Pont ilyen egy szinte kifogástalan félprofi futópad – GeeMax S1 teszt

16 kilométeres sebesség, rengeteg extra és alacsony ár.

geemax-s1-teszt-cover.jpg


Nézd meg a futópadot működés közben videós tesztünkben:

 


 

Bevezető

 

Alig egy hónapja jelent meg a tesztem a saját Geemax futópadomról, és már itt a folytatás. Valószínűleg tetszett a gyártónak a művem, mert nem sokkal a megjelenés után kaptam egy levelet, amiben megkérdezték, hogy szeretném-e kipróbálni a legújabb fejlesztésüket, a most debütáló S1-et.

Ez a futópad annyira új, hogy még a gyártó oldalára sem került fel, szóval mondhatjuk, hogy ez a cikk egy premier is egyben.

Talán mondanom sem kell, hogy kaptam az alkalmon, mert az általam használt C2 nagyon bejött. Szóval mi baj történhet, ha kipróbálok egy még jobbat? A Geemax S1 megérkezett kicsomagoltam, most már túl vagyok az első félmaratonnyi távon, szóval úgy döntöttem ideje leírni a tapasztalataimat, ezt olvashatjátok most!


 

Kicsomagolás, tartozékok

 

Semmi meglepetés, egy bazi nagy lapos kartondoboz, amit egy emelőhátfalas teherautóval hoztak. A sofőr lebékázta a teherautóról a padot, betolta a garázsba és ott hagyott vele. Gyanús volt, hogy a raklapról sem vette le, azt nem szokás a vevőnél hagyni. Az okot hamar megértettem, amikor meg akartam emelni. Hát ez nehéz…

geemax-s1-teszt-2.jpg

Szerencsére nem kellett a harmadikra felvinnem, de ha Te lakásban akarod majd használni és nincs lift, akkor jó, ha előre gondoskodsz segéderőről! Becipeltem, kibontottam.

A dobozban megfelelő mennyiségű nikecell fogadott, minden szépen bezacsizva, így hiába méretes a pad, hiába nagy a tömege, karcolás sem esett rajta. Mielőtt neki láttam a kihajtogatásnak elővettem a leírást, nem szerettem volna semmit elrontani.

geemax-s1-teszt-1.jpg

Szerencsére azért nem egy atomreaktor ez sem, nem kell még diploma sem az összeszereléshez, mert úgy van megtervezve, hogy könnyen összecsukható, elrakható legyen, ha nem használjuk. Márpedig az elrakásra szükség is lehet, hacsak nem egy nagyobb kéglid van, vagy esetleg külön kondiszobába kerül. A pontos méretekről a következő fejezetben beszámolok!

geemax-s1-teszt-3.jpg

A pad mellett sok tartozék nincs. Két csavar, egy kulcs, amin van csavarhúzó is, szilikonolaj, egy kézikönyv és a Geemax C2-től már megismert piros csipesz a madzaggal. Az rögtön feltűnt, hogy a madzag túlsó felén itt nem egy mágneses valami fityeg, hanem egy nagyobb műanyag, amin két fém érintkező van.

geemax-s1-teszt-4.jpg


 

Papírforma

 

Mielőtt a szerelésre, a szoftverre és a tapasztalatokra kanyarodnék a specifikációt is olvasható formába kell öntenem. Persze csak röviden, mert vannak lényegesebb dolgok is!

geemax-s1-teszt-32.jpg

Szóval, ahogy már írtam a futópad súlyos darab, 53 kilogrammot nyom. Nagy a futófelület is, 1220 x 450 milliméteres. Persze ehhez hozzájön még a motort  takaró rész és az oldalsó sávok is a futófelület mellett, ezekkel pedig a pad még kb. 35 centivel hosszabb és nagyjából 16 centivel szélesebb, mint maga a szőnyeg, amin futunk.

geemax-s1-teszt-27.jpg

Bár a használható sebességek 0-16 Km/óra között vannak, ezt a padot mégsem mondják 2-az-1-ben megoldásnak, mert használat közben nem lehet felső keretet lehajtani, mint a Geemax C2 esetén. Ezzel együtt természetesen gyaloglópad üzemmód is van, de erről a tapasztalatoknál még írni fogok.

geemax-s1-teszt-33.jpg

Sokkal fontosabb, hogy nem kevesebb, mint 36 előre programozott futási edzésterv is van, ami kezdő haladó és profi csoportokra van osztva és csoportokon belül 12-12 terhelési görbét, vagyis edzésen belül lassabb vagy gyorsabb szakaszokat kapunk. Persze nem kell edzésfajtát választani, ha nem akarsz, elindíthatod, beállíthatod a futási sebességet és rajta! Mutatni fogja a távolságot és az elégetett kalóriát.

geemax-s1-teszt-21.jpg

A gyártó fontosnak tartja kiemelni, hogy a szőnyeg, amin futunk 5 réteget tartalmaz, ezek teszik a futást kényelmessé, elnyeli a felesleges rezgéseket, stb. Emellett a szőnyeget tartó mechanika is külön rezgéscsillapítást kapott, vagyis futás közben egész jól eltűnik a rázkódás. Azért nem teljesen sajnos, de ennek hátrányáról is a tapasztalatoknál írok majd.

geemax-s1-teszt-24.jpg

Amiről nem írtam még a pulzusmérés, és ami érdekesebb a BMI érték mérése, vagyis a testzsír százalékunk változását is figyelemmel tudjuk kísérni. Van a padban Bluetooth kapcsolat, de ez kell is, hogy lejjebb tárgyalt szoftvert használni tudjuk hozzá.

geemax-s1-teszt-29.jpg

 


 

Szerelés, beállítás

geemax-s1-teszt-6.jpg

Ahogy fent írtam a szerelés nem egy túl bonyolult dolog. A csomagolás lebontása után fel kell hajtanunk a felső keretet tartó lábakat. Ehhez ki kell lazítani a kétoldali rögzítőt. Ennek módja, hogy elfordítjuk és kicsit kihúzzuk. Ez sem bonyolult. Ezután felhajtjuk a lábakat, a rögzítőket újra betoljuk és elfordítjuk. Az első ütem kész.

geemax-s1-teszt-7.jpg

A második ütemben a lábon felül lévő keretet hatjuk a helyére, ezt két kis tekerentyűvel rögzítjük. Ez is egyszerű volt!

geemax-s1-teszt-18.jpg

A harmadik ütemben a kijelzőt fordítjuk a helyére, és ezzel minden a helyére került. Nincs más dolgunk, mint bedugni a konnektorba és bekapcsolni a főkapcsolót. Ha ez is kész még mindig ne állj rá, hanem vedd elő a kézikönyvet és lapozd át. Sok minden le van írva benne, sokat tud a Geemax S1, szóval érdemes átfutni a leírtakat, hogy minden képességet ki tudj használni!

geemax-s1-teszt-5.jpg

Szóval, ha a kész a szerelés, és átnyálaztad a leírást, akkor foglalkozhatsz a szoftverrel!


 

Szoftver

Elkövetem azt a szörnyűséget, hogy plagizálok, mentségemre szóljon, hogy saját magamtól fogok plagizálni, hiszen a futópadhoz használható szoftverről a Geemax C2 tesztemben már írtam. Az ott leírtakat fogom kis módosítással idemásolni, aktualizálva a dolgokat.

geemax-s1-teszt-30.jpg

A telefonodhoz tartozó shopból ingyen töltheted le a Kinomap nevű programot. Sajnos az ingyenesség csak átmeneti, az ismerkedési idő után havi 2000 forintba kerül a használata. Ennek meg van a maga oka, de erről is később.

Szóval, letöltöd a Kinomap szoftvert és kezdődhet a telepítés. Regisztrálnod kell, ez elkerülhetetlen, mert kapni fogsz egy online profilt, amit bárhonnan elérhetsz, és ami tárolja az edzéseid eredményeit. Sőt nem csak azt, hanem egyéb dolgokat is, de előbb lássuk mit kell beállítani!

Szóval, a Kinomap telepítése után ki kell választani, hogy milyen gépen akarjuk használni. Van itt futógép, ellipszis tréner, szobabicikli, és még vagy három egyéb dolog, amire nem is emlékeszem, de nem is fontos, nekünk a futópad kell.

geemax-s1-teszt-17.jpg

Ha kiválasztottuk, akkor meg kell adni a pad típusát. Ehhez keressük meg a AnyRun nevű eszközt. Itt két választási lehetőséged less, a felső gép, amin neked kell, erre kattints! Ezután a program körülnéz az elérhető Bluetooth eszközök között. HA a telefonodon be van kapcsolva a Bluetooth és a futópad is be van kapcsolva, akkor hamar megtalálja a szoftver, kattintasz és létrejön a kapcsolat.

Ha ezzel kész vagyunk, akkor beállíthatjuk a saját adatainkat, életkor, testsúly meg hasonlók. Amikor minden oké, akkor kezdődhet az edzés, és itt jön a program igazi lényege.

Az a helyzet ugyanis, hogy míg a legtöbb applikáció csak arra szolgál, hogy naplózni tudjuk az edzéseket, a Kinomap lehetőséget ad arra is, hogy különböző helyeken fussunk és akár versenyezzünk is másokkal. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a program az első alkalommal elérhetővé tesz néhány előre felvett futóútvonalat. Ezek mind gyönyörű helyen felvett videók, ahol a futásunk üteme szerint halad a „film”. Vagyis, ha lassabban futunk, akkor lassabban érünk az út végéra, ha gyorsabban futunk, akkor meg hamar végig érhetünk.

Ez most a legjobb otthoni futópad a pénzedért – Geemax C2 teszt 17 Ez most a legjobb otthoni futópad a pénzedért – Geemax C2 teszt 18 Ez most a legjobb otthoni futópad a pénzedért – Geemax C2 teszt 19

Ha teljesítjük a kihívásokat újabb és újabb útvonalak nyílnak meg előttünk. Futás közben nézhetjük, hogy merre futunk a telefonunkon is, de a program arra is lehetőséget ad, hogy egy nagy képernyős tévére vagy akár egy projektorra is kivetítsük a képet, így már tényleg olyan szinte, mintha különböző érdekes és/vagy csodás helyen futnánk.

Nos, hát ezért mondom azt, hogy ezzel a géppel már nem is olyan unalmas otthon futni!

Ahogy írtam van lehetőségünk arra is, hogy versenyezzünk. No nem úgy kell ezt érteni, hogy egyszerre indul sok ember, hanem úgy, hogy egyrészről látod, hogy hányadik vagy az időt tekintve, és úgy is, hogy ha mások is futnak az adott pályán, akkor írja a program, hogy a következő „versenyző” menyivel van előtted, így az is plusz motivációt ad, hogy leelőzd őt.

Ez most a legjobb otthoni futópad a pénzedért – Geemax C2 teszt 20 Ez most a legjobb otthoni futópad a pénzedért – Geemax C2 teszt 21 Ez most a legjobb otthoni futópad a pénzedért – Geemax C2 teszt 22

De akad itt olyan verseny is, ami x időnként indul. Ide benevezhetsz, a kijelzőn látod a verseny indulásáig hátralévő időt, aztán mindent bele, legyél első, ha tudsz!

Azt gondolod, hogy ez minden? Hát nem, a program lehetőséget ad különböző edzésekre is, amiket a Coaching pont alatt találsz. Van itt a boksz edzéstől a zsírégetésig minden, ami csak eszedbe juthat. De ezen kívül találhatsz még mások által rögzített útvonalakat, sőt multiplayer játékban is részt vehetsz különböző sportokban.

Ez most a legjobb otthoni futópad a pénzedért – Geemax C2 teszt 23 Ez most a legjobb otthoni futópad a pénzedért – Geemax C2 teszt 24 Ez most a legjobb otthoni futópad a pénzedért – Geemax C2 teszt 25

Na, és persze ezek mellett a szuper képességek mellett ott vannak a hagyományos dolgok is, vagyis a saját fejlődésedet is nyomon tudod követni.

Összegezve az eddigieket, valahol érthető, hogy ezért a programért havidíjat kérnek, hiszen a tartalom szinte napról napra bővül, és számomra (bár nem túl rég kezdtem a dolgot), egyelőre beláthatatlan a lehetőségek, edzések és egyebek sokasága, ami rendelkezésre áll.

Arról már nem is szólok, amit feljebb már írtam, hogy nagyságrendekkel szórakoztatóbb így az otthoni futás, mint a falat bámulva!


 

Tapasztalatok

 

Hol is kezdjem? Talán az lesz a legjobb, ha összehasonlítom a Geemax S1-et az általam használt C2-vel!

geemax-s1-teszt-12.jpg

Bár a C2 sem egy könnyű szerkezet (39 kilogramm), az S1-hez képest egy filigrán valami. Az S1 tömege ugyanis 54 kiló, ráadásul elég nagy is. A futófelület szélesség 45 centi (a C2-nél csak 40 centi), a hossza pedig 120 centi (a C2-nél csak 105 centi). Ehhez jön még hosszában a motort rejtő rész, ami további kb. 30 centimétert jelent, oldalirányban pedig a kétoldalt végig futó keret nagyjából kétszer 8 centi. Szóval a Geemax S1 nem egy apróság.

Persze nem óriásnak sem mondható, úgy tervezték, hogy lakásban is használható, elrakható legyen. Azonban, amíg a C2-t lazán betolom az ágy alá, az S1 már nem fér be. Emiatt tettek rá két kihajtható lábat. Ezt használva a rászerelt kerekekkel betolhatjuk a fal mellé és függőleges helyzetbe állíthatjuk. Így már jóval kevesebb helyet foglal.

geemax-s1-teszt-31.jpg

A plusz tömeg a C2-höz képest nem csak a méret miatt van, hanem azért is, mert érezhetően merevebb, masszívabb a szerkezet. Ez már csak abból is látszik, hogy a Geemax C2-vel ellentétben itt nincs középső láb, a specifikációban megadott 120 kilós testtömeget (futás közben) így is lazán elbírja a vázszerkezet.

geemax-s1-teszt-19.jpg

A külsőt tekintve azt mindenképpen merem állítani, hogy a Geemax S1 nagyon jól néz ki. A kevés, de hatásos fényesebb műanyag felületek, a nagy kijelző, a vastag keret és lábak bizalmat keltenek a szemlélőben. Szóval a külső véleményem szerint nagyon jól el lett találva, még ha egy futópaddal a dizájn tekintetében nagy csodát nem is lehet tenni.

geemax-s1-teszt-13.jpg

A tulajdonságok között a gyártó említi a dupla rezgéscsillapítást, mint extra képességet. Őszintén megmondom, nem tudom pontosan, hogy működik ez a lengéscsillapítás, de az biztos, hogy a 100 kilóm által okozott rezgést lazán elviseli a szerkezet.

De a rázkódás kapcsán egy kellemetlen tünetről azért be kell számolnom. Sajnos a gyártó nem tett semmilyen rázkódásvédelmet a tablet tartó nútjába, ahova a gépet beállítjuk. Ez azzal jár, hogy nagyobb futási sebességnél (legalábbis az én tömegemmel) elég sok rázkódás jut fel a kijelzőhöz és a tablet tartójához, amitől a táblagép hajlamos kicsit ugrálni, mozogni.

geemax-s1-teszt-9.jpg

Mivel a nútban nincs rezgéscsillapítás ez az ugrálás, rázkódás elég zavaró. Szerencsére nem egy kardinális hiba ez, ha enyém lenne a pad, akkor vágnék bele valami kis Polifoam csíkot vagy szivacs csíkot és meg is lenne oldva a probléma.

A teszt kapcsán meg kell vallanom, hogy nem próbáltam ki a 16 kilométeres futási sebességet. Régebben ez nem okozott volna problémát, de most a fogyókúrám elején járok még, és a jelenlegi formámban, és tömegemmel nem szeretném túlerőlteni az izmaimat, de főképp nem az ízületeimet. Szóval feltekertem 12 Km/órára, de nekem az elég is volt.

geemax-s1-teszt-11.jpg

Futni természetesen jó a Geemax S1-en. Méretes is, erős is, a rugózás miatt kicsit olyan, mintha rekortán borítású pályán futnánk, ami mondjuk nagyságrendekkel jobb, mint az aszfalt. Ezen az élményen még változtathat (remélem pozitív irányban) az új futócipőm, természetesen ez is Kínából érkezik, mert a régi Salomon cipőmön elengedett a ragasztás.

Ha valamibe bele akarok kötni a gépen az a kijelző. Igazából, mint kijelzőnek semmi értelme a hatalmas kihajtható platninak. Semmivel sincs több információ rajta, mint a jóval kisebb C2-nél. Azonban igazságtalan lennék, ha azt mondanám, hogy a dolog emiatt teljesen értelmetlen, ugyanis egyáltalán nem az, sőt!

geemax-s1-teszt-10.jpg

Az egyik nagyon jó képesség, hogy a tablettartóba nagyobb táblagépet is bele merek tenni, mert a kijelzőnek támasztva megáll, tuti nem fog leesni. A másik képesség viszont még ennél sokkal jobb, és ez az, ami erősen elgondolkoztatott.

Az a helyzet, hogy a C2-t használva felmerült bennem az ötlet, hogy érdemes lenne egy állítható magasságú asztalt beszereznem. A C2 ugyanis (ahogy amúgy az S1 is) nem csak futó, hanem gyaloglópad is egyben. Ha vennék hozzá egy állítható magasságú asztalt, arra rátehetném a notebookomat, és munka közben is lesétálhatnám a napi penzumnak kitűzött néhány ezer lépést. Ez egy jó ötlet lenne!

geemax-s1-teszt-8.jpg

A Geemax S1 esetén ugyanakkor nem kell asztalt venni! A kijelzőt hátra hajtva a 15 colos Xiaomi notebookom lazán elfér rajta, így a kijelző kvázi asztalnak használhatom, ezzel megspórolva egy motoros asztal árát. Ha azt számolom, hogy mennyibe került a C2, ehhez pedig hozzáadom egy asztal és egy asztallap árát, akkor meg is érkeztünk az S1-hez. Vagyis az alá, mert az S1 így olcsóbb, mint a futópad+asztal kombó.

Szóval azaz érdekes helyzet állt elő, hogy az S1 kijelzője tök feleslegesen lett akkora amekkora, legalábbis a kijelzett adatok alapján, azonban tablet vagy notebook tartóként egyszerűen tökéletes!

geemax-s1-teszt-15.jpg

Kinek ajánlom a Geemax S1-et? Egyértelműen azoknak, akiknek kell egy a belépő szintnél többet tudó futópad, de nem akarják a nyugdíjmegtakarításukat erre fordítani, vagy ha az nincs, akkor nem kell feltörni a gyerek perselymalacát. Szóval relatív alacsony az ára. Azért írom, hogy relatív, mert a hazai árakhoz képest kimondottan keveset kérnek érte, de azért a Geemax C2-nél jóval többe kerül.

Szóval az S1 már inkább egy félprofi szerkezetnek mondható, és nem csak a tudása, hanem a vázszerkezet, a lengéscsillapítás és a terhelhetőség miatt is. Ez egy olyan pad, amira napi rendszerességgel felállhatunk és kifuthatunk a világból, akár nagyobb testtömeg esetén is.

geemax-s1-teszt-28.jpg

De vissza kell kanyarodnunk a tudáshoz is, mert azért az is párját ritkítja. A drágább megoldásokhoz képest talán csak az automatikus dőlés változás nincs benne, de minden más igen.

Még a mobilos Kinomap szoftver nélkül is teljes értékűen használható a könnyen elérhető 36 féle futóprogrammal, amiknél különböző karakterisztikájú terhelési görbét kapunk, ráadásul a kezdő szinttől a haladóig, különböző maximális sebesség értékekkel.

geemax-s1-teszt-16.jpg

Mi az ami egyértelműen jobb, mint a C2-nél? Hát, elég sok dolog (pl. a vázszerkezet erőssége), de használat közben inkább a kezelőszervek elhelyezését említeném. A felső kereten, oldalt, a kezünknél vannak a gombok amikkel gyorsíthatunk, lassíthatunk, elindíthatjuk vagy leállíthatjuk a gépet. És itt van a pulzusmérés és a testzsír mérés szenzora is.

A C2-nél elég hülye helyre rakták a szenzort, ki kell kicsit tekerni a csuklónkat, hogy rendesen meg tudjuk fogni. Ez még csak hagyján, de ha futás közben a pulzust mérni akarjuk, akkor kimondottan nehézkes a szenzorokat fogni.

geemax-s1-teszt-20.jpg

Az S1 esetén ilyen gond nincs, futás közben akár a testzsírt is képes lennék mérni, mondjuk sok értelme nem lenne. Ha már itt tartunk, nem tudom, hogy a képességeknél elég hangsúlyosan írtam-e le, de a testzsír mérését, vagyis a BMI mérést mindenképpen az igazi extrák közé sorolom. Míg pulzusmérés elég sok padnál van, BMI-t nagyon kevés mér. Legalábbis ebben az árkategóriában.

geemax-s1-teszt-25.jpg

A Kinomap szoftverről már szóltam. Imádom, ezzel a programmal nem unalmas a futás. Valamelyik nap például „bejártam” a Dolomitok egyik túráját. Ezt az útvonalat már régebben kiszúrtam magamnak, nem túl megerőltető, de azért emberes túra a valóságban. Motorral már jártam arra többször, és gondoltam érdemes lenne végig gyalogolni. Nos most, ha csak virtuálisan is, de megtettem a Kinomap segítségével.

geemax-s1-teszt-26.jpg


 

Összegezzünk

 

Az S1 tehát már nem a belépőszint, hanem egy magasabb fokozat. Nagyobb, nehezebb, erősebb, és 16 kilométeres óránkénti sebességig tekerhetjük a futási sebességet rajta. A tudása lényegében hiánytalan, a hozzá használható szoftver bődületesen jó!

geemax-s1-teszt-17.jpg

Kisebb lakásba viszont csak akkor ajánlom, ha meg van a helye, ahol a fal mellé állítva tárolni tudod. Ugyanis a pad nem kicsi, egy panelben kerülgetni nem lehet túl szívderítő. Ha kicsi a helyed, és megelégszel a kisebb teljesítménnyel cserébe a könnyebb pakolhatóságért, akkor válaszd az előző cikkemben bemutatott C2-t.

Erről jut eszembe, hogy újfent megnéztem a futópad árakat, és csodálkozva láttam, hogy a Decathlonban egy motor nélküli, semmit nem tudó pad is 100 ezer forintba kerül. Ehhez képest az extra tudással felvértezett Geemax C2 128-130 ezer forintos ára egészen meglepő. Mármint meglepően alacsony. Szóval azt még mindig napjaink best buy vételének tartom.

geemax-s1-teszt-23.jpg

Szóval, ha neked szükséged van a nagyobb sebességre, ha többször és akár hosszabb távok lefutására is használnád, ha kell a lehetőség, hogy a lehajtott kijelzőn akár a notebookodon dolgozhass gyaloglás közben, akkor a Geemax S1 remek választás lesz. Azon az áron, amin megkapjuk itthon jóval kisebb tudású szerkezetek jönnek szembe, így ebben a tekintetben, a kategóriájában a Geemax C2-höz hasonlóan nagyon jó vétel.

Ha megtetszett, és megveszed, akkor tudd, hogy cseh raktárból szállítják, szerencsés esetben akár egy héten belül nálad lehet. A vásárláshoz használd majd a BGXIFD288 kuponkódot, ezzel a pad ára mindössze 195 000 forint. A vásárláshoz az alábbi hivatkozásra kattints:

Geemax S1 félprofi futópad

 

A kisebb és olcsóbb, de remek Geemax C2 futópad tesztjét itt olvashatod:

Ez most a legjobb otthoni futópad a pénzedért – Geemax C2 teszt

 

 

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr4418056758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása