszedhető. Felül, könnyen hozzáférhető helyen megtaláljuk rajta a mosható szűrőt, az alsó részén pedig a kuka felett kipattintható, lehajtható fedelet. A felszívott szemét eltávolítása pofon egyszerű, és nagyon nehéz elrontani a dolgot.

Alfawise AR182BLDC 8

A tartozékok szerelésével kapcsolatban sok mesélni való nincs. A nagy fejben, ahogy azt már írtam cserélhető a kefe. Mint mindenhol a gépen, úgy itt is piros színű az a rész, amit ki kell szedni ahhoz, hogy a kefét cserélni tudjuk. Ez is csak egy mozdulat.

Bár azt gondolom, túl sokszor nem kell a gépet összeszerelni, végül az egész művelet nem több, mint öt perc. A tartozékok csereberéje is csak egy mozdulat, gyakorlásra nincs szükség, anélkül is gyorstüzelő leszel.

Alfawise AR182BLDC 9


 

Használat

Olvashattátok, hogy a porszívón két fokozat van, ezeket a gép felső végén lévő kapcsolóval lehet váltani. Az erősebb fokozatra szükség is van, mert bár a motor 250 wattos, az alsó sebességen nagyjából arra elég, hogy a legkisebb fejjel – tudjátok, amilyen a Rakéta porszívóhoz is volt- a pókhálót le tudjuk szedni vagy a morzsát az asztalról össze tudjuk szívni.

Alfawise AR182BLDC Powerful Rechargeable Cordless Handheld Vacuum Cleaner with Brushless Motor 18Kpa Sunction- White

Szerencsére ott van az erősebb fokozat, átkapcsolva megjön a tisztes szívóerő, ami már tényleg elég a porszívózáshoz is. Ilyenkor kicsit hangosabb is lesz, de a szénkefementes motor hangja még így is barátságos marad, nem túl hangos és a magassága sem sérti a fület. Ekkor sem olyan, mint egy nagy gép, amit húzogatunk magunk mögött, de azért a forgófejes kefével már tökéletesen használható. Itt jegyezném meg, hogy azért a forgó kefe tényleg nagyban javítja a teljesítményt, mert az Alfawise egységénél gyengébb gépeknél, amit a porszívó az erő híján nem tud felszívni, azt a forgókefe szépen „belapátolja” a fejbe. Ennél a szerkezetnél szerencsére az erőnek sem vagyunk híján, így a magasabb fokozaton akár forgókefe nélkül is elboldogulnánk, ha kéne. Persze nem kell, jó dolog ez a motoros porszívófej!

Alfawise AR182BLDC 10

Többször írtam már, hogy két kefe jár a nagy fejhez. Számomra kicsit feleslegesnek tűnik a kemény padlóra való, legalábbis takarítás szempontjából. Talán annyi előnye van, hogy a parkettát, hajópadlót egész szépen kifényesíti.

Ami viszont még felettébb érdekes, hogy erre a nagyobb szívófejre "fényszórót" is szereltek. Az elülső részen négy erős LED világít, ami fényt visz az egyébként sötét helyekre is, mint például az ágy alja, így látjuk, hogy tényleg sikerült-e rendesen összeporszívóznunk.

Az Alfawise porszívójának egyik nagy előnye a kárpittisztító tartozék. Ez a kisebbik motoros fej, amit érdemes közvetlenül a gépre csatlakoztatva használni. Ebben viszonylag ritkásan van a sörte. Kipróbáltam, azt persze, hogy mennyi atkát szedett össze nem tudtam ellenőrizni. Az biztos, hogy a gép szűrőrendszere alkalmas az atkák elkapására is, lévén 0,3 mikrométeres szennyeződésig mindent kiszűr a levegőből. Emiatt hirdetik úgy, hogy antiallergén a cucc, mert ami a csövön bemegy pollen, atka vagy bármi, az biztos nem jön ki, kifelé elméletileg már csak a tiszta levegővel találkozhatunk.

Alfawise AR182BLDC 11

Magáról a porszívózásról túl sokat nem tudok írni. Ahogy a bevezetőben jeleztem, ez, és a hozzá hasonló gépek inkább tekinthetők elektromos söprűnek, mint porszívónak. Ahogy mondani szokták, ott jó vele takarítani, ahol a papok táncolnak, vagyis nagytakarításhoz kevés, de arra, hogy végig szaladjunk vele a lakáson tökéletes. Sokkal jobb, mint a söprű-lapát kombó, amivel csak kergetjük a koszt meg a porcicákat. Ráadásul, mivel könnyű, tök jó arra, hogy a pókhálókat leszedjük, de még arra is, hogy a polcokat, könyveket portalanítsuk.


 

Összegzés

Alfawise AR182BLDC 18

Azt hiszem a lényeg már olvasható volt az előbbiekben. Az Alfawise AR182BLCD, ahogy az összes többi hasonló akkumulátoros gép bizonyos feladatokra kitűnő, másokra meg teljesen alkalmatlan, és most nem arra gondolok, hogy porszívózni lehet vele hurkát tölteni meg nem. Ha nagytakarítás kell, akkor felejtős a cucc, ám ha arra használjuk, amire való, vagyis, hogy például vacsi után gyorsan felszívjuk a konyhát, vagy ha vendégek jönnek öt perc alatt eltüntessük az utolsó porszemeket is tökéletes. Csendes, akár alvó gyerekek mellett is használható -legalábbis nálunk-, nem rohan ki tőle a világból a macska, a kutya nem lát ellenséget a porszívófejben - főleg ha felszívjuk, mint az alábbi képen. Erre mondják, hogy full barátságos.

Alfawise AR182BLDC Powerful Rechargeable Cordless Handheld Vacuum Cleaner with Brushless Motor 18Kpa Sunction- White

Nem szóltunk még a gép áráról, pedig ez talán az egyik legnagyobb vonzereje. Az erős motor és a sok tartozék ellenére olcsó, legalábbis most. Az olcsóság oka, hogy még tart a kedvenc áruházamban a nagy nyárközepi leárazás, így az eredeti 150 dolláros ár helyett 120 dollárért vehetjük meg. Sőt, jelenleg még ebből is kaphatunk 10 dollár kedvezményt, azzal pedig 110 dollárért vagyis 32 ezer forintért tehetjük kosárba, és ebben az árban benne van már a vámmentes Priority Line szállítás költsége is!

Alfawise AR182BLDC 20

A mínusz 10 dollár kedvezmény kuponnal vehető igénybe, a kupont pedig így tudod megszerezni:

½. Ha még nem vásároltál ebben az áruházban, akkor előbb regisztrálj!

  1. Megnyitod a termék oldalát, a porszívó ára alatti $10 OFF over $88 kuponra kattintasz
  2. Ha be vagy jelentkezve az áruházba, akkor a porszívót a kosárba téve, a kosár kupon mezőjében ott lesz a kuponkód és az áruház levonja a 10 dollárt

Szóval a lényeg. Azoknak ajánlom ezt a gépet, akik értékelni fogják benne a könnyű használatot és a rendkívüli praktikusságát. Azoknak, akik fontosnak érzik az atkák elleni küzdelmet, és azoknak, akiknél van allergiás a családban. Ha magadat ebbe a körbe tartozónak érzed, akkor a vásárláshoz ide kattinthatsz:

Alfawise AR182BLCD akkumulátoros porszívó rengeteg tartozékkal

 


Előnyök:

+ Olcsó

+ Erős, szénkefementes motor

+ Csendes

+ Az átlagnál sokkal több tartozék

+ Cserélhető akkumulátor

+ Jó légszűrő, allergiásoknak ajánlott

Hátrányok:

- A falitartó nem töltőállomás

- Forrás: HOC.hu

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr4914893032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása