Ilyen egy valódi okosóra! Zeblaze Thor Ultra teszt

A Zeblaze Thor Ultra Androiddal és alacsony árral kényeztet.

zeblaze-thor-ultra-13.jpg


 Nézd meg videós bemutatómat is, ha tetszett iratkozz is fel csatornámra!

 


Bevezető

Ha simán valami sajtóközleményt szeretnék írni az óráról, akkor így kezdeném:

Amikor a modern technológia és az elegáns design találkozik, olyan termékek születnek, mint a Zeblaze Thor Ultra okosóra. Ez az eszköz nem csak egy újabb okosóra a piacon; egy valódi Android operációs rendszerrel ellátott, önálló kommunikációs eszköz, mely új dimenziót nyit a hordozható technológiák világában.

Ez a cikk azonban nem sajtóközlemény, legalábbis remélem, hogy annál némileg több lesz. Ahogy a Thor Ultra is sokkal több, mint egy sima okosóra. De miért is több?

zeblaze-thor-ultra-1.jpg

Nos, manapság már mindent okosórának hívunk, aminek óra formája van, legyen az kerek vagy szögletes. Pedig ezeknek a termékeknek a többsége nem tud többet, mint egy átlag fitness tracker, vagyis magyarul aktivitásmérő, vagy még magyarabbul okoskarkötő.

A gyártók rájöttek, hogy a vékony, kicsi kijelzős eszközök – a karkötők- csak egy szűk réteg számára lesznek kívánatosak, pk azok, akik valóban sportolásra használják az eszközt. Persze emiatt nem süthetjük simán rájuk, hogy becsapnak minket, hiszen a trackerek tudása az utóbbi években őrült növekedésbe csapott.

zeblaze-thor-ultra-2.jpg

Ezek az eszközök szinte mindent tudnak, amit egy régebbi okosóra tudott. Az aktivitásmérők egyetlen egy, ám nagyon fontos dologban nem tudtak a „hagyományos” okosórák nyomába érni. Még mindig szükség van az összes funkciójuk kihasználásához egy okostelefonra.

A Zeblaze Thor Ultra azonban egy VALÓDI okosóra, ami mellé nem kell telefon, önállóan is képes minden funkciót ellátni.

Azt, hogy a Thor Ultra miért képes erre könnyű elmagyarázni. Ez az óra ugyanis teljes értékű Android rendszert futtat, vagyis az órányi házban konkrétan egy telefon hardvere dolgozik. Ebből a cikkből remélem kiderül számotokra is, hogy ez egyáltalán nem túlzó kijelentés.


 

Kicsomagolás

A dobozt kézbe fogva már érezhetjük, hogy itt valami drágább termékkel találkozhatunk (lelövöm a poént, nem drága). Igényes karton, igényes grafikákkal, szépen formázott szövegekkel, a doboz alján pedig a kellő mennyiségű információval.

zeblaze-thor-ultra-10.jpg

A doboz kinyitásakor rögtön látjuk az okosórát, az ütésvédelmen pedig finom, elegáns, vékony karakterekkel írják, hogy hol van a SIM-kártya tálcája, hol a bekapcsológomb. Túl sok értelme ennek nincs, de a dizájn szempontjából öttalálatos a dolog.

zeblaze-thor-ultra-17.jpg

A csomagban található még egy mágneses töltőkábel és egy felhasználói kézikönyv. Más nincs, pedig lehetne! Például adhatnának kijelzővédő fóliát. Igaz, az órán Gorilla Glass (üveg) van, de ismerve magamat, tuti, hogy pillanatok alatt tele lesz karccal a kijelző.

zeblaze-thor-ultra-9.jpg

Megjegyzem, kicsomagolás után azt hittem, hogy az üvegen van védőfólia. Volt is, csak nem az, amire számítottam. Egy puha, lehúzható fólia volt, ami a szállítás viszontagságaitól volt hivatott védeni az órát.

Lássuk a specifikációt!


 

Specifikáció

A Zeblaze Thor Ultra egy 1,43 hüvelykes Ultra HD AMOLED kijelzőt használ, aminek felbontása 466 x 466 pixel, a fényerő pedig elérheti az igen tekintélyes 1000 nit értéket is. A kijelző mérete ideális egyensúlyt teremt a kényelmes használat és a kellően nagy megjelenítőfelület között, de hiába nagy, az óra kompaktsága miatt még sem batár nagy a szerkezet.

zeblaze-thor-ultra-18.jpg

A beépített akkumulátor kapacitása is meglepő nagyságú – 930 mAh -, a gyártó azt mondja, hogy ez elegendő normál használat mellett a 65 órás üzemidő elérésére. Ha ez igaz, akkor figyelemre méltó teljesítmény egy ilyen funkciókkal teli eszköznél.

Ám, az Android 8.1 operációs rendszerre épülő Zeblaze Thor Ultra igazi erőssége a multifunkcionalitásban rejlik. A teljes értékű Android rendszer mindent tud, amit a telefonos is tudhat. A 4G SIM-kártya foglalatnak köszönhetően önállóan is képes telefonhívások fogadására és kezdeményezésére, így nem szükséges mindig magunknál hordani a telefont. Ezen felül a beépített GPS és a Google Maps támogatás lehetővé teszi, hogy navigációs eszközként is funkcionáljon, míg a 16GB belső memória elegendő helyet biztosít zenéknek vagy akár képeknek is, nem beszélve az Android Play store letölthető alkalmazásairól.

zeblaze-thor-ultra-19.jpg

Az órában van Wifi, amivel a helyi hálózatokra kapcsolódhatunk, és persze van Bluetooth is, amin keresztül például a fülhallgatót csatlakoztathatjuk, és a zenéinket hallgathatjuk.

A Zeblaze Thor Ultra használható sportoláshoz is, de nem ez az elsőszámú feladat, amire kitalálták. Ezzel együtt kapunk lépésszámlálást, ami elégetett kalóriát is megpróbálja kiszámolni. Kapunk pulzusmérést, véroxigénszint mérést, a beépített GPS pedig lehetővé teszi tracker programok használatát is.

zeblaze-thor-ultra-20.jpg

Ahogy írtam, a Thor Ultra számos alkalmazás telepítését is lehetővé teszi közvetlenül a Google Play Áruházból. Így a felhasználók telepíthetnek különböző üzenetküldő alkalmazásokat, mint a Telegram vagy a WhatsApp, és akár közösségi médiás platformokat, mint a TikTok, Instagram vagy YouTube is használhatnak, bár - ezt nem szabad elhallgatni - az 1,43 hüvelykes kijelző mérete korlátozhatja ezeknek az alkalmazásoknak a kényelmes használatát.

A Zeblaze Thor Ultra nem csak a hardveres és szoftveres képességei miatt kelti fel a figyelmünket, a kialakítása is figyelmet érdemel. A minőségi, vastag, nagyon jó érintésű felülettel rendelkező műanyag óraház és az üvegkerámia hátlap, valamint az acélból készült forgó korona és bekapcsológomb nagyon elegáns megjelenést ad az eszköznek.

zeblaze-thor-ultra-21.jpg

A szíj természetesen cserélhető, bár nem tudom, hogy a gyári TPU szíjat le akarom-e vagy le tudom-e cserélni a kialakítása miatt. Erről később írok még!

Ha a papírfomát nézzük, akkor a Zeblaze Thor Ultra valóban ígéretes darab, de, ahogy mondnai szokták, a puding próbája az evés, az óráé meg a használat. Szóval, csatoljuk fel a csuklónkra és próbáljuk ki!


 

Használat

Jöhetnek is a menük!

Az alkalmazások menüt nagyobb gomb megnyomásával érhetjük el. Ahogy feljebb írtam, ezek valódi alkalmazások nem szimpla funkciók, hiszen ez egy Androidos óra!

Íme a gyárilag telepített appok:

  • Pulzusmérő,
  • Véroxigénszint-mérő,
  • Beállítások,
  • Számlapok
  • Üzenetküldés
  • Zene
  • Stopperóra és ébresztés
  • Lépésszámláló
  • Fájlböngésző
  • Google Térképek
  • Böngésző
  • Ultra Takarékos Mód
  • Google Play
  • Számológép
  • Telefonhívások
  • Naptár
  • Videók
  • Kapcsolatok
  • Albumok
  • Zseblámpa
  • Hangrögzítés
  • Személyes Információk

 

A beállítások menüben a szokásos dolgokat találjuk, úgy, mint hálózati és internet beállítások, ahol csatlakozhatunk Wi-Fi hálózathoz, és mobilhálózathoz. Létrehozhat hotspotot és tetheringet, VPN-t, valamint bekapcsolhatjuk a repülőgép módot és a Wi-Fi takarékos módot. A Bluetooth menüben bekapcsolhatjuk a Bluetooth-t, majd csatlakoztathatunk külső eszközt, például fülhallgatót.

zeblaze-thor-ultra-12.jpg

A Kijelző beállítások tartalmazzák a fényerő szintjét, a betűméretet, az alvást, a kijelző méretét, a rezgés visszajelzést, a korona forgatás érintését, a Képernyő Be ébresztést, az Ébresztés kikapcsolás időzítőt, a Tenyér Nyomás képernyőt, a Képernyő Felbontást és a Képernyő Kijelző Formáját.

A Hang menüben megváltoztathatjuk a média, az ébresztő és a csengő hangerejét, illetve itt lesz minden más ide tartozó opció is, úgy, mint némítás, ne zavarj, telefon csengőhang, stb.

zeblaze-thor-ultra-8.jpg

Alapvetően elmondható, hogy minden ott és úgy található, ahol egy stock Androiddal szállított telefonban. Ebben semmi különbséget nem fogsz találni. Nagyon lényeges, hogy az Android magyarul is tud, itt-ott akadtam csak lefordítás nélküli szövegekre, de ezek száma nagyin minimális, és a telefonon elérhető kamerás fordítás segítségével nem is jelentenek nagy gondot.

Most jöhetnek a tapasztalatok!


 

Tapasztalatok

Elsőként az óra külsőjével kezdem. Volt már dolgom régebben Androidos órákkal. A képességek terén ezekkel nem volt gond, ám a használhatóságot nagyban befolyásolta az órák vastagsága. Például motorozáshoz nem is tudtam ilyet hordani, mert a motoros bőrdzsekim csuklójánál nem tudtam a zipzárt behúzni tőlük. Egyszóval nagyon vastagok voltak.

Valahol ez érthető, hiszen egy órába beépíteni egy telefont mindenestől embert próbáló feladat lehet.

zeblaze-thor-ultra-6.jpg

A Zeblaze Thor Ultra sem vékony, de mégis vékonyabb, mint az eddig nálam járt hasonló órák. Pluszban nagyon ügyesen kerekítették le az éleket, és nagyon ügyes a szíj formája, csatlakozása is az óra testéhez. Ezért írtam fent, hogy nem tudom, le akarom-e cserélni a szíjat. Talán nem is lehet más féle szíjra, mert ennek az alakja is elég egyedi.

Mindenesetre azt már nyugodtan kijelenthetem, hogy a Thor Ultra az eddig nálam járt Androidos órák között a leg filigránabb darab, még az én vékony csuklómon is egész jól néz ki!

Az anyagválasztás szerintem nagyon jól sikerült! A m keret bár műanyag még sincs műanyag érzetünk tőle. A hátlap kerámiából készült, és fájó, ugyanakkor kellemes emlékeket ébreszt bennem azokról az időkről, amikor a Xiaomi MIX telefonjait még meg tudtam fizetni. Na, azok is kerámia burkolattal készültek, hihetetlenül erős prémium érzetet adtak. A Thor Ultra esetén sincs ez másként.

zeblaze-thor-ultra-16.jpg

Az acél keret, az acél tekerős gomb is minőséget sugall, ám ami mindent űberel az a kijelző!

Az a helyzet, hogy az AMOLED panel felbontása, fényereje valami egészen csodás. Itt aztán már nincsenek recés élek a grafikáknál, szinte kirobban a kép a kijelzőről. Ez irtó jót tesz a felhasználói élménynek, és persze azért is jó, mert ezen az órán akár videókat, filmeket is nézhetünk, ha úgy tartja kedvünk.

zeblaze-thor-ultra-11.jpg

A kijelző kapcsán talán az egyetlen furcsaság, hogy hiába AMOLED nincs always on display funkció, ezt nem tudom miért hagyták ki, minden esetre a fogyasztásnak jót tesz, hogy hiányzik, mer tuti bekapcsolnám, és enné az akkumulátort.

Nagyon fontos, és nagyon jó, hogy van rajta USB! Oké, persze, hiszen van mágneses töltő USB csatlakozóval, de nem, az egyáltalán nem evidens, hogy ezen keresztül adatcsere is lehetséges. Márpedig a Thor esetén erre is van lehetőség, a számítógépedről az USB kábelen tudsz fájlokat másolni az órára vagy fordítva. Szóval rá tudod másolni a kedvenc zenéidet, videóidat képeidet. Emellett persze ott van még a szokásos Google szolgáltatásokon keresztüli adatcsere és szinkronizálás is, szóval el vagyunk látva minden földi jóval.

Nagyon tetszik, hogy a Thor Ultra esetén már nem hagyták ki a ziccert, hogy a nagy gombot tekerni is lehet nem csak nyomkodni. Nagyon sok óránál tapasztaltam ilyet, pedig nagyon megkönnyíti a menükben a vándorlást az, hogy nem kell feltétlenül az óra kijelzőjén „lapozni”, a gomb tekerésével is lépkedhetünk fel és le a menükben.

zeblaze-thor-ultra-4.jpg

Vannak azonban rossz dolgok is, ugyan nem sok, de a cikk dinamikája miatt ezeket nem akarom a végére hagyni, mert mindenkiben ez fog megmaradni, a jobb dolgok meg nem.

Ezek a rossz dolgok két dolgot jelentenek.

Az egyik, hogy elfelejthetjük a fitness trackerek esetén megszokott telefon-óra párosítást, ugyanis Androidot nem fogsz tudni Androiddal párosítani. Megjegyzem ez leginkább megszokás kérdése csak, hiszen az órád lényegében mindent tud, amit a telefonod, szóval a párosítgatásra sok szükség nincs.

zeblaze-thor-ultra-5.jpg

Mivel ez alapvetően nem egy sportóra, itt nem fogod a telefonodon nézegetni azt sem, hogy mennyit futottál. Mondjuk megteheted ezt az órán, szóval nagy baj nincs.

A másik gond, hogy bár rengeteg programot tölthetünk le, nem mindegyiket lesz kényelmes használni. Ennek oka, hogy a kijelző kerek, nem szögletes, így a programokban használható gombok egy része nem jelenik meg.

zeblaze-thor-ultra-14.jpg

Erre némi orvosságot nyújthatna az órán található saját app store is, de ebben csak néhány program található, mint Messenger, Tinder, Google Assistant, …., és a Netflix. Na, itt felszaladt kicsit a szemöldököm, letöltöttem, telepítettem, de az app közölte, hogy az eszköz nem alkalmas a futtatására. Talán ez volt az egyetlen pillanat a teszt alatt, amikor nem értékeltem túl nagyra a Zeblaze óráját.

Ok, mi van még?

Hát, péládul a mutimédia képességek, amik meglepően jók lettek. Azt semmiképp nem állítom, hogy az órából kijövő hang szenzációs lenne, de azt igen, hogy némely telefonból vagy tabletből ennél idegesítőbb hang jön. Szóval érdekes módon, egészen hallgatható, mélyből lehetne jóval több, de egy ekkora szerkezetből nem fog dübörgő mély hang jönni sehogy sem.

Érdekes dolog még, hogy abszolút nem őrült ötlet videókat vagy akár filmeket nézni az órán. Oké, kell egy jó szem vagy egy jó szemüveg hozzá, de a kép minősége alkalmassá teszi erre is az órát.

zeblaze-thor-ultra-3.jpg

Kipróbáltam a Netflixet, a SkyShowTime-ot és az Amazon Prime-ot is, ezek az Amazon Prime nem csak elindult, de a filmeket is el lehet indítani. Sőt, feltelepítettem a Spotify-t is, az is használható, igaz, az app nem teljesen alkalmas a kerek számlapon történő használathoz, de zenét vagy albumot, előadót keresni lehet, a lejátszási listáimat megtalálom és elindíthatom, szóval a lényeges dolgok működnek. Ehhez már csak egy SIM-kártya és mobilnet kell, és akár futás közben is szólhat a Spotify a füledben, és ehhez sem kell többet telefon!


 

Összegezzünk!

Van a Zeblaze Thor Ultrának rengeteg jó képessége, és akad némi nehézség is az appok kezelhetősége miatt. Mindenképpen érdemes leszögezni, hogy azoknak, akik egy sima fitness trackerrel is elvannak nem biztos, hogy igénylik a Thor Ultra fullos szolgáltatásait.

zeblaze-thor-ultra-7.jpg

Ez az óra ugyanis, ahogy azt már többször írtam, igazából csak formájában óra, a hardver maga egy telefon hardverével egyezik meg. Vagyis erről tudsz netezni, ezzel tudsz navigálni, erről tudsz telefonálni, mindenféle csevegőappokon kommunikálni AKKOR IS, HA NINCS NÁLAD A TELEFONOD!

Ez a nagybetűs rész a lényeg, a cikk esszenciája, a legfontosabb mondata!

A Zeblaze Thor Ultra rengeteg olyan képességgel ruházható fel, amivel egy normál okosóra vagy okoskarkötő nem. Azoknak zárt a rendszerük, nincsenek appok, amiket telepíthetsz, azt kell használnod, amit kapsz az órával. Ez sok embernek elég, de ha Te nem tartozol ezek közé az emberek közé, akkor a Thor Ultra kell neked, mert ez jóval több szabadságot ad!

zeblaze-thor-ultra-15.jpg

A cikk elején jeleztem, hogy az óra nem drága. Persze ez viszonyítás kérdése, mert nem kapod meg 10 ezerért, mint egy aktivitásmérőt, ám olyan ára sincs, mint egy telefonnak. A csodás AMOLED kijelzőnek, a kerámia hátlapnak, az acél keretnek, a használható multimédiás képességeknek drágábbnak kéne lennie, mint amennyit kérnek érte, én legalábbis 30-40 százalékkal magasabb árra saccolnék.

Az ár ugyanis 100 dollár alatt marad, ami forintban egy 30 ezer forint alatti összeget jelent. Ez az ár, ezért az óráért igen kedvezőnek mondható.

Oké, akkor itt a lényeg:

Az alábbi hivatkozásra kattintva a cikk írásának pillanatában 27 980 forintot kell az óráért fizetned, ehhez pedig használnod kell a BG7d9bb2 kuponkódot.

 

Zeblaze Thor Ultra Androidos okosóra

.

.

.

..

a cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr9418337787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása