Tronsmart Element T6 Max – amikor a basszus letépi az arcodat

Elemi erővel szólal meg, a mélyhang kiemelésre nem fogsz panaszkodni!

tronsmart-element-t6-max-cover.jpg


 

 

Bevezető

Szerencsésnek mondhatom magamat, mert meglehetősen régen megismerkedhettem a Tronsmart termékeivel. Az első két hangszórót a gyártó küldte el, a mostani, harmadikat a Geekbuying webáruház, ahol a Tronsmart termékek kiemelt helyen, és nagyon jó áron szerepelnek.

A cég fiatalka, mindössze hét éve alapították, de ez idő alatt a középkategóriás Bluetooth hangszórók terén komoly tényező lett. Már megengedhetik maguknak (2018 óta), hogy a cég állandó reklámarca a neves focista, Luis Suárez legyen, szóval nem csak a termékek, hanem a marketing terén is komolyodnak.

tronsmart element t6 max 2

Az eddig nálunk járt két hangsugárzó, a T6 és a Mega meggyőző teljesítményt nyújtott, olyannyira, hogy a T6-ot pofátlan módon el is kértem a teszt után, azóta is boldogan használom.

Most, amikor a Geekbuying felajánlotta a T6 Max-ot tesztelésre, nem is volt kérdéses, hogy igent mondok, mert biztos voltam benne, hogy csupa jó dologról tudok majd beszámolni. Mielőtt azonban a tapasztalatokra térnénk, lássuk magát a hangszórót!


 

Külső és képességek

A Tronsmart T6 Max, ahogy a neve is mutatja nagy. Nem is kicsit az, a gyártó legnagyobb hangsugárzója, közel két kiló nyom, a 14 centis átmérőhöz pedig majd 20 centis magasság társul. Ebbe az űrméretbe sok mindennek el kell férnie, a tervezők pedig ki is használták a rendelkezésre álló teret.

A legfontosabb egy hangfalnál a hangsugárzók száma, mérete, és fajtája. Nos, a Maxban nem kevesebb, mint 13 hangsugárzó került, ezek közül 8 passzív, 5 pedig aktív, vagyis valódi hangszóró. A gyártó sajnos ebben a tekintetben pontos specifikációt nem adott meg, így csak a képekre és a tapasztalatomra hagyatkozhatok.

tronsmart element t6 max 7

A mélyhangokért felelős egység lefelé néz. Mellette/felette négy darab passzív sugárzó van, amiket a „mélynyomó” levegője mozgat meg. Ezek felett, körkörösen találunk négy darab kisméretű aktív hangszórót, ezekkel felváltva pedig négy passzív sugárzót. Az elhelyezkedés és a méret miatt valószínű, hogy ezek felelnek a középtartomány tetejéért és a magas hangokért. A gyártó adatai szerint az Element T6 Max teljes teljesítménye 60 watt, ami azért megsüvegelendő adat.

A külső meglehetősen jól sikerült, bár, ezzel eddig Tronsmart termék esetén sosem volt gond. Ezzel együtt, a Max esetén a gyártó mégis szintet lépett, az anyaghasználat tökéletes, a forma a szemnek tetsző.

tronsmart element t6 max 4

A kezelőszervek, a bekapcsológomb kivételével a tetőn kaptak helyet, és mind érintésérzékeny. Itt van a Bluetooth kapcsolatért felelős gomb, a hangerőszabályzó, a beállított hangképek között váltó és a mikrofon bekapcsolója is. Az USB kábel, a hagyományos jack csatlakozója, és a manuális bekapcsológomb a hangfal alján, egy gumisapka mögött kapott helyet. Szerencsére a tervezéskor gondoltak atta, hogy a bekapcsoláshoz a sapkát ne kelljen kipattintani, a gomb azon keresztül is megnyomható. A gumisapka kapcsán fontos megemlíteni, hogy a hangszóró nem vízálló ugyan, de kapott IPX5-ös víz elleni védelmet, vagyis a felfröccsenő víz nem tesz kárt benne.

Az eddigiekből már kiderült, hogy az Element T6 Max Bluetooth és hagyományos jack végződésű audió kábelen is kaphat külső jelet, de arról még nem szóltunk, hogy NFC is lett beépítve. Igaz, ezt én még sosem vettem igénybe, de ha valakinek ez a szíve vágya, akkor hajrá!

tronsmart element t6 max 3

A képességek terén van még egy dolog, amit fontos megemlíteni, még pedig azt, hogy az Element Max a beépített mikrofonjának, és a Bluetooth kapcsolatának segítségével képesek vagyunk Google, Siri és Cortana segédeket használni hangutasítással.


 

Tapasztalatok

Az Element T6 Max bekapcsolás nem volt zökkenőmentes, legalábbis abban a tekintetben, hogy az első alkalommal azt hittem, hogy kivágom az ablakon. Túlnyomórészt rock zenét hallgatok, így teljesen természetes volt, hogy az íróasztalomra állított hangszórót elsőként egy csepp Motörhead muzsikával küldtem meg. Az eredmény katasztrófális volt, olyan égtelen zörgést, csattogást, amit az Element Max produkált még nem hallottam, nem győztem a telefonon a leállító gombot keresni.

Elkeseredetten nézegettem a hangfalat, és megpróbáltam egy kicsit lágyabb, susogósabb zenét ráküldeni, ami a Talk Talk nevű angol csapat egy száma volt. Ez tökéletesen szólt, a hangkép csodás, telt, tán a kelleténél egy nagyon picivel több méllyel és kevesebb magas hanggal.

Harmadiknak jött a Guns Civil War című eposza, és miközben ez szólt rájöttem, hogy mi volt baj a Motörhead-del. Az történt, hogy a nagy ijedtség miatt nem vettem észre, hogy nem a hangszóróból, hanem az asztalomon tárolt dzsumbujból jött a fülsiketítő kakofónia. Egyszerűen az történt, hogy a maximum közelébe tekert hangerőn olyan erővel szólalt meg a basszus, hogy ettől az asztalon minden rezgésbe jött, az is hangsugárzóvá változott, aminek nem kellett volna.

tronsmart element t6 max 8

Miután rájöttem erre az „apró” hibára, már nem volt probléma. Egyszerűen csak figyelembe kell venni, hogy a Tronsmart Element T6 Max nem a 4 négyzetméteres dolgozószobám, és rengeteg kacatot tartalmazó íróasztalom számára készült. Ha stabil helyre tesszük, ha megfelelő, mondjuk 10 négyzetméter feletti szobában hallgatjuk, akkor csodák csodája, helyükre kerülnek a dolgok.

Azt pedig, hogy mennyire kerülnek helyükre, a következő példával tudom szemléletessé tenni. Ahogy a bevezetőben említettem, a Tronsmart T6 hangszórója az, amit, ha nem is napi szinten, de gyakran használok. Amikor megkaptam, elámultam azon, hogy mennyire jól szól, hogy mennyi dinamika van benne, hogy a középtartomány mennyire barátságosan, melegen szólal meg belőle. A Max beüzemelésével viszont rá kellett jönnöm, hogy bár a T6 jó hangfal, de csak a maga kategóriájában az. A Max mellett a hangja annyira száraznak, már-már csikorgónak hat, hogy azt nehezen tudom szavakba önteni. Végül is nem történt más, mint újfent rá kellett jönnöm, hogy a minőséget mindig az ár függvényében érdemes vizsgálni, így a T6 sem kerül eladásra, mert a hordozható kategóriában tökéletes, de a Max is maradhat, mert mostantól ő lesz az, amin keresztül zenét hallgatunk otthon, legalábbis akkor, ha Bluetooth kapcsolaton MP3-at akarunk hallgatni, mert minden másra azért a rendes hangfal szett és az asztali erősítő marad.

Mire számíthat tehát az, aki megveszi a Tronsmart T6 Max-ot? Alapvetően jó dolgokra. A Bluetooth hangfalak egyik legnagyobb hiányossága, vagyis a mélyhangok hiánya itt nem lesz probléma. Olyannyira nem, hogy ha hibát kell keresnem a hangzásban, akkor az egyik pont az lenne, hogy a mélyből egy hangyányival kevesebb is elég lenne. A középtartomány jól szól, a magasból pedig lehetne egy kicsivel több. Ezekkel együtt, a hangkép szinte tökéletes, és, bár a sztereó hatásról elfeledkezhetünk (egy hangsugárzóról beszélünk), a hangszórók és passzív sugárzók körkörös elrendezése miatt elég széles színpadképet kapunk. Ha valakinek ez nem lenne elég, akkor jó tudni, hogy a Tronsmart hangszórói, a fülbedugós, Bluetooth fülesekhez hasonlóan képesek összekapcsolódni, így két darabot használva sztereó sugárzóként használhatók. A Max esetén, így a két hangfal együttes teljesítménye már 120 watt lesz, ez pedig a fent említett basszus képesség miatt már-már a tüdőnket is megrezgetheti.

tronsmart element t6 max 9

Mi az ami nem tetszett? Három dolog lenne, ami kicsit zavaró a használat közben. Az egyik, hogy a tetőn elhelyezett érintésérzékeny kapcsolók háttérvilágítása nem állandó, ha pedig nem világít, akkor nem lehet látni, hogy melyik gomb hol van. A másik, hogy ha leáll a zene, akkor a cucc elmegy alvó állapotba, de amikor felébresztjük nem kapcsolódik automatikusan vissza a telefonunkra, ahonnan a zenét lejátsszuk. A harmadik, hogy bár kapunk három előre programozott hangképet (normál, basszus kiemelés, 3D), ezek között lényegében semmi különbség sincs. Ja de, annyi van, hogy a 3D teljesen használhatatlan, inkább idegesítő, mint jó.


 

Konklúzió

Nem jó taktika a rossz dolgokat a cikk végére hagyni, mondhatni elég kontraproduktív, ha el akarunk adni. Ám, mivel az említett hibákkal együtt lehet élni, és mivel ez egy teszt, nem pedig egy marketing maszlag, úgy gondolom, hogy nem baj az, ha a sok pozitívum mellett megemlítünk három, ilyen apróságot a mínusz oldalon.

tronsmart element t6 max 5

Összességében ugyanis a Tronsmart Element T6 Max egy igazán jó cucc. Jól szól alacsony, és jól szól magas hangerőn is. Nincs torzítás, nem zörög (legalábbis, ha jó helyre teszed le), és tényleg nagyon meleg, bársonyos a hangja, élvezet hallgatni. Ha dübörgős rockot akarsz hallgatni, akkor nem árthat a telefonra egy hangszínszabályzó, amivel a mélyhangokat kicsit kordában tudod tartani. Alapvetően minden féle könnyűzenéhez merem javasolni, klasszikus zenéhez viszont kevésbé.

Ahogy feljebb említettem, a termékek minőségét mindig az ár függvényében érdemes vizsgálni, és a Tronsmart hangsugárzói ilyen tekintetben nagyon jók. Ebből a sorból a Max sem lóg ki, a dollár-forint árfolyam függvényében 29-31 ezer forint között kapható szerkezet bőven megéri az árát.

Ha megtetszett a hangfal, akkor most európai raktárból, garantáltan vám és ÁFA mentesen, 2-7 munkanapos szállítási idővel, ingyenes szállítással rendelheted meg. A vásárláshoz használd a GKBTS13 kuponkódot, így a fizetendő ár 30 088 forint lesz!

Vásárlás itt:

Tronsmart Element T6 Max - kuponkód: GKBTS13

 

 Forrás: HOC.hu

.

Kommentek

A bejegyzés trackback címe:

https://kiprobaltuk.blog.hu/api/trackback/id/tr5215419474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása