A legolcsóbb erős porszívó - Vactidy Blitz V9 Pro

A Vactidy Blitz V9 Pro 30 kPa szívóerőt ígér, de az ára mást mutat.

vactidy-blitz-v9-pro-18.jpg


Nézd meg a porszívóról készült videómat is, ha tetszett iratkozz is fel csatornámra!


 

Bevezető

Egyszer utána fogok számolni hány féle állóporszívót próbáltam már ki. Az biztos, hogy nem keveset. Az elmúlt évek alatt ezek a gépek egyre kisebbek, könnyebbek, erősebbek, és nem utolsó sorban egyre olcsóbbak lettek.

vactidy-blitz-v9-pro-11.jpg

Az olcsóság azonban nem ajándék, ezért cserébe adni kell valamit, ez a valami pedig a minőség. A gyártók folyamatosan egyensúlyoznak a még elfogadható minőség és a még elfogadható ár nagyon szűk, közös határmezsgyéjén. Vannak, akik jobban elkapják a csít, mások meg nagyon mellé nyúlnak.

A mai cikkben szereplő Vactidy Blitz V9 Pro esetén, most, hogy a cikk bevezetőjét írom még vannak kétségeim, hogy a ló jó oldalán állnak.

Csak, hogy értsétek, ezeket a cikkeket, teszteket általában úgy készítem, hogy a szöveg 2-3-4 részben készül el. A bevezetőket, specifikációt például még a teszt előtt, de többnyire már a termék kicsomagolása után írom meg, így az első benyomás már meg is van. Ez benyomás pedig jelenleg elég vegyes.

vactidy-blitz-v9-pro-2.jpg

Mindegy, következzen akkor a kicsomagolás, a külső, a specifikáció, végül a tapasztalatok. Csapjunk bele!


 

Kicsomagolás, külső

Van valami egészen morbid abban, hogy egy állóporszívót milyen apró dobozba tudnak már belecsomagolni. Megjegyzem, nekem a nagy doboz nem hiányzik, sőt, támogatom, hogy kevés legyen a karton, és azt is, hogy belül is kartonból, ne olajszármazékból készült ütésvédelem legyen. A Vactidy Blitz V9 Pro ilyen szempontból megérdemli az ötöst. Nem érdekel, ha ez a spórolás miatt történt, ha a végeredmény az, hogy kevesebb a műanyag hulladék!

Azért belül néhány nylon zacsit találunk, de nem vészes a dolog.

vactidy-blitz-v9-pro-3.jpg

Elsőként a hosszú szívócső kerül a kezembe, ez pedig olyan igazi jól eltalált darab. Első ránézésre erős fém cső, remek zöld színben, erős mechanikával, határozott bepattintó fülekkel és méretes érintkezőkkel a motoros szívófej és a gép oldalán is. Ha valahol el kell indulni a kicsomagolással, akkor tényleg ez legyen az első pont, mert előre vetíti, hogy az egész gép ilyen frankó lesz.

Azonban a látszat csal. A helyzet ugyanis az, hogy se a cső, se a racsnis mechanikához tartozó rész nem fém, hanem műanyag. Amúgy, mint műanyag nem tűnik rossz minőségűnek. Azt már csak mellékesen teszem hozzá, hogy a racsni majdnem mindegy is milyen, mert általában egyszer húzzuk ki, amikor kicsomagoljuk, attól kezdve kihúzott állapotban használjuk a csövet.

Másodjára a motoros fejet csomagolom ki, ami már közel sem minőségi, hanem inkább nem az… Ok, semmi szörnyen szar részlet, csak úgy összességében érződik, hogy a spórolás túllendült az általam elfogadható mértéken. Egyszerű, de jól kinézni akaró kefe van a fejben, de pl. gubancolódásgátló semmi. Még egy szerencsétlen műanyag fésű sem a fej belső oldalán, ami leszedné a feltekeredett szálakat.

vactidy-blitz-v9-pro-1.jpg

Pozitívum ugyanakkor a toldócsőhöz rögzítő fül és a fej elején a LED-ek, amik segítenek porszívózás közben a kosz felderítésében a padlón.

vactidy-blitz-v9-pro-4.jpg

Tartozékként kapunk még egy résszívót és egy kombinált fejet, amivel polcokról, redőnyről, esetleg kárpitos bútorokról tudjuk a piszkot leporszívózni. Ezek minősége is a motoros fejet idézi, kemény, merev műanyagok, viszont a rögzítő fül itt is jónak tűnik.

vactidy-blitz-v9-pro-5.jpg

Az apróságok között találunk még egy falitartót, van még egy töltőnk, aztán ennyi.

vactidy-blitz-v9-pro-8.jpg

Érdekesség, hogy a motoros rész nem egy- hanem két darabban van a dobozban. Külön az akkumulátort meg a vezérlőszerveket tartalmazó darab és külön a motoros rész. Ezt a motorost részt is szét lehet választani kétfelé. Felül a motor, alul a portartály a szűrővel.

vactidy-blitz-v9-pro-9.jpg

Komoly negatívum, hogy az akkumulátor be van építve a gépbe, ezt csak szétszerelve tudjuk cserélni. Az olcsó gépekhez képest viszont előny, hogy a portartályban nemesacél szűrőt találunk. Újabb negatívum, hogy a HEPA szűrő elég kicsike, ami egyben azt is jelenti, hogy a levegő útja is az átlagosnál szűkebb. Meglátjuk a szívási erősségre ennek milyen hatása lesz.

vactidy-blitz-v9-pro-10.jpg

Újabb spórolós megoldás a hátlapi kijelző, ami konkrétan nincs. A motor fordulata mindössze két fokozatban változtatható, van két gombunk, az egyikkel ki- és bekapcsolhatjuk a gépet, a másikkal válthatunk a fokozatok között.

vactidy-blitz-v9-pro-19.jpg

Jöhet a specifikáció, nem lesz hosszú!


 

Papírforma

A gyártó kiemelendő képességeknek a 30 kPa szívóerőt, az erős szénkefementes motort és a gép alacsony tömegét tartja. Ez kb. stimmel is.

A motor kicsike, szénkefementes, 250 wattos, a szívóereje a gyári adat szerint 30 000 Pa. Elég nagy szívóerő a nem túl combos teljesítményhez képest. A 6 cellás akkumulátorcsomag a gyártó szerint 35-45 perces takarítást tesz lehetővé a kisebbik- és 15-20 perces takarítást az erősebbik fokozaton.

vactidy-blitz-v9-pro-20.jpg

Bár a gyártó dicsekszik az alacsony tömeggel, azt hogy ez pontosan mennyi nem adja meg, így magamnak kellett lemérnem. 2045 grammot nyom gép szívócsővel, motoros fejjel együtt. Ez tényleg nem rossz, mert a fej ugye a földön támaszkodik, tartja a szívócsövet meg részben a gépet, így nekünk tényleg nem kell csuklószaggató súllyal számolnunk.

Megjegyzem a kicsi motor meg a kicsi akkumulátor komoly segítség, hogy elérjék az alacsony tömeget, de ezért ismételten a minőségből, az akkumulátoros üzemidőből kell áldozni.

vactidy-blitz-v9-pro-17.jpg

Mi van még? Hát semmi. A szokásos dolgok, mint például, hogy a gép a bekerülő szennyeződést 99,97 százalékát kiszűri, meg ilyenek. Szóval a lényeget leírtam, mehetünk tovább!


 

A teszt

Nem fogok meglepetést okozni, nem szoktam ezeket a teszteket túltolni. Lisztet porszívózok, hogy lássam mi lesz a nagyon finom porral, rizst porszívózok, ami jól helyettesíti a nagyobb szennyeződéseket, pl. sarat, és levesgyöngyöt porszívózik, ami már 8 milliméteres- 1 centis koszokat hivatott szimulálni.

vactidy-blitz-v9-pro-14.jpg

Nos, a liszt és a rizs teszt teljesen jó volt. A levesgyöngy azonban kifogott a gépen. Alacsony a fej, ez a nagyságú kosz nem fér be alá porszívózás közben.

Őszintén szólva a szívóerővel sem voltam teljesen elégedett. Nem rossz, de hogy nincs 30-35 kPa, ahogy a gyártó ígéri, az szinte biztos. Valahol 25 kPa táján lehet a tapasztalataim szerint, ami viszont még mindig bőven élhető!

vactidy-blitz-v9-pro-13.jpg

További negatívum, hogy a Vactidy Blitz V9 Pro motoros fejének elején a LED fehér fényű, nem zöld. De ez a kisebbik baj, a nagyobbik, hogy fényerő sincs sok.

Pozitívum, hogy a gyártó ad egy tartalék HEPA szűrőt, és az is, hogy ez a szűrő mosható. Azt mondják, hogy ha kimosod, amíg szárad használhatod a másikat. Ez így rendben van.

vactidy-blitz-v9-pro-15.jpg

Az viszont már nincs rendben, hogy a ciklonos kosz-levegő elválasztás nem túl acélos, és bizony a felporszívózott liszt egy kis része a HEPA szűrőben landolt, egy nagyon-nagyon-nagyon kis része pedig át ment ezen is. Vagyis jó, hogy van pót szűrő, jó hogy mosható, de rossz, hogy ezt bizony mosnunk is kell majd rendszeresen.

Ahogy írtam a Vactidy Blitz V9 Pro motoros fejében gubancolódásgátló nincs, és a szőr meg szövetszálakat feltekeri a motoros fej keféje. És tényleg feltekeri.


 

Összegezzünk

A Vactidy Blitz V9 Pro a gyártó feltételezhetően prémium terméke, hiszen ez a kínálatból a legerősebb darab. Ez nem sok jót ígér az olcsóbb porszívói tekintetében. A Vactidy Blitz V9 Pro ugyanis nem egy jó porszívó. Nem, azt sem mondom, hogy rossz, mert hatékonyan felszívja a fél centinél kisebb piszkokat, port, miegymást, a fél literes portartályban el is fér elég sok piszok. Van egygombos tartályürítés is, szóval ezek jó dolgok.

vactidy-blitz-v9-pro-7.jpg

A legnagyobb problémám a Vactidy Blitz V9 Pro-val az, hogy úgy állították be, mintha valami nagyon olcsó, mégis menő masina lenne, pedig nem az. Olcsónak olcsó, de a menőtől borzasztó messze van. Makó-Jeruzsálem meg van?

Mikor vedd meg?

Ha kell egy könnyen, gyorsan használható olcsó állóporszívó, amivel motoros seprűként használva szeretnéd megkönnyíteni az életedet. Ha főzés után pikk-pakk össze akarod porszívózni a konyhát, ha ebéd után pillanatok alatt fel akarod porszívózni a lehullott morzsát az ebédlőasztal körül, ha az előszobában akarsz egy gyors takarítást, mert a gyerekek (vagy a Ti) cipőtökről lehullott egy kis sár.

vactidy-blitz-v9-pro-16.jpg

Szóval érted, kényelmesen, gyorsan, könnyen akarsz kisebb takarításokat végezni vele, és ezért a tudásért nem akarsz sok pénzt a boltban hagyni. Ilyen célra a Vactidy Blitz V9 Pro tökéletes lesz!

Mikor ne vedd meg?

Ha egy állóporszívóval akarod kiváltani a hagyományos porszívódat, ha egy állóporszívóval, akarsz nagytakarítást csinálni, ha egy állóporszívóval akarod egy menetben a teljes lakást felporszívózni, akkor a Vactidy Blitz V9 Pro nagyon nem a Te géped lesz. Gyűjtsél még egy kis pénzt és vegyél egy jobbat. Ne hidd el a marketing blablát, mert ez a gép, ilyen feladatokra nagyon nagy csalódás lesz.


 

Na, most már tényleg összegezzünk!

Szóval itt van a Vactidy Blitz V9 Pro, amitől a fémnek tűnő szívócsövet kézbe véve, és főleg a gyári adatokat böngészve sokat vártam. Ehelyett kaptam egy olcsó anyagokból épített, tudásra kb. a három évvel ezelőtti csúcsporszívók erejét adó gépet. Ismerve a Vactidy Blitz V9 Pro árát ez nem is olyan rossz, mint amilyennek elsőre hangzik.

Tényleg tudja azt a gép, amit ezért az árért várhatunk. Jól szív, a tartozékok minősége sem rossz, lehet vele porszívózni. Tényleg csak az bosszant, hogy valami egészen más szintet vártam, mint amit kaptam, és nem szeretem, ha meg akarnak vezetni.

vactidy-blitz-v9-pro-12.jpg

Ezzel együtt, ha Te a fenti ajánlóban leírt ember vagy és a leírtakra akarod használni a Vactidy Blitz V9 Pro-t vedd meg nyugodtan, nem tudok ellenérvet, ami miatt ne tehetnéd. Csak ne olvasd el előtte a gyártó által leírtakat, és ha így teszel szeretni fogod!

Ha megveszed, akkor most lengyel raktárból rendelheted, az ára pedig mindössze 102 dollár, vagyis ~37 000 forint. A vásárláshoz használd a 35VAZVBVGQ4M kuponkódot!

Vásárlás az alábbi hivatkozásra kattintva:

 

Vactidy Blitz V9 Pro állóporszívó

 

Hasonló tartalmak oldalunkon

Wainlux K10 Mini - Lézergravírozás otthon, egyszerűen!

A Wainluxnál úgy döntöttek, hogy a Wainlux K10 Mini-vel a lézergravírozást minden földi halandó számára megtanulhatóvá, elérhetővé teszik. A most bemutatásra szánt gépük ezeknek a céloknak a jegyében született, használata órák alatt elsajátítható, lényegében bárki számára. Persze az egyszerűség nem csak előnyökkel jár, de erről a cikkben olvashattok majd!

wainlux-k10-1.jpg

süti beállítások módosítása